Оди на друга депилација не мора да е со топол восок, со шеќерна паста - telo/depilacija-so-sekerna-pasta-t5661/ не знам да ти кажам подетално види во темата зошто не сум била, можеш со ладен восок на таква сум била, бричот е решение за 2дена (ни толку). Можеш со Веет крема за депилирање ужасно смрди на канализација, но кога ми било итно сум се депилирала и ефикасно било, ама краткорочно не е тоа решението. Не оди на депилации често остај нека се смири и немој со брич, депилирај се со кремата нема да се сечеш ни крв да ти тече иако ќе мора да трпиш гаден мирис ама само ќе поминуваш и влакната ќе излегуваат. Чировите може да не се од честото депилирање, може да се од нечист топол восок кој го лупале истиот и на други. Дали жената има машина за прочистување? И има друга опција, да си купиш сопствен восок за 50 денари таа да го затопли само и да те депилира со свој, нема да ти потроши многу ама ќе знаеш за една употреба е барем. Тоа е најдоброто решение ја мислам, депилирање сега за сега поретко со сопствен восок за само 50 денари и раат си, а во меѓувреме со кремата Веет.
jas sum od bt,ama studiram vo sk, pa bi ve prasala dali znaete nekoj dobar salon sto isklucivo raboti so nov vosok, redovno odam na depilacija ama zapoznaena sum deka vo site kozmeticki saloni go cedele vosokot,a uzasno mi e strav od infekcii i takvi raboti! [mod-kirilica:8ffzoo56][/mod-kirilica:8ffzoo56]
Сега последниот пат се направив со депилаторче - машинче (на препоните) и не ме болеше воопшто, а баш очекував премногу да ме боли. Повеќе ме болеше на нозете со депилаторот отколку на препоните. Инаку предходно се правев со ВИТ кремата.
не те болеше со депилаторот? ооо јас нема теоретски шанси да издржам,сум пробала ама многу тешка болка имам, добро може и до кожата е и до големината на влакната јас на козметичар после секој циклус и раат сум си, и плус почнаа да ми се изретчуваат ммм мераци нема поубаво чувство на средена девојка.
Е, тоа ти викам. И јас колку очекував да ме боли, скоро сите ми кажуваат дека е болно на препоните со депилатор, и јас како што почнав со нозете ме болеше си викам на препоните ќе биде бетер. Ама баш напротив, воопшто не ме болеше.
^^ најубаво ! терај си и свиркај си, исто и јас онака со други што сум зборела бегај бе каков депилатор за доле боли,единствено што не ме боли со тој депилатор се само рацете за мене
штом се спомни восок и интимна зона, ми се стемнува, немам досега направено интимна депилација, не беше баш модерна во мојата генерација досега, ама сите пораснаа, па ке морам и јас инаку како ке излезам на плажа кога под купачите ми се познава цела прашума., а со брич чеша мн. што би можела да направам пред да одма на депилација, за помалку да боли и помалку дами биди срам. навистина ми е срам да се слечам гола пред непознаа персона.
И јас пред да отидам првиот пат на депилација така се чувствував. Пред се ми беше страв од болката, мислев дека ќе биде болка за умирање, но не е така. Не боли толку многу, не е нешто неиздржливо, само треба да си опуштена и да не мислиш цело време на тоа дека ќе те боли. Болката не е ништо во споредба со убавото чувство после тоа, кога ќе се видиш мазна и средена. А за тоа дека ти е срам, верувај дека нема потреба, на нив тоа им е работа и треба да си ја завршат, виделе се и сешто. Зошто да ти биде срам, тоа е најнормална работа. Оди на депилација без гајле.
Јас одам на козметичар оти е многу полесно и побрзо, а и нема теоретска шанса со депилатор да се прам, не постој жива сила шо ке ме натера да го напрам то а и многу е поинаква кожата со восокот оти од депилаторот растат поткожни а и тој не ги вади од корен туки ги кини.А знам дека од вит кремата можи да ти се напрај оти има јаки хемикалии. Најдобро е со восок на козметичар ама е важно да одиш кај некој што знајш дека добро работи.А во однос за нозете можи со депилатор ама восокот поуби ги вади во секој случај а и помазна кожата
Зависи каков депилатор, има и таков што ги сече, т.е. кине до површината на кожата а има и такви што ги корнат од корен - слично како восок само што со восок правиш цела лента и поголема површина одеднаш депилираш.
Јас имам депилатор на Braun кој се едни од најдобрите, а со восокот ми е поуво оти е побрзо ама јас се прам без ленти на нозе, на козметичар ми мачкат поголема површина и вервај е побрзо а можиш ако сакаш да го напраш то и дома со восок од Силк и без ленти за побрзо туку со крпа кујнска тврда ама некој треба да ти ја тргне крпата оти сама нема да можиш вервај ми боли малку појке ама секундарно е и сите влакна излегуваат за 10 мин си готова,а депилаторот јас го земам за на одмор за таму е створен жими се оти со брич нема теорија
Ааа нема шанси со брич. Мене и кога почнав првпат да се депилирам, па до ден денес мајка ми не ме пушта со брич - ради мое добро, зашто така се зацврснуваат влакната и се згуснуваат...
и јас со брич нема шанси,мн се зацврстуваат и згуснуваат.На депилација одам секој месец и мн сум задоволна, се изретчуваат и стануваат меки...во секој случај депилација незнам од каде си можеби и кај вас има депилација наречена шекерна, се работи со нараквици и само тебе те депилира со тој восок...
^Од Скопје сум, секако дека има салони има и таква тема на форумов, само прашував за топлиот восок јас, на таква не сум била и ќе одам. Шеќерната можеш и дома да ја направиш, во темата има рецепт, само треба да ја погодиш смесата.
ДДа многу е важно да ја погодиш смесата а да пазиш можиш да се изгориш убо е со шекерна оти кожата ти ја прај многу помазна, и ако пробваш дома прват со шекерна пробај на нога оти можиш да си напрајш проблем
Како може да се изгори со шеќерната кога таа е ладна,се прави топче кое што се меси и се депилира со него.Има цела тема,а ти збориш за депилирање со ленти,не е исто