Се ретчат од Лумеата Некни во петокот го правев вториот третман долу, и сега на некои места ми растат влакната а на некои не. Како искубена сум а и побавно растат.
Ова можеби ќе звучи демотивирачки, ама моето искуство е такво... За Лумеата не знам, но не ми е исто кога се депилирам со восок. Ладен, топол, каков и да е - кожата не ми реагира добро на восок. Кога се депилирам со шеќерна паста, скроз друг ефект, никаква реакција немам. Ни иритации, ни бубулички, ништо. Пробај да направиш сама паста, не е многу тешко, а пред неколку години споделуваа членките низ темиве за депилација видеа од Youtube за подготовка на шеќерна паста. Да се приберам дома, подоцна ќе го постнам видеото по кое се водам и јас.
А во меѓувреме користиш брич или депилација? @Mishela јас со тодлер дома некако неможам да се замарам да правам восок незнам комплицирано ми изгледа вака се мислев да земам апарат и да го топлам само восокот. Инаку првите години бев со топол восок па потоа се префрлив на шеќерна и некако немав некоја огромна разлика од шеќерната и восокот освен некако кожата што беше онака мазна мазна од шеќерната
@WhiteCat33 Јас дур бев во странство си се депелирав сама со восок. Си имам апаратче за топење на восок и пред огледалото си седнував и се средував. Малку е по комплицирано дур го фатиш редот ама подобро така отколку со брич. За Лумеата @Adidas888 е по искусна, испробува.
Ако имаш црни влакна Лумета ти ја препорачувам 100%. Ем се ретчат ем се омекнуваат ем успорено растата. јас сум пре пре задоволна. Меѓу третман најубаво брич бидејки Луметата бара да има корен за да го умртви местото. Ова за нозе зборам и интима надворешен дел.
Во меѓувреме ништо не користам пошто немам потреба . Влакната ептеен бавно растат и тоа само на неколку места. Се бричам само пред да се поминам со лумеата.
Се имам сама депилирано со топол восок топен во топилка. Прво ми требаше цел сат, откако се усовршив за 20 минути се средувам. Јас немам реакции, и на козметичар претежно одев на вокок, на шеќерна 3-4 пати само имам појдено. Можеш да пробаш со восок, ако не ти оди има и готова шеќерна паста што може да се купи или сама да си направиш. Исто и Лумеата звучи како добра инвестиција, само читав по интернет дека кај задникот не е паметно да се користи, само за бикини зоната.
Ќе си пробам со лепенки од ДМ. Па ако боли многу, ќе се откажам од депилирањето. А зошто би имал ерекција при депилирање?
Пробај ама боље е со ладен восок и стручно лице кое знае како да ја затегне кожата. За газ мака ќе мачиш пошто немаш прегледност.