Секоја чест ама јас не можам некои места да ги дофатам сама, а не сакам ни влакно да ми остане. Не знам како успевате сами да се издепилирате, јас сум пробала ама неуспешно беше за жал.
И јас исто така се депелирав со Veet крема на нозете и сега ми излегоа некакви брунки, големи :/ Не знам што да правам ги имам веќе една недела и не поминуваат..
Каснам малце ама... Околу болката, зависи кожата колку ти е чувствителна. Другарка ми се депилира со спреј. Првиот пат имаше црвенило, болки, ама потоа болките и се намалија.
Најверојатно и кај тебе е алергиска реакција, јас се мачкав со некоја антиалергиска крема ама не можам да се сетам со која точно. Лом бев направена и ужасно ме чешаше мислев рани дека ќе ми се отворат. Среќа не депилирав интима туку нозе, сепак овие креми имаат јаки хемикалии мислам дека не се погодни баш за интимна депилација.
Сигурно е тоа, и мене ме чешат и големи се. А најлошо од се е тоа што во понеделник имам закажано депилација кај козметичар, не знам дали да одам, да не ми се направат стварно некои рани ?!
Уххх....од самата помисла се ежам!! Никогаш не сум ги корнела, сакам, ама не можам Немам храброст едноставно :geek: Порано ко ќе им мавнев тоа бричот, барем на 2-3 дена раат. Ама не се замарам сега со тоа, и онака нема кој да ме гледа Со креми не сакам да пробам зашто многу ми е ризично, а и онака ме сакаат инфекциите таму
Додека не ти се повлече реакцијата не е убаво да ја оптоваруваш кожата дополнително. Ако одиш на депилација со претопуван восок полесно е да добиеш некоја инфекција на веќе исфрлана кожа. Не знам во каква состојба ти е кожата али како и да е пази се.
Џабе некој друг да ти кажува додека не осетиш сама, болката кај секого е различна. Некои ги боли помалку, некои повеќе, кај некои после неколку пати се намалува болката, некои со тек на време се навикнуваат, некои стално го гледаат господ во пижами. Како и да е не се плаши и мисли на резултатот после депилацијата, убаво и чисто чувство.
според мене не се баш најдобри истата состојка ја имаат како и кремот ама не за интимна,можи на препоните ама не е за долу,според мене само восок е најдобро,оти можи да ти се појави некое иритирање на кожата
Јас се депилирам на козметичар со восок, повеќе ми се исплаќа одколку да купувам ленти, ем не можам сама убаво да се средам, ем се тридупло поскапи.
какви спрејови, подобро од восок нема! иначе денес бев со една другарка на козметичар, таа прв пат се правеше на препони (како мене има 23, но и беше страв и срам и само брич користеше)....значи после долго убедување појдовме и беше презадоволна, жалеше што не отишла од поодамна поради предрасудите....и оттука правец Охрид, на плажа, не му се мислиш, бразилската е нај
искрено имам пробано се!!! пред некој ден купив восок за ладна депилација али не го бива ич,на препони со депилаторот немозам да се средам,траките од вит не ми ги факаат сите влакненца,на козметичар висе не идам пошто ми се згади од топол восок знаци внатре влакна имасе еден куп бљаккк кога го видов тоа и реков на девојката со ладен ке се депилирам и тоа само нозе башка креветот кај шо депилираат нз каков бесе ужас..... кога излегов надвор на дневна светлина се познаваат влакненца знаци тапа ме издепилира ми се идеше да и се вратам да ја убијам значи тотално неспособна беше а толку пари имам оставено таму али нема везе утре ке правам секерна депилација али домче па ке видимее шоке биде
абе си одиш таму на депилација нема поубо жими се да му ја мислам како да не да се тепам со ленти нема шанси,и плус гарант ке испуштам нешто.каква бразилка цела се депилирам мразам влакна освен на коса и на веги ха ха ха
Девојки, прееска се депилирав дома, со ленти, и не ми е прв пат да се депилирам сама, но овој пат кој знае што ми стана не ја потегнав убаво лентата и ми се направи мала модрица кај препоните. Не се познава толку многу кога ќе облечам бикини, но сепак се гледа и некако ми е страв за да не се познае, бидејќи во понеделник одам на одмор. Ви се случило некогаш вака? Се намачкав со Павловиќева, ама не знам дали ќе ми помине.
Јас сум на антибиотици веќе 6ти ден од лоша депилација. Можно е и да ме оперираат. Пазете што правите...
Не е страшно, ќе ти мине за ден-два. Малку посилно си ја повлекла кожата. Јас првиот пат кога пробав со шеќерната паста во домашни услови да се депилирам, се испозалепив, па тргај-влечи, неќе па неќе, како да неќе, јас знам поинаку, оп на сила и останав со подливи. Поминаа веднаш, ама ова колку да знаеш дека не си сама.