Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимна депилација

Дискусија во 'Тело' започната од jasmin, 11 ноември 2009.

?

Како ја депилирате интимната зона?

1. Дома, со восок

292 глас(а)
    12,0%
  2. Дома, со ленти

352 глас(а)
    14,4%
  3. На козметичар

1.453 глас(а)
    59,6%
  4. Дома со жилет

341 глас(а)
    14,0%
  1. betelu

betelu Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    2
    ke si stavis oblozi od caj od zalfija i redovno stavaj bebeska pudra a oblozi od caj mnogu cesto mozes na vloska i da ja menuvas cesto i pred legnuvaje namackaj se so kantarion a ima i vo apteka kantarion vaginaleti ne se skapi nekade do 100 denari mozes i od tie da si zemes tie se kako mast koga ke ja otvoris ke ja razmackas niz prsti (lesno se topi) i ke se namackas nasekade na intimnata zona
    p.s nikogas ne veruvaj vo ona cokoladen vosok i nikogas ne se depiliraj so temen vosok pravilna boja na vosok e parket boja od posvetla do potemna ali nikogas crna-med :D poz se nadevam ti pomognav
    a da i ne se mi so mnogu topla voda kolku mozes poladna ali ne pretarano mlaka
    [mod-kirilica:35wyt2aq][/mod-kirilica:35wyt2aq]

2. Sunlight

Sunlight Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    39
    Трпи ќерко за убајна рекле постарите :D
    Шала на страна поубавo изгледа кога е мазно, а и похигиенски е..Јас одам на козметичар на депилација со топол восок и не верувам дека ќе пробам со нешто друго.

3. TeddyS

TeddyS Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    121
    Јас пак , со крем .. :D

Сакав да пробам со ленти али боли човечеее , минатиот пат мајка ми ме депилираше на нозете , абе се истепав од болка ! :devil:

И овие мојве ми ти биле некој влакништа , јамболија да си исткаиш од нив .. :D

Дебели, црни , со некакви дебели кореништа , абе со пинцетка да ги корниш да те боли ! :lol:

4. Buubica

Buubica Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2011
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    245
    Почнав да идам на шеќерна депилација и искрено супер ми е. Додуша само интима депилирам таму али најхигиенски ми е. Само има еден проблем..за месец дена ќе се селам и најверојатно прв период ќе морам сама да се депилирам док не видам што како каде за депилација. А ич не поднесувам болка..ќе биде весело!
    Се депилира некоја од вас сама со восок (ленти, оние кантине со шеќер?) да ми каже како издржува со болка?

5. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Секој различно го боли, пробај сепак некој го боли повеќе некој помалку. Мене ми е комплицирано сама да издепилирам интима како што сакам комплетно ама некои девојки успеваат.

6. MoreNa-22

MoreNa-22 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    386
    Допаѓања:
    76
    јас скоро секогаш се депилирам сама похигиенски мие. Прво се депилирав со ленто од силк ама сега баш вчера дома си направив шеќерна паста не ја имам досега пробано на препоните само на рацете ама нареден пат ке се депилирам така. А за болка е кај секого разлино мене не ме боли мн скоро ич ама имам ретки влакненца и долго време се депилирам

7. ame23.88

ame23.88 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    8
    Најубаво е на козметицар било со топол или ладен восок болката е иста.Само што со ладен е похигиенски,и посигурно да не се закаци некоја инфекција.Инаку по дома никако.Пробував сама неколку пати,многу време потрошив ,а нисто не направив.Имам пробувано со силк ревлонот,топол восок во гранули,со ленти и Силк и Веет,но само мали делови се острануваа,А плус тоа многу болеше.Иако прват на козметицар ми беше многу срам и непријатно сега се навикнав.И цел месец раат и воопшто не е скапо.

8. Ashling

Ashling Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.577
    Сега највероватно ти е помината и болката и црвенилото,ама за нареден пат да си знаеш.
    Мене после депилација ме мачка со некакво си масло и со бебешка пудра, а дома ставај си или пудра или витаминска маст, горе-долу поминува побрзо црвенилото.
    Јас редовно после депилација не поминувам без неколку поткожни мозолчиња,ама интересно ми е да ги стискам :D е пр
    Можи да те боли и од тоа што ти билемногу густи влакната, јас првиот пат два дена како преебана одев, од втор пат веќе подруга прича е.

9. meandyou

meandyou Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    197
    ова ти е инфекција, сестра ми одеше кај една мери од струмица исто депилираше со топол восок и потоа го вадеше со прстите и потоа пак го претопува го цади и на некоја од пи*ката ке ти го стави на тебе на лице!!!!! :devil:

10. Discovery

Discovery Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    228
    Уфффф никако да соберам храброст да појдам на та интимна депилација :lol: Си се прам дома со ленти и ич не ми е проблем болката се издржвит,ама од оние влакненцана долу ниедно не излегвит со лентине :( Зато сега се токмам да појдам на козметичар ама пусти срам...Можам да појдам по гаќички да не се слечам цела и само да си ги поттргнит? :lol: Не можам да вервам шо пишам.... :sweat:

11. marina.m.g

marina.m.g Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    91
    ne mora da znaci deka e infekcija, edna moja drugarka smeni 100 kozmeticari,vosoci i slicno,sekogas i se pojavuva taka- korenot na vlaknata i e takov zeznat i kako i da se depilira ke i se pojavuva toa. a vosokot site go preceduvaat i go prevaruvaat, ako e taka site so infekcii ke setame,ja 10 godini skoro se depiliram i nikogas ne sum imala problemi. za potkoznite vlaknenca -piling za telo sekoe vtoro tusiranje,pomaga 100%. a od pocetokot i jas gakjite ne gi soblekuvav,posle se opustiv,kozmeticarkata mi stana edna od najdobrite drugarki :) malo trikce za pomalce bolka- vdisi koga ti stavaat lenta ,izdisi koga ja vadat ;) mene barem toa mi pomaga sekogas
    [mod-kirilica:2ptg1kp9][/mod-kirilica:2ptg1kp9]

12. priti

priti Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    83
    За мене поќе целосна интимна депилација јок. После инфекцијата и времето поминато во болница почнав да размислувам за некои работи не само за ова туку и за многу други работи шо ги прајме денес само за некој да собира пари. И онака не ја сакав целосната депилација таму некако педофилски и испорнизирано ми делува. Затоа си постојат ножички и сосема малку восоце домa за тоа одстрана и ајде готово е

13. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    вака самата си се депилирам веќе година и пол ... интимна депилација ама целосно се депилирам некои ми рекоа дека било опасно дека не сум имала искуство и некоја жлезда да не сум истегнела ... ама до сега немам имано никаков проблем освен подкозните влакна ... исато така читав дека после секоја 3 депилација требало еднаш со "Брич" да се напраиш колку е ова вистина ?

14. femina11

femina11 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2010
    Пораки:
    553
    Допаѓања:
    227
    Како се депилираш самата?Со што?

15. blond.bunny

blond.bunny Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    122
    Дали има некој користено Veet крема и дали е ефикасна??

16. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Со топол Восок ... и не ме боли исчезна болката :)

17. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    За ефикасна ефикасна е ама колку е препорачлива за интимна депилација не сум сигурна..посебно пази од алергија зошто има јаки хемикалии.

18. Antilopa

Antilopa Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    3
    Се депилирам редовно, на козметичар исклучиво. Но досеа никогаш не сум направила ЦЕЛОСНА, секогаш оставам малку, па потоа тоа го отстранувам со Veet :)

19. Sun.shine

Sun.shine Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2011
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    116
    Rose96 те молам кажи ми каков топол восок купуваш и од каде, мене ми се потроши восокот па не знам каде да купам. Инаку до сега скоро секој месец одам на топла депилација на интимата доста се разретчени влакната. А дека има ризик од инфекција и дека не е многу здраво тоа сите го знаеме ама трпи баба за убавина :D

20. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.172
    Пробај со бекутан пудра .. таа е за бебешка кожа ама и за вакви ствари ;)