мислам дека кога депилираш цели препони делот кај усните ти го фаќа цел , а кај полата го остава- само самтим фаќа одоколу колку да не ти се гледа преку купаќите....јас барем така мислам
Ме интересира ако одам на депилација со топол восок на 8ми пр. дали ќе стои до кај 24-25ти или бар 2 недели ? Кај секој различно растат, ама дали би стоеле 2 недели, би требало што мислите ?
Само препони тоа што ви рекле 100 денари е само делот да речам вака народски од гаќи да не ти се гледаат влакненца,а целосно е и внатре,интимата и га*от внатре,значи се комплет
секоја депилација според мене мора да ти трае најмалку 2недели, ако трае помалку тогаш козметичарот не те депилира добро (ти ги поткинала само)
Девојки дали знаете од што можам да направам ленти за депилација.. Ми остана восокот рол он, ама ленти немам. Итно ми е да ја издепилирам интимата, а касно е за салон. :/
Јас прашувам за топол восок зошто одев на депилации со ладен восок досега само и мнооооогу боли и одев на таква заради хигиена најмногу, а освен со тоа се имам депилирано и со Веет крема за депилирање (со канализациски мирис ). Сакав да пробам со топол восок, иако ми беше страв кај интимата зошто има можност за инфекции, додека со крема и ладен восок нема таква можност, ама ај не мислам да трпам пак неподносливи болки
Има салони што работат со чист восок за интима,таков побарај и средена работа,со топол восок барем се ретчат,а со ладен само ги кине и јас со ладен се правев порано и мн. брзо растеа и плус со истата дебелина е влакното,а со топол после 2 депилации одма се потенки влакненцата
Јас денес си ја завршив и оваа обврска... Мф мф мераци ми е сега Јес да се испрепотив пред депилаторкана и тоа со раширени нозе, ама АКО
А така лии, не го знаев ова за ретчењето, значи ем помалку боли ем ем ги ретчи. Другарка ми кажуваше кај што оди таа имало машина за прочистување. Епа добро тогаш
Плавуша јас со топол се депилирам , досега сум немала реакција некоја . Не боли многу , мислам боли ама издржлива болка е . За ретчење ги ретчи ненормално многу . Знам по мене
А девојки ај јас да ве прашам,на колку години е најдобро да почнеш да се депилираш или нема врска тоа?? Јас сум сега почетник немам многу но за во иднина да бидам запозната со случајов
Па сега не знам колкава си,чим викаш почетник сигурно не си 21година како што ти пишува.Нема одредена возраст,ама 7мо 8мо,зависи од влакненцата колку како имаш јас тогаш барем почнав а не сум влакнеста,ама тогаш на почетокот не ја депилирав цела интима туку само да не ми се гледа од костимот за капење.Тоа е индивидуална работа,ако сметаш дека ти е време депилирај се
Имам 14 год за лани немав проблем за бикии кога ќе облекував бидеќи тогаш почнуваа да ми растат но сега изгледа ќе треба, сепак ти благодарам за одговорот.
е и јас сакам да прашам нешто, јас се депилирав многу често на козметичар со топол восок. после извесно време ми излезе чир на ногата, и после една недела долу (дури ми е срам да пишам каде - веднаш до вагиналниот отвор) и кога бев на лекар ми рекоа на секоја 5та депилација брич морало. луѓе од тогаш наваму се се бричам од страв да не ми излезе некој чир, бидејќи ми се знае на ногата белег и ме боли постојано таму,а кожата од бричење да не ви кажам што ми е станата- нема шанси да не се поминам со бриџ а да не ми потече крв. сакам да се издепелирамммм.... да си бидам на раат - знам дека ќе ме боли но вака неможам веќе навистина. дајте некој совет.