Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимна депилација

Дискусија во 'Тело' започната од jasmin, 11 ноември 2009.

?

Како ја депилирате интимната зона?

1. Дома, со восок

292 глас(а)
    12,0%
  2. Дома, со ленти

352 глас(а)
    14,4%
  3. На козметичар

1.453 глас(а)
    59,6%
  4. Дома со жилет

341 глас(а)
    14,0%
  1. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.666
    Допаѓања:
    6.223
    мислам дека кога депилираш цели препони делот кај усните ти го фаќа цел , а кај полата го остава- само самтим фаќа одоколу колку да не ти се гледа преку купаќите....јас барем така мислам :^)

2. cindy

cindy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    166
    а јас тие со пинцета да ги скубнам? :lol: фала за одговорите :$

На kolovoz му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Ме интересира ако одам на депилација со топол восок на 8ми пр. дали ќе стои до кај 24-25ти или бар 2 недели ? Кај секој различно растат, ама дали би стоеле 2 недели, би требало што мислите ? :^)

4. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.777
    Допаѓања:
    18.334
    Само препони тоа што ви рекле 100 денари е само делот да речам вака народски од гаќи да не ти се гледаат влакненца,а целосно е и внатре,интимата и га*от внатре,значи се комплет

5. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.666
    Допаѓања:
    6.223
    секоја депилација според мене мора да ти трае најмалку 2недели, ако трае помалку тогаш козметичарот не те депилира добро (ти ги поткинала само) :!:

6. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    Мене ми стои по 2 недели и повеќе ама веќе година ипол ја депилирам интимата :)

7. slatkichKa123

slatkichKa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    342
    Девојки дали знаете од што можам да направам ленти за депилација.. Ми остана восокот рол он, ама ленти немам. Итно ми е да ја издепилирам интимата, а касно е за салон. :/

8. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.777
    Допаѓања:
    18.334
    Земи од некој стар чаршаф,некој таков нерастеглив материјал.

9. slatkichKa123

slatkichKa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    342
    Мислиш ќе успее така? Си пробала? Страв ми е да не се испозалепам зошто не е од тие ленти..

10. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.777
    Допаѓања:
    18.334
    Само да не е растеглив материјалот и ќе ти успее,да јас сум пробала од стар чаршав,не се секирај

На slatkichKa123 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Plavusa.17

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Јас прашувам за топол восок зошто одев на депилации со ладен восок досега само и мнооооогу боли и одев на таква заради хигиена најмногу, а освен со тоа се имам депилирано и со Веет крема за депилирање (со канализациски мирис :puke: ). Сакав да пробам со топол восок, иако ми беше страв кај интимата зошто има можност за инфекции, додека со крема и ладен восок нема таква можност, ама ај не мислам да трпам пак неподносливи болки :lol:

12. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.777
    Допаѓања:
    18.334
    Има салони што работат со чист восок за интима,таков побарај и средена работа,со топол восок барем се ретчат,а со ладен само ги кине и јас со ладен се правев порано и мн. брзо растеа и плус со истата дебелина е влакното,а со топол после 2 депилации одма се потенки влакненцата

На Plavusa.17 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.408
    Јас денес си ја завршив и оваа обврска... Мф мф мераци ми е сега :) :D
    Јес да се испрепотив пред депилаторкана и тоа со раширени нозе, ама АКО :D

14. Plavusa.17

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    А така лии, не го знаев ова за ретчењето, значи ем помалку боли ем ем ги ретчи. Другарка ми кажуваше кај што оди таа имало машина за прочистување. Епа добро тогаш :)

15. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    Плавуша јас со топол се депилирам , досега сум немала реакција некоја . Не боли многу , мислам боли ама издржлива болка е . За ретчење ги ретчи ненормално многу . Знам по мене :P :D

На Plavusa.17 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. angel4e121

angel4e121 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2010
    Пораки:
    687
    Допаѓања:
    291
    А девојки ај јас да ве прашам,на колку години е најдобро да почнеш да се депилираш или нема врска тоа??
    Јас сум сега почетник немам многу но за во иднина да бидам запозната со случајов :$

17. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.777
    Допаѓања:
    18.334
    Па сега не знам колкава си,чим викаш почетник сигурно не си 21година како што ти пишува.Нема одредена возраст,ама 7мо 8мо,зависи од влакненцата колку како имаш јас тогаш барем почнав а не сум влакнеста,ама тогаш на почетокот не ја депилирав цела интима туку само да не ми се гледа од костимот за капење.Тоа е индивидуална работа,ако сметаш дека ти е време депилирај се

18. angel4e121

angel4e121 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2010
    Пораки:
    687
    Допаѓања:
    291
    Имам 14 год за лани немав проблем за бикии кога ќе облекував бидеќи тогаш почнуваа да ми растат но сега изгледа ќе треба, :) сепак ти благодарам за одговорот.

19. angel4e121

angel4e121 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2010
    Пораки:
    687
    Допаѓања:
    291

На jarec6 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Katiija

Katiija Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    10
    е и јас сакам да прашам нешто, јас се депилирав многу често на козметичар со топол восок. после извесно време ми излезе чир на ногата, и после една недела долу (дури ми е срам да пишам каде - веднаш до вагиналниот отвор) и кога бев на лекар ми рекоа на секоја 5та депилација брич морало. луѓе од тогаш наваму се се бричам од страв да не ми излезе некој чир, бидејќи ми се знае на ногата белег и ме боли постојано таму,а кожата од бричење да не ви кажам што ми е станата- нема шанси да не се поминам со бриџ а да не ми потече крв. сакам да се издепелирамммм.... да си бидам на раат - знам дека ќе ме боли но вака неможам веќе навистина. дајте некој совет.