Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимна депилација

Дискусија во 'Тело' започната од jasmin, 11 ноември 2009.

?

Како ја депилирате интимната зона?

1. Дома, со восок

292 глас(а)
    12,0%
  2. Дома, со ленти

352 глас(а)
    14,4%
  3. На козметичар

1.453 глас(а)
    59,6%
  4. Дома со жилет

341 глас(а)
    14,0%
  1. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Ќе стиснеш заби и ќе истрпиш..за лепота :D

2. Anja.F

Anja.F Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    13
    никогаш во животот не сум ставила брич на себе и мислам дека немам погрешено , се депилирам цело време секаде ...значи не оставам влакно на мене ( нормално нозе , раце , препони , интима , задник ) и иако на почетокот беше страшно :) сега немам гајле , нит ме боли , а и влакната ми се меки оретчени ...супер е се .
    една тајна - можеби е глупава но на почетокот кога почнав да се депилирам после два три пати почнав пред депилација да пијам некој слаб аналгетик ..аналгин или слично и на тој начин ја избегнував големата болка :)

3. blackstyle

blackstyle Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2011
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    61
    Здраво девојки сакам да ми препорачате каде да идам за депилација во Скопје бидејќи се плашам да не добијам некоја инфекција од топла депилација,пратете ми во лп фала :*

4. Hannah

Hannah Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Девојки би сакала да ми препорачате некој добар салон во Кочани каде што можам да одам на депилација но да биде сигурно да не добијам некаква инфекција :)

5. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Во Кочани јас одев само кај Анита во Миолифт, ако си од Кочани ќе ти кажам кај се наоѓа, спроти ТЦ, одма до Балкан Лукс мислам дека беше млечниот ресторант до него, девојчето е супер и депилира преубаво, имам и број од неа па ако сакаш можам да ти го пишам ;)

6. Gargamel

Gargamel Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2010
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    129

е да, ама... ;(
    вчера рипав ко на моево сликиче во потпис :lol: :$

7. tumbelina

tumbelina Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво :)
    Имам проблем со исфрлање на кожата на препоните после депилација..дали имате некој совет како да ја смирам иритацијата, да ми предложите некоја крема или слично?
    Фала однапред :)

8. lola-86

lola-86 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    198
    После депилација секогаш таму каде што одам газдарицата ми става пудра во прав Бекутан,и немам таков проблем.Пробај,тоа било за да се затворат порите.Можда ќе помогне,а можда и до кожата е.

9. Anja.F

Anja.F Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    13
    немојте да заборавате да си побарате чист восок за една употреба кога ја депилирате интимата !!!

10. Hannah

Hannah Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Да би сакала да ми го напишеш бројот бидејки јас сум од Кочани и досега никако не можев да си најдам соодветен салон каде што депилират убаво па почнав сама дома но не е така како што е во салон :)

11. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Знам дека можеби има напишано ама јас набрзинка разгледав и не видов. Значи ме интересира каде негде во центар прават депилација но со чист нов восок, без разлика колкава и да е цената. Ве молам ако знаете известете ме каде и која е цената (да знам само информативно) преку глава ми од бричот а сама не успевам да се издепилирам. И да оставете ми и бројче доколку имате. Ама сакам чист нов восок

12. zaljubenakiss

zaljubenakiss Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    0
    Од каде си?

13. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Па напишав во околината на центар,така да за во Скопје прашувам
    иако не сум од скопје

14. zaljubenakiss

zaljubenakiss Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    0
    zal mi e ama za vo skopje neznam da ti kazam jas sum od drug grad i bas mi e zal sto nemozam da ti pomognam bidejki prethodno imav problemi so kozata bidejki ne me depiliraa so cist vosok.od koga ja smeniv kozmeticarkata koja sto me depilira so cist vosok i nemam poveke nikakov problem.taka da devojki na site vi preporacuvam barajte depilacija so cist vosok bidejki nemame site ista koza i ne znaete koj se depiliral pred vas so istiot vosok.
    [mod-kirilica:2dc4pcae][/mod-kirilica:2dc4pcae]

15. StefiNikola

StefiNikola Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    57
    Вчера бев на депилација (цело тело) и да ви кажам на интимата само ме скокоткаше, нај безболен дел...ммм сакам пак :D

16. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    хахаха што фино така :D :D на ладна или топла депилација беше?

17. Jewel

Jewel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2010
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    144
    Девојки, дали за интимна депилација препорачувате ладен или топол (нормално чист и неупотребуван) восок? За цели нозе закажав за ладна, ама за интима некако се двоумам затоа што ладниот е поцврст и некако страв ми е со оглед на тоа дека местото е многу нежно :?:

18. macence85

macence85 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    822
    Мене со ладен ме боли многууу повеќе, отколку со топол. Така да јас би играла со топол за интима дефинитивно. ;)

19. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Ладен восок на интима не сум пробала од причина што највеќе боли, иако бидејќи е за еднократна употреба кој може да го издржи секако е ок. Топол е поокеј помалце боли и нормално да е чист или шеќерна паста.

20. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    ^ Мене бидејќи ми се многу за никаде влакната,раштркани насекаде,и козметичарката ќе проба прво со топол восок ама потешко со него се вадат,па зеде со ладен,мене исто ме болеше,нема врска што ако е ладен восокот и тој убаво се размачкува не е камен :lol: Башка мене пак ич не ме боли на интимата,ма со каков сака нека е восок :)