Па не е во погрешна насока. И те како е битна топлината, посебно на понежните делови. Боли, ама се издржува.
Нешто не се разбираме. Јасно ми е дека е битна топлината, не прашувам за тоа колку е жешко туку само болката ме интересираше конкретно од членката, затоа што она пиша дека се правела со брич па сега оди на депилација. Ако одговори девојката ок, друго не ми треба фала ти сепак
@Milkiway искрено, најискрено, многу боли транзицијата од брич на восок. Барем мене ми беше така, посакувам да имаш поубаво искуство од моето. Кога почна ковидот, имав период кога се депилирав сама со шеќерна (тука на форумов се споделуваше некој рецепт кој беше доста лесен и успешен). Ама набрзо ми стана премногу малтретирање и баталив, почнав со брич затоа што ми беше побрзо нели. И тоа траеше некои две ипол години. Се вратив на депилација некаде околу 2023 и мислам солзи на очи ми доаѓаа, премногу ме болеше. Бев два-три пати и баталив, едноставно не можам. Ај болката океј, ќе се издржи некако, но восокот не реагира добро со мојата кожа, па додека скроз опорави, мачење. Повеќе ми одговара шеќерна депилација. Дајте предлози за некој салон што работи со шеќерна, може ќе се охрабрам.
Мислам имам спомнато дека освен термалната вода на La Roche, не ми помага друго ништо. Смирувачки делува. Јас имам премногу осетлива кожа.
Ми дое менструација 1 недела порано...а закажав уште минатата недела за сега интима за на 29ти декември... Не можам да откажам пошто морам задутре, после тоа нема да сум тука.. Што би ми препорачале да направам? Обично трет ден може и да не ми биде толку обилно. Дали тампон е паметно да ставам за време на депилација или пак да отидам така (нормално туширање прво дома и директ на депилација)?
Мене ми се има случувано така, јас сум ставала тампони и сум одела. Од туш директно таму и обавезно влажни со тебе, за секој случај. Малку по болно е, поради тоа што е во време на циклус ама тоа е сега. За убавина се издржува. Инаку имам слушнато дека не е убаво така, ама кога некогаш мора...
Најдобро значи на шеќерна да одам. А дали шеќерната е со лента или како е процесот...еве некој ако знае да каже. Верувам дека ќе е болно со восок после брич затоа не ми се ни нафаќаше до сега. Имам слушнато во аеродром за некој салон .ама ајде некоја членка што веќе оди нека ни каже
Салон ProBeauty на ул. Фрањо Клуз во Аеродром, девојката работи исклучиво со шеќерна, имаат Ig профил. Одев прво само за интима, сега одам за цело тело. Немам поткожни влакна (ептен ретко по едно и тоа на интима каде што се појаки влакната, на друго место не), кожата ми е премека, влакната проретчени и бавно растат. Никогаш повеќе не би се навратила на било кој друг метод на депилација освен овој.
Фала ти веројатно за тој сум слушала. А кажи ми само каква е методата, ленти тегне влече или нешто друго? Како би ја опишала болката од шеќерна?
Шеќерна никако не се прави со ленти. Со рака си зема од пастата, те мачка директно со неа и ја потегнува, така се вадат влакната. За болка што знам, јас само на интима и на стомак чувствувам нешто минимално, а на останатиот дел од телото не чувствувам ништо, ама имам висок праг на толеранција и тоа е индивидуално па не може да се тврди, но како и да е воопшто не е страшно. Плус на интима каде што се најцврсти влакната со најдлабоки корења става некаква ментол пудра со која те лади и фактички така го отрпнува местото за да се намали болката. Сè на сè јас сум презадоволна.