После недела и пол од депилација ми се случува кога растат повторно влакната некое чешање и трае ден два. Некоја да сподели нешто што помага за да се смири тоа чувство како иритација?
Може да го пробам ова. засега ставив на еден дел малку од Cicaplast кремот од la roche исто…може и тоа засега ќе помогни додека купам нешто. ова како спреј е или како некоја форма на дезедоранс е во прскањето?
Баш како дезедоранс е, ама и така општо е многу убаво, не само за иритации, можеш и на лице да си ставаш од него, доста освежува.
Не, вистинска шеќерна депилација е со рака. Со ленти се глупости исто ко да те прават со восок, сосема утнат ефект има т.е. нема ефект
Тоа нели се онлајн продавници или имаат и продажни салони? Сакам да си ги купам лично, без нарачувања.
За интима не, доста е агресивен. Јас еднаш пробав и ми се изиритира кожата, имав црвенило и ме печеше
Пробувам со депилатор но болката е преголема, плус на некои места како крв пушта откако ќе се тргне влакното. Имате ли некој трик за болката да биде издржлива? Со крем не ми е успешно никогаш. Со брич веднаш другиот ден веќе боцкам и цела со мозолчиња се правам. И плус последниот пат се направив со многу подкожни влакна кој се уште ги имам и не знам како да се решам и од нив. Со veet ленти ми е најголема болка и не можам. Размислував и за епилација но прво е премногу скапо а второ ми е премногу страв од ризиците, од зрачењето... Сега кога ракот е во толкав подем додатно не сакам да го предизвикувам. А сакам да бидам подолг период рајат.
Најдобра варојатна ти е на козметичар. Препорачувам на шеќерна депилација бидејќи рече дека имаш проблем со поткожни. Освен тоа за болка имаше спрејови во Зегин едно време - види дали ги има и напиј се апче против болка пред депилација.
Здраво Ставате ли нешто после депилација? Што ставате на мозолчиња кои ќе ви се појават после тоа? Како се справувате со флеки и хиперпигментација?
Со топол восок се депилираше прв пат? Како пројде во однос на болки? Долго време сум со брич, последниот пат изгореници имав едвај се опрајв на интима и страв ми е од тоа, а па сега и од болки
После депилација обично ти ставаат бебешка пудра. После секако ти си водиш нормална хигиена (тука зависи од тебе дали користиш гел за интимна хигиена итн.). Ако си склона кон мозолчиња ќе бараш ихтигал маст од аптека, иако нема некое трајно решение за нив. Просто секоја ги има, помалку или повеќе, па и не секогаш причина за нив е депилирањето. Некогаш и самиот циклус знае да придонесе за нивното формирање. Не се секирај, мене една кожа ми имаше откорнато пред години, буквално не функционирав како што треба. Да напоменам дека стануваше збор за жена со огромно искуство. И јас тогаш се вратив на брич (привремено). Како што ќе те средат на депилација со восок, така нема ти сама. Затоа на седнување ќе си кажуваш ако ти стават претопол восок. Ти си клиентот и ти си кажуваш за твои пари.
Јасно ми е дека сам не можеш да се средиш фала богу е подобро и поспоро растат..не зборам јас тоа. Фала богу дека сум кажала за топлиот восок ама изгорениците се случија, малце во погрешна насока на дискусија ми го однесе прашањето Пак ќе прашам ме интересира степен на болка првите пати после подолго користење на брич