јас си одам на козметичар ама кога ми е од денес за утре или ургентни случаи морам со брич. Најдобра препорака што ја имам добиено а воедно не ми се прават поткожни влакна, прво поминувам со нежен пилинг за тело потоа со машинка за бричење (оние електрични бикчиња не епилатор!) и потоа ставам балзам или регенератор за коса и тоа го коростам како shaving cream. знам звучи апсурдно но ако немате осетлива кожа долу стварно е мноу добо. Исто сакав да прашам некој што има искуство или знае, зошто после депилација ми се прават поткожни влакна ко бубуљици . Ваму кај што одам на депилација е навистина чисто а и девојчето секогаш користи нов восок и си стерилизира сè па не мислам дека е од нечистотија
Мене и од шеќерна, и од брич, и од топол восок, чим почне влакното да расте ми се прават, може и до кожата е, некој нема проблем, јас цел живот имам
Тоа ти е веројатно од тоа што си со брич, па депилација и се така. Остави го бричот, биди само со восок.
Девојки здраво, 3/4 години редовно се депилирам кај иста козметичарка со топол восок, претопен. Мегутоа по некое време ми се измени пигментот на имтимната регија, ми потеме. Исто така ми се измени и структурата на надворешната лабија истенчување и развлекѕвање. Дали некоја од вас се има соочено со ова и што можам да преземам? Неколку пати се имам пожалено дека восокот е претопол.. Но ништо нажалост, штетата е направена. Ако некој имс совет би ми бил добредојден, благодарам.
Консултација со гинеколог и да прашаш во клиниките со ласер што работат да видиш што ќе ти кажат. Затоа топлиот восок ич не го сакам, најдобро според мене со шеќерна паста
Девојки препорачајте ми салон што работи хигиенски и не го претопува восокот, за депилација на интима, во близина на Сити Мол во Скопје.