Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимна депилација

Дискусија во 'Тело' започната од jasmin, 11 ноември 2009.

?

Како ја депилирате интимната зона?

1. Дома, со восок

292 глас(а)
    12,0%
  2. Дома, со ленти

352 глас(а)
    14,4%
  3. На козметичар

1.454 глас(а)
    59,6%
  4. Дома со жилет

343 глас(а)
    14,1%
  1. mona.s

mona.s Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    153
    затоa што има.има и топла за со ленти,а не кажав дали за со топче или ленти.

2. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    1.343
    Еднаш бев во салон и таа козметичарката многу добро ме среди . Ми препорача ладен восок,затоа што топлиот влијае врз зголемување на циркулацијата , а со тоа и на нервната спроводливост, така што се интензивира чувството на болка . Не ме болеше многу,издржав без крици и драматизирање :lol: Но некако покомотно ми е дома сама...Користам Силк ленти ,убаво си ја бркаат работата и после главата ми е мирна 2-3 недели :lol:

3. angelbaby

angelbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2011
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    22
    од кога сум почнала да се депилирам на интимната зона тоа го правам со бричење,но искрено ми здосадува затоа што влакната ми растат многу бргу и иц не сум задоволна,а стигнуваат за повторни бричење некаде по 2 недели :( .затоа сакам сега да пробам со депилација у козметички салон и да видам колку долго ке ми потрае.не ми е срам,само дека одам прв пат незнам како да се понашам таму,па ако би сакала некоја да ми каже дали треба да се соблечам скроз доле(сакам целосна депилација,скроз),тоа го замислувам нешто слично како кај гинеколог :lol: .иначи мојот гинеколог ми има кажано дека е подобро да се депилирам со ладен восок поради избегнување на инфекции,иначи многу сум чувствителна и кожата ми е а особено интимниот дел па искрено страв ми е малку од тие инфекции,дајте малку морална подршка и малку опис за тоа како е :) фала однапред :)

4. Ket.Rin

Ket.Rin Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2011
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    970
    Пред 2 месеци се депилирав дома со малите вит ленти ама само горниот дел, не кај усните, и така болеше бајаги, башка и дека немам сила сама да потегнам 2 саати се депилирав :D Сега летово планирам да идам на козметичар да се средам цела, кога ми ги депилираа нозете пред 2 дена, проба козметичарката и кај препоните и малце понатака со ладен восок и три пати помалку болеше за разлика од витот. Башка и не те прашува дали си спремен или не, трга веднаш, така да ептен е полесно на козметичар отколку сама дома :)

5. brunete

brunete Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    39
    На козметичар идам и со ладен восок цела ме депилира на интимниот дел.Ич не ме боли :)

6. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Се имам депилирано со ладен и со топол восок, но не сум јас толку храбра за да издржам таков подфат, некако повеќе сум за нежни ствари, затоа чичко Брич ми е најдобар другар.

7. MaxyMax

MaxyMax Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    99
    Со години се бричам, од пусти срам немам отидено на козметичар...е веке нема бегање...толку ми се остри влакната, дури растат и по две-три у еден корен...знам дека многу ке боли, а и имам остлива кожа, така да црвенило не ми бега...Е сега ме интересира дали е паметно да пробам прво со крема, чисто колку да ги омекнам или директ со восок? И ве молам нека каже некој кај да идам на козметичар, бидејки не сум од Скопје и незнам, а итно ми е!! Фала однапред!

8. lattie

lattie Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    204
    Мое мислење е дека ако одењето во козметички салон па и не е баш нај најми имаат казувано дека по депилацијата тој восок го растопуваат и со филтерите на апаратите за растопување на восок се остранувале само влакненцата значи тој восок повеќе пати се употребува а недај боже да фатиш некоја инфекција бидејќи сите инфекции се размножуваат на топло па и некако не ми е баш нај сигурно тоа пред тебе се биле скоро секакви луѓе...со бикче мн боцка а и ќе треба секој втор ден,азасо крема немам пробано страв ми дека се хемикали а сепак кожата упива..ама сепак треба некакво решение јас практикувам со бикче

9. Chocoholic.girl

Chocoholic.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    39
    Зависи од козметичкиот салон, во некои користат топол восок што после го користат истиот неколку пати. Тој не е хигиенски и имам слушано многу случаи каде што девојки добиле инфекции од таков восок, али има и козметички салони каде што користат топол восок само за еднократна употреба.
    Мене секогаш ме депилираат со топол восок што е само за еднократна употреба и до сега сум немала никаков проблем. Редовно си одам кај мојата козметичарка и супер ми е, после цел месец немам потреба од депилација.
    А што се однесува до бричење на интимната зона [а и на другите делови од телото] тоа воопшто не е препорачливо, само ги зајакнува влакната и побрзо растат после.
    Според мене најдобрa е депилацијата со топол восок за еднократна употреба, хигиенски е, ги вади од корен и ги ретчи влакната.

10. Chocoholic.girl

Chocoholic.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    39
    И мене ова ми се случува после депилација, не само на интимна зона туку и кога ги депилирам рацете, многу осетлива кожа имам. Чаре.. мачкање со крема против мозолчиња, јас си ставам од кремата што редовно си ја користам - Далтон Дерманорм [http://www.facebook.com/photo.php?f...811686917.36950.150318478354017&type=1&ref=nf]. Многу е ефикасна. Веднаш ми се смири кожата уште на првиот ден мачкање,а после неколку дена скроз ми ги снема мозолчињата. Пробај и ти, ќе ти помогне ќе видиш :)

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.666
    Допаѓања:
    6.224
    а ти се појавија одма или наредниот ден ?
    ако се појавени неколку мнути по депилација значи дека имаш осетлива кожа,(како нејзе исто- Chocoholic.girl) а ако ти се појавени 3-5часа по депилацијата значи дека не те издепилирала туку само ти ги поткинала влакната...исто како со бикче..........види како ке ти растат ако ти пораснат за една надела значи џабе те депилира со восок

12. mona.s

mona.s Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    153
    што мислите за депилација со путер на интимните делови,јас мислам/знам дека е многу добра и дека после таа депилација кожата тие е многу нежна...

13. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Kаква е таа депилација со путер поконкретно?

14. Faline

Faline Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    549
    Можеш да објасниш? И јас прв пат слушам ??? :o

15. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.653
    Допаѓања:
    4.559
    Да не мислиш на восок? бидејќи и една другарка вика путер кога купува канче восок

16. mona.s

mona.s Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    153
    Тоа е густа кафеава течност и се користи за депилација на понежните делови како на препоните надусници и сл.Влакната потешко излегуваат ама кожата е помека после тоа.Не знам можи вие поинаку да го викате.Го има само во некои салони а по аптеки го нема,не знам точно како се прави јас имам само еднаш пробано на надусници и стварно е кожата многу нежна,поскапо е со путер одколку со восок ама не е голема разликата некаде мислам 100 денари повеке

17. mona.s

mona.s Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    153
    Путер восок - перли
    Креиран и дизајниран за депилација на најчуствителните делови од телото и сува кожа. Путерот од Ши дрво на восокот му овозможува да добие кремаста текстура слична на топлите восоци, со што апликацијата на восокот е извонредно прилепена до нивото на кожата, а со тоа и депилацијата е поефикасна. Запомнете иако со овие восоци се работи на ист начин како и кај топлите восоци, слојот што го нанесувате е за 2/3 потенок од топлите т.е. исто толку заштедувате на восок.
    Еве за ова ви зборував еве и слиика

Прикачени фајлови:

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  18. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Аааа на таков путер се мислело..
    Јас 2-3 пати имам отидено на депилација со специјален филм восок од depileve за интимна депилација. 90% од влакната ми беа поткинати и одма после неколку дена излегуваа како да се бричени и нормално многу поткожни ми излегоа. Прашав што е разликата помеѓу тој восок и обичниот и ми рече козметичарката дека е понежен нели за интимата и на пониска температура се топел, а беше ужасно жежок кога отидов последен пат. Мислев дека ќе си одам со изгореници..и од тогаш ноу веј. Увидов дека очигледно џабе одам на депилација со некојси специјален восок за интима, кога завршувам со поткинати влакна.

19. mona.s

mona.s Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    153
    Да знам мене ми беше малце потешка со тој путерот не мии се кинеа ама подолго депилира,не знам немав подкожни ама потешко излегуваа влакната

20. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.602
    Допаѓања:
    2.445
    Мене ми е страв, мн би болело при депилација :|