Интимна депилација

Дискусија во 'Тело' започната од jasmin, 11 ноември 2009.

?

Како ја депилирате интимната зона?

1. Дома, со восок

300 глас(а)
    11,9%
  2. Дома, со ленти

352 глас(а)
    14,0%
  3. На козметичар

1.498 глас(а)
    59,6%
  4. Дома со жилет

364 глас(а)
    14,5%
  1. JancheBananche

JancheBananche Нов член

Се зачлени на:
    15 мај 2026
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    јас си одам на козметичар ама кога ми е од денес за утре или ургентни случаи морам со брич. Најдобра препорака што ја имам добиено а воедно не ми се прават поткожни влакна, прво поминувам со нежен пилинг за тело потоа со машинка за бричење (оние електрични бикчиња не епилатор!) и потоа ставам балзам или регенератор за коса и тоа го коростам како shaving cream. знам звучи апсурдно но ако немате осетлива кожа долу стварно е мноу добо. Исто сакав да прашам некој што има искуство или знае, зошто после депилација ми се прават поткожни влакна ко бубуљици . Ваму кај што одам на депилација е навистина чисто а и девојчето секогаш користи нов восок и си стерилизира сè па не мислам дека е од нечистотија

2. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.879
    Допаѓања:
    19.287
    Мене и од шеќерна, и од брич, и од топол восок, чим почне влакното да расте ми се прават, може и до кожата е, некој нема проблем, јас цел живот имам

3. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    1.403
    Допаѓања:
    5.173
    Тоа ти е веројатно од тоа што си со брич, па депилација и се така.
    Остави го бричот, биди само со восок.

4. Пандичка

Пандичка Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2023
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    7
    Девојки здраво, 3/4 години редовно се депилирам кај иста козметичарка со топол восок, претопен. Мегутоа по некое време ми се измени пигментот на имтимната регија, ми потеме. Исто така ми се измени и структурата на надворешната лабија истенчување и развлекѕвање. Дали некоја од вас се има соочено со ова и што можам да преземам? Неколку пати се имам пожалено дека восокот е претопол.. Но ништо нажалост, штетата е направена. Ако некој имс совет би ми бил добредојден, благодарам.

5. Rose_ray

Rose_ray Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2022
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    46
    Консултација со гинеколог и да прашаш во клиниките со ласер што работат да видиш што ќе ти кажат. Затоа топлиот восок ич не го сакам, најдобро според мене со шеќерна паста

На Пандичка му/ѝ се допаѓа ова.