Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимна депилација

Дискусија во 'Тело' започната од jasmin, 11 ноември 2009.

?

Како ја депилирате интимната зона?

1. Дома, со восок

292 глас(а)
    12,0%
  2. Дома, со ленти

352 глас(а)
    14,4%
  3. На козметичар

1.453 глас(а)
    59,6%
  4. Дома со жилет

342 глас(а)
    14,0%
  1. Azzura

Azzura Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2011
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    150
    во афродита е 350 денари цела интимна зона, пред тебе отвара восок. Во посебен сад за депилација е тоа. А 250 денари е истата процедура, само дел со обичен восок, а внатрешниот интимен дел е со чистиот.

2. cvet85

cvet85 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2010
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    6
    Јас си го решив тој проблем, си одам во Александрија, таму депилираат со шеќерна паста, а таа и така и така е само за една употреба и после депилација сосе ракавицата (депилираат само со ракавици) оди директно во канта, така да не мора да ми ја отвораат пред да ме депилираат. Инаку супер е ако некој користи нов восок, а тоа што го отвора пред тебе тоа немора да значи затоа што восокот сум видела го набавуваат во канти од 1 кг, а сигурно нема за секој клиент да отвораат нова кантичка, така да се се сведува ако се депилираш со восок да мора да имаш неограничена доверба. Е сега колку може денеска да веруваш на некого, тоа е друго прашање...

3. Amelia

Amelia Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    2.232
    Допаѓања:
    1.639
    на колку години би требало да се почне со интимна депилација дали 16 години е рано

4. skopjankaa

skopjankaa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Луѓе ја имам еден проблем, многу ми е страв кога ги депилирам препоните... дури тоа еднаш само го направив и тоа ептен мал дел колку да пробам како е и многу ме болеше... Пред извесен период прочитав на една статија на фемина, едно девојче имаше пишано дека користела некој спреј како анестезија, прашав во Зегин кај мене во населба ми рекоа дека имаат слушнато ама не знаат кај се продава. Ако знае некој од вас ве молам да ми каже. :)

Поздрав

5. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.777
    Допаѓања:
    18.334
    Не е рано,јас прв пат бев во осмо ми се чини.Кога веќе почнуваш немој со брич,јас сега да се вратам на тие години би продолжила само со депилации,а не вака само зајакнуваат влакненцата и после боли на депилација.ОВа беше само добронамерен совет :)

6. Linn1

Linn1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    1.936
    Ауу многу ми е страааав лелеллеле :worried: :worried: :worried:

Ама веќе морам за одмор како со купаќи :worried: :x

И незнам дали толку боли колку што мислам ама незнам дали ќе поднесам.

7. QueenB

QueenB Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    49
    Со редовна депилација и болката се намалува, златно правилно 8) никогаш немој да се депилираш неколку дена пред менструално крварење оти тогаш си наосетлива со секаква смисла на зборот :D

На Linn1 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Pearly

Pearly Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Девојки ај ве молам кажете ми каде депилираат со шекерна паста, или пишете ми во лп. Неможам да најдам таков салон секаде депилираат со восок.

9. ANELIJA

ANELIJA Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    154
    Денеска отидов да се депилирам,таман се радував е сега ми пројде ке се издепилирам и мазна ке сум му на дечкото.Но кога ми дојде а вооедно се и разболев,и највероватно и имунитетот ми е паднал и 5 дена а еве и сега умирам од чешање.И кога ме виде козметичарка......лелел девојче шо си направила со кожата.Кога се видов целата бев одерена и кожата почнала да ми се лупи :( и ништо сега сум како искубана кокошка одогора келава надолу..............шумичка

10. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Конечно од салонот за шеќерна депилација во Куманово, отворија салон и во Скопје. Поскапа е депилацијата со шеќерна паста ама е хигиенска пред се затоа што нема претопување на истата туку еднократно се користи, има процедура на депилирањето, ја чистат кожата со специјални тоници и млека пред и по депилација, пастата се става во обратна насока од растењето на влакната за да се извадат во насока на растот и да излезат со се коренот за да не се поткинат и да растат внатрешно.
    Јас имав проблем со поткожни влакна од депилација и сега после шеќернава депилација немам толку многу(2-3 ми се направија само што во споредба со претходно е многу помалку), се надевам дека понатаму воопшто нема да ми се прават.

11. Sanja86

Sanja86 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Kade potocno se naoga salonot kade shto pravat depilacija so sekerna pasta?

12. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Не знам дали смеам овде да поставувам конкретни иформации за салонот, да не се смета за реклама
    ќе ти пратам инфо во лп.

13. macush1

macush1 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    3
    ajde ako moze nekoj neka mi go kaze receptot za shekjerna pasta.bidete brzi :)

14. Feminko

Feminko Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    3
    Здраво. Сакав да прашам, бидејќи гледам никој не пишал за шеќерна депијација во Тетово или депијација со восок (топол, ладен ), дали има и кои салони, козметичарки се најдобри? Ако некој има таква информација, ве молам нека пише.

15. Feminko

Feminko Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    3
    Eve go receptot za sekerna pasta
    - 9 golemi lazici seker
    -9 mali lazicki voda
    - 2 limontusa
    da se pravi na niska temperatura da ne izgore treba da dobie zoltinakova boja ne protokoalova. Ama sepak ne ja preporacuvam imam ja praveno mnogu pati odlicno depilira samo mnogu brzo se lade i treba postojano da se zagreva a kolku poveke se zagreva tolku e poloso pocne da ne depilira . Sepak najdobro e vo salon doma e zivo maltretiranje mada i od tamo nemam mn dobro iskustvo ;)

Го имаше рецептов во Шекерна депилација па ми текна го зедов и еве го, пробај па кажи го искуството! Good luck ;)

16. katerina777

katerina777 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    32
    рецептов е за шербет а не за шеќерна паста-има разлика и шеќерната паста треба да е ладна а не топла. рецепти и искуства имате во соодветната тема.

17. unique123

unique123 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    374
    Идете си на депилација да ве види Господ, многу помалку боли да ве корне некој друг, отколку да си ги корнете влакната самите

18. brazilia

brazilia Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    744
    убаво е ова, интимна депилација :)
    ама да ја прават сите!?

19. sleepingbeauty

sleepingbeauty Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    640
    :devil:

20. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.124
    Допаѓања:
    2.712
    Затоа ќе си отидеш кај што депилираат или со восок за една употреба или каде што работат со шеќерна паста