Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимна депилација

Дискусија во 'Тело' започната од jasmin, 11 ноември 2009.

?

Како ја депилирате интимната зона?

1. Дома, со восок

292 глас(а)
    12,0%
  2. Дома, со ленти

352 глас(а)
    14,4%
  3. На козметичар

1.453 глас(а)
    59,6%
  4. Дома со жилет

342 глас(а)
    14,0%
  1. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Не постои такво нешто...

2. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.126
    хаха нема такво нешто :) а и не е кој знае каква болка се се истрпува ;)

3. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.777
    Допаѓања:
    18.334
    Еј па не боли срцка бе до толку,не се секирај.Отиди во салон на депилација и за 5 минути болка ништо страшно.Или еве девојкиве имаат напишано за шеќерната паста,тука на 26та страна е прочитај и пробај.позз

4. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    дечко ми ме сака обрасната :rofl:
    Aма јас не се сакам!
    Aма од депилација коса ми се крева :lol: :rofl:
    еднаш другарка ми ме депилираше и ја кренав зградата у ваздух!
    а инаку дечко ми ме депилира, и доста нежно го прави тоа, така да немам болка :D :lol:
    Aма сега ќе идам на козметичар, па шта буде нек буде!
    само знам дека после депилација, имам модрици ептен онакви љиљакови :(

едит---- имам прочитано дека попладне најмалце болело ;)

5. nedzma

nedzma Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    192
    Оф леле па не е некоја неиздржлива болка па анестезии, спрејови.. Како што боли на нозе така боли и на интимата, подносливо е.

6. katerina777

katerina777 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    32
    мерушка пробај ептен е добро и направи си пилинг исто тука го најдов на форумов со кафе шеќер сол и маслиново масло...кожата по мека и мазна не може да биде. :*

7. meruska

meruska Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    103
    да,читам и гледам скоро сите ја користат незнам до сеа со ленти бев ама ќе видам дали ќе ја погодам пошто читам многу ја пробуваат ама никако да им испадне како што треба,а за пилинг фала ама користам од нивеа еден и супер ми е ;) :*

8. faye

faye Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    687
    Драги луѓенца, само да си знаете, ако се шлапнете со восок некогаш да не го миете со вода. Со масло се вади, мрсноќа, зејтин, уље, што мрсно ви дојде при рака. Поздрав

На FBI му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Anjichka

Anjichka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    76
    Постои спреј, ама не знам дали го има кај нас, провери низ аптеките :)
    еве го
    [​IMG] [​IMG]

10. ANELIJA

ANELIJA Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    154
    Како бре луѓе не можат да издржат депилација.точно е боли на интимните места,но 1 пат секогаш боли :) но со тек на времето болката исчезнува не е кој знае колкава едноставно се навикнуваш на тоа.Ве боли депилација..........а утре на пораѓај тогаш сто се правите,ке барате спрееви и е знам што.На викнете се на болки додека е време хахаххаха ние сме женски тоа не чека во живото

На katerina777 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Anjichka

Anjichka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    76
    :) Секој различно ја поднесува болката.. Јас не реков дека го користам, туку само сугерирав дека постои такво нешто за таа намена, токму за такви девојки кои што стварно не можат да издржат ;)

А за пораѓај не се секирај, одамна е веќе решен тој проблем со епидуралната анестезија :)

12. ANELIJA

ANELIJA Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    154
    Ањичка не ме сваќај погрешно.Јас не реков за тебе дека користиш видов дека си го предложила тој спреј(сакаш да им помогнеш)Напишав за девојки кои се плашат од депилација и зборот ми беше да се навикнуваат на болки навреме.А за тоа што рече ти за епидурална анестезија (да не обајснуваме за поопширно бидејки темава е за депилација)еве ти линк и прочитај колку е добро тоа.......http://tvoebebe.com/BREMENOST/bolki.php

13. sweetgirl92

sweetgirl92 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.894
    Девојки вие што се депилирате со ленти за депилација отприлика колку ленти ви се потребни за цела интима планирам прв пат да пробам со ленти но незнам колку да купам :^)

14. catty

catty Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    19

дусичке исто и јас мислев и бев скептик,но не е баш така,доколку се плашиш од интимни болести,или инфекции(што е многу нормално) би препорачала да си користиш и во салон восок што е само за една употреба,еве јас долги години менував салони додека да најдам каде работат најубаво,па сега и ние си отворивме и знам од сопствено искуство што е најбитно во депилацијата и на што највеке се обрнува внимание,затоа секогаш ги прашуваме муштериите и им препорачуваме што е подобро,а и разликата во цената е минимална... :) поздрав
    и тоа е точно дека секогаш е битно да се внимава на восокот,дали е стар,прегорен и пред се дали е чисто...хигиената во секој козметички салон треба да е на ниво,барем според мене :)
    и јас се слагам со ова,затоа што сепак тоа не е лесно еве јас споменав дека имам салон каде што 100 пати сум пробала сама и стварно не знам како,па затоа девојчето што работи тоа успешно го извршува,сакам да кажам дека пред се треба да имаш фат за таа работа,да не се повредиш,а и не е работата само да ги искинеш површински,туку треба правилно,обратно од правецот во кој растат влакненцата :lol:

На ANELIJA му/ѝ се допаѓа ова.
  15. catty

catty Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    19
    душичке немаш никаква потреба од страв,моја препорака ти е ако воопшто сакас и почнеш да се депилираш на интимниот дел,тоа да си го направис во некој салон за депилација и секогаш да си барас нов восок да ти отворат,значи топол и нов...а место за страв и паника мислам дека нема,болката е само моментална и не е страшно,а исто така битно е дека секогас болката е дупло помала доколку депилацијата се извршува по циклусот,а не пред ;)
    еве и јас да додадам како некое искуство и плус ке се надоврзам се сложувам со октопус дека не можеме да знаеме од што ни се поткожните влакна или како кожата ке ни реагира,секој има различен вид на кожа,некој повеке некој помалку осетлива,па затоа доколку приметите дека имате некое мозолче намачкајте го со тецна пудра,онаа што е за сипаници...верувајте ефикасно делува ;) :)
    јас го имав истиот проблем но си го решив на тој начин,а и доста девојки што доагаат на депилација кај нас во салон и што се пожзалиле после овој совет ме благословуваат :lol:

[mod-reklama:ocqgw1dj][/mod-reklama:ocqgw1dj]

На ANELIJA му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ANELIJA

ANELIJA Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    154
    catty , би ти препорачала да не се депилираш сама околу интимната зона.Ти кажувам од искуство бидејки еднаш многу одамна пред некои 4 год купив восок и сама пред огледало.Не можам да ти опишам каква бев,како да ме тепал некој со дебел стап :rofl: цела бев модра и ми требаше 3 недели да ми се исчисти.И затоа ти кажувам колку и да пазиш на влаканата да одиш по нивната насока не можес се сама ке си отвориш поголема работа.Затоа најди си некоја добра козметичарка и оди си без проблем. И нема зошто да ти е непријатно па женски сме.....тие секој ден гледаат па ништо :) :) поззз

17. Blanca

Blanca Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    505
    Се сомневам дека некој нов восок ке отвори ако му побараш. И тогаш каде им е заработката на козметичките салони ако за секого отвараат нов восок???

По нехигиенско нешто од депилација со топол восок (не мора да е интима) - нема. Тој еден восок го шлапале по туѓи тела па после оооп на тебе. Ужас

18. cvet85

cvet85 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2010
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    6
    Токму така, невиден ужас. Бактерии, вируси и што ти уште не. Затоа најсигурно да се оди таму каде што си сигурна дека неможат истиот материјал да го употребат и на тебе (јас си најдов таков салон :lol: ).
    И не е само тоа, туку и општите услови каде те депилираат и каква им е хигиената, неможам да замислам прљав кревет кој само демек ќе го пребришат или крпа на која лежеле уште 50 други жени и тебе да те шлапнат на неа, подовите цели измачкани со восок, тоа топилиците цели обложени со восок, грозноооо

19. Azzura

Azzura Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2011
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    150
    Морав да ви се вклучам во муабетот. Пред некој ден бев во салонот Zaneta kozmetic, и додека ме депилираа видов во восокот ВЛАКНА!!! А веќе препоните ми ги издепилираа! Страшно се изнервирав! Им кажав дека се лажги, ме убедуваат 2 години дека восокот е нов и дека не го користат оној што го фрлаат во корпа за ѓубре!
    Како можат гадотии да бидат толку одвратни луѓето, на чело со газдарицана, која сите ги „убедува“ дека восокот е НОВ. Не очекувам да ми отвори пред мене, ама самиот факт што го фрлаат овој употребениот во една зелена корпа, ме натера да мислам дека не се до толку покварени да го шлапаат истиот восок?!
    Во Afrodita S се најдобри, они ти отвораат восок пред тебе за секоја интимна депилација.

20. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    За жал така е кај сите :( а колку е депилација во афродита цените им се како кај другите или малку поскапи :)