Здраво, Надусници со што депилирате? Ја користев кремата за депилација од Афродита но не вади се, голем дел остануваат.
За депилација само за надусници, тоа е многу работа Јас рацете си ги депилирам со неа, па ако остане нешто, тогаш и по лице.
Ако ми веруваш, повеќе од 2 минути не ми одзема. Ама јас од претходно ја правам и си ја складирам. Прво ставам густин, за во случај да има било каква пот, масло, влага на кожата, за да може да се залепи пастата. После ставам од тоа шеќерот, лентата и кубам. Мачкам во спротивна насока од раст на влакна, а кубам во насоката која растат. Малку знае да ме заболи у моментот, ама затоа после сум раат 3-4 недели, можеби.
Обавезно набави си термометар за готвење храна. Мојот нарачан беше од интернет. Мене без тоа не ми изглегуваше. Мојот шпорет оди до 3. Јас секогаш ја готвам на 2 од почеток до крај. Значи некаде на средина би требало да биде. Соодносот треба да ти биде 4:1:1. Цела чаша шеќер, 1/4 лимонов сок и 1/4 вода. Можеш и од продавница купен сок. Најбитното ти е да ја пазиш температурата. Готвиш се додека не видиш 269 фаренхајтови степени. Значи моментот кога ќе го видиш тоа бројче, го тргаш веднаш шеќерот. Повремено мешање секако, се подразбира тоа. Кога ќе го зготвиш, ќе ставиш малку масло во чинијата или теглата, зависи во што го ставаш за да не се залепи. Но малку подизладен треба да биде. Пред да се депилираш, обавезно густин, за да може да се залепи шеќерот. Пиши ако го направиш, ме интересира како ќе испадне. На мене со овој рецепт секогаш ми излегува топ
И јас од кога почнав сама да се депилирам со шеќер сум раат. И пазуви , раце , нозе и интима. И бесплатно и кога сакам и многу помала болка
Јас само надусници, нозе и пазуви депилирам. Влакната на рацете, па и на стомак, грб ми се светли, сега за сега, не ги чепкам. На интима имам пробано само еден единствен пат, ама колку болеше Тебе како ти успева? Со ленти ли? Имаш некој совет? Или нешто на јутјуб? Како научи? Се мислам дали да отидам некаде да ме средат? Или па дома да дадам уште една шанса на ова шеќерот? Со брич мачење ми е и онакви поткожни влакна ми се прават А од кога си го најдов рецептот за шеќерот, песна ми е депилирањето. Мн лесно, влакната проретчени, така да не ме ни боли самото депилирање којзнае колку. Само за интима не успеав да си најдам начин.