Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимна депилација

Дискусија во 'Тело' започната од jasmin, 11 ноември 2009.

?

Како ја депилирате интимната зона?

1. Дома, со восок

292 глас(а)
    12,0%
  2. Дома, со ленти

352 глас(а)
    14,4%
  3. На козметичар

1.453 глас(а)
    59,6%
  4. Дома со жилет

341 глас(а)
    14,0%
  1. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Секоја чест ама јас не можам некои места да ги дофатам сама, а не сакам ни влакно да ми остане. Не знам како успевате сами да се издепилирате, јас сум пробала ама неуспешно беше за жал.

2. SweeTy-GirL

SweeTy-GirL Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2010
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0

И јас исто така се депелирав со Veet крема на нозете и сега ми излегоа некакви брунки, големи :/ Не знам што да правам ги имам веќе една недела и не поминуваат..

3. danniela5

danniela5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    881
    Каснам малце ама... Околу болката, зависи кожата колку ти е чувствителна. Другарка ми се депилира со спреј. Првиот пат имаше црвенило, болки, ама потоа болките и се намалија.

4. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Најверојатно и кај тебе е алергиска реакција, јас се мачкав со некоја антиалергиска крема ама не можам да се сетам со која точно. Лом бев направена и ужасно ме чешаше мислев рани дека ќе ми се отворат. Среќа не депилирав интима туку нозе, сепак овие креми имаат јаки хемикалии мислам дека не се погодни баш за интимна депилација.

5. cooLive

cooLive Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    11
    Секогаш дома практикувам интимна депилација.Најдобро е и знам да работам без да ме боли

6. SweeTy-GirL

SweeTy-GirL Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2010
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0

Сигурно е тоа, и мене ме чешат и големи се. А најлошо од се е тоа што во понеделник имам закажано депилација кај козметичар, не знам дали да одам, да не ми се направат стварно некои рани ?! :worried:

7. pumpkin

pumpkin Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    119
    Уххх....од самата помисла се ежам!! Никогаш не сум ги корнела, сакам, ама не можам :D Немам храброст едноставно :geek: Порано ко ќе им мавнев тоа бричот, барем на 2-3 дена раат. Ама не се замарам сега со тоа, и онака нема кој да ме гледа :$ :P Со креми не сакам да пробам зашто многу ми е ризично, а и онака ме сакаат инфекциите таму |( :sweat:

8. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Додека не ти се повлече реакцијата не е убаво да ја оптоваруваш кожата дополнително. Ако одиш на депилација со претопуван восок полесно е да добиеш некоја инфекција на веќе исфрлана кожа. Не знам во каква состојба ти е кожата али како и да е пази се.

9. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Џабе некој друг да ти кажува додека не осетиш сама, болката кај секого е различна. Некои ги боли помалку, некои повеќе, кај некои после неколку пати се намалува болката, некои со тек на време се навикнуваат, некои стално го гледаат господ во пижами. Како и да е не се плаши и мисли на резултатот после депилацијата, убаво и чисто чувство.

10. EVA19

EVA19 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    37
    дали се ок спрејовите на Veet за депилирање на препоните,ако има некој што ги користел нека пише :)

11. mona.s

mona.s Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    153
    според мене не се баш најдобри истата состојка ја имаат како и кремот ама не за интимна,можи на препоните ама не е за долу,според мене само восок е најдобро,оти можи да ти се појави некое иритирање на кожата

На EVA19 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Јас се депилирам на козметичар со восок, повеќе ми се исплаќа одколку да купувам ленти, ем не можам сама убаво да се средам, ем се тридупло поскапи.

На girl.23 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    какви спрејови, подобро од восок нема!
    иначе денес бев со една другарка на козметичар, таа прв пат се правеше на препони (како мене има 23, но и беше страв и срам и само брич користеше)....значи после долго убедување појдовме и беше презадоволна, жалеше што не отишла од поодамна поради предрасудите....и оттука правец Охрид, на плажа, не му се мислиш, бразилската е нај :D :D :D

14. EVA19

EVA19 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    37
    искрено имам пробано се!!! пред некој ден купив восок за ладна депилација али не го бива ич,на препони со депилаторот немозам да се средам,траките од вит не ми ги факаат сите влакненца,на козметичар висе не идам пошто ми се згади од топол восок знаци внатре влакна имасе еден куп бљаккк кога го видов тоа и реков на девојката со ладен ке се депилирам и тоа само нозе башка креветот кај шо депилираат нз каков бесе ужас..... кога излегов надвор на дневна светлина се познаваат влакненца знаци тапа ме издепилира ми се идеше да и се вратам да ја убијам значи тотално неспособна беше а толку пари имам оставено таму али нема везе утре ке правам секерна депилација али домче па ке видимее шоке биде ;)

15. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    па смени ја козметичарката :)

16. mona.s

mona.s Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    153
    абе си одиш таму на депилација нема поубо жими се да му ја мислам како да не да се тепам со ленти нема шанси,и плус гарант ке испуштам нешто.каква бразилка цела се депилирам мразам влакна освен на коса и на веги ха ха ха :D :D :D

17. glammur

glammur Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2010
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    20
    Девојки, прееска се депилирав дома, со ленти, и не ми е прв пат да се депилирам сама, но овој пат кој знае што ми стана не ја потегнав убаво лентата и ми се направи мала модрица кај препоните. :worried: Не се познава толку многу кога ќе облечам бикини, но сепак се гледа и некако ми е страв за да не се познае, бидејќи во понеделник одам на одмор. Ви се случило некогаш вака? Се намачкав со Павловиќева, ама не знам дали ќе ми помине. :worried:

18. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.003
    Допаѓања:
    133.911
    Јас сум на антибиотици веќе 6ти ден од лоша депилација. Можно е и да ме оперираат. Пазете што правите...

19. Iva-Mici

Iva-Mici Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    237
    Од што да те оперираат,што ти се случило? :?:

20. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Не е страшно, ќе ти мине за ден-два. Малку посилно си ја повлекла кожата.
    Јас првиот пат кога пробав со шеќерната паста во домашни услови да се депилирам, се испозалепив, па тргај-влечи, неќе па неќе, како да неќе, јас знам поинаку, оп на сила и останав со подливи. |(
    Поминаа веднаш, ама ова колку да знаеш дека не си сама. :wasntme: