Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимна депилација

Дискусија во 'Тело' започната од jasmin, 11 ноември 2009.

?

Како ја депилирате интимната зона?

1. Дома, со восок

292 глас(а)
    12,0%
  2. Дома, со ленти

352 глас(а)
    14,4%
  3. На козметичар

1.453 глас(а)
    59,6%
  4. Дома со жилет

341 глас(а)
    14,0%
  1. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.172
    Кај идеше на депилација ај лп ако сакаш :)

Јас ја имам користено и за нозе и за и.д. и искрено не би ти ја препорачала ако планираш целосна депилација ... Ја така се зезнав па пак ми се појави кандида :|

2. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Rose96 те молам кажи ми каков топол восок купуваш и од каде, мене ми се потроши восокот па не знам каде да купам. Инаку до сега скоро секој месец одам на топла депилација на интимата доста се разретчени влакната. А дека има ризик од инфекција и дека не е многу здраво тоа сите го знаеме ама трпи баба за убавина :D[/quote]

Јас од Иви еден што се вика земам од струга сум има на пазар и можеби по парфимерии нз ама на пазар има :) добар е и еден млечен го викаат од Депилеве тој уште по добар ми е ама е то тежок за работење или можеби дека сум навикната со овој Восочниов :D

3. sla-tki4ka

sla-tki4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Рол-онот на Силк го користам за депилација и многу ми е убав,Поздрав.

4. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Бев на шеќерна депилација во тоа новото студио и сум презадоволна
    ако сака некој бројче нека ми пише пп
    , каков восок веќе нема шанси поготово за интимна депилација. Тука мора да си пазиме на хигиената посебно, а ова е и понежно за кожа помалце боли и нема претопување.

5. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Да да убаво си направила, ефтино е мн 300 денари цели нозе и цела интима, ај за нозе е ок и со стар восок ама за препони не иде. јас незнам како ме лажеше таа и јас па да и верувам ама баш и мајка ми ми прекоментира да престанам да одам таму барем за интимни делови, ќе фатам болештина после ќе треба да ја убијам таа :@

На sunfemina му/ѝ се допаѓа ова.
  6. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Апсолутно се согласувам, девојки чувајте си здравје подобро платете 100-200 ден. повеќе за шеќерна депилација (270 ден. е интимна таму кај што бев последен пат) или за нов восок отколку да ризикувате да си однесете дома инфекција што пак ќе си ја платите.

7. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    некако скапо е 270ден за интимна депилација... :?:
    а, колку чини интимна депил. во афродита с???

8. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Јас претходно кај што одев на депилација со претопуван восок 100 пати употребен пред мене, секаде ми зимаа по 200 ден. После отидов на шеќерна каде што чинеше 300 интимната, а наназад на страниве ми се чини дека прочитав дека интимна со нов восок во афродита е 300 или 350...а веќе не би ја менувала шеќернава за восок во никој случај и цениве во новово студио се добри за нешто што гарантира хигиена.

едит: го најдов мислењето за во афродита

На girl.23 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Подобро 300 за интима него илијадници по клиниките ако фатиш кандида или некоја друга болест. А за тоа што ке си го нарушиш здравјето-непроценето.НА здравје не се штедат пари. Плус еднаш у месец, јас на месец ипол зашто не сум мн влакнеста епа не е многу.За цигари давам толку пари неделно :^)

10. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.120
    300 е интимна со чист восок, а тоа дека таму е се сјајно не се лажете, те депилира пред еден куп женски, само влага искача некој, и од садот кај што зема во исто време земаат уштe и за 3 други девојки :puke: тоа стапчето од нечија п...иде внатре, па се меша со тој восокот што после го става на тебе :fubar: еднаш бев од што немав каде , и веќе никогаш :!:

11. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    досега никогаш не сум имала никакви проблеми со инфекции од депилирањето...ама сепак хигиената на местото каде работаат е најбитна.
    јас каде што одам е 150ден. целосна (бразилска)

12. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.120
    И еве сега имам една нова бактерија која демек е сексуално пренослива , но баш сега размислував дека можно е да сум ја добила од депилацијата, и во понеделник ќе го прашам гинекологот ако може да се добие така тогаш дефинитивно сум ја добила во афродида с :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :envy: :envy:

13. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    Јас закажав кај една моја козметичарка, со претопуван восок депилира, сега неможам 100 % да гарантирам дека е перфектно ама и другарки мои одат така да никој не се пожалил. Е сега за болење, боли... Ама она збори цело време ти одвлекува внимание, дур те здоболело, поминало :D

14. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Јас онака малце се фаќав на препоните со шеќерната а можеби ќе отидам и на депилација само ми е срам :$

15. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    Редовно се депилирам таму долу. Не заради партнерот туку заради мене. Мислам дека ако не сум депилирана не сум чиста. Се депилирам сама дома со дијамантски восок го порачувам од Грција. Веќе кожата ми е оттрпната и немам некои огромни болки.

16. EnnieFabulous

EnnieFabulous Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    717
    Допаѓања:
    400
    Девојки, имам едно прашање во врска со интимната депилација..
    Се депилирам на козмеричар, со ладен восок, но денес се погоди девојката што депилира со ладен да не е тука (а веќе имав закажано) и ме депилираа со топол...Прв пат се депилирав со таков. Ми изгледаше како нов, чист беше, но кога видов дека го врати назад во таа машината за топење ми се згади животот :puke: Мислев дека ќе го фрли, бидејќи мислам дека не е хигиенски! Ја прашав козметичарката (не беше баш козметичарка, туку млада девојка, која веројатно немаше никакво козметичко образование) дали е можно да добијам некоја инфекција, но таа ми рече, цитирам: Ма каква инфекција, тука од топлината сите бактерии се уништуваат, а плус има долу решетка на која остануваат влакната, не се грижи...
    Но мене и покрај тоа ме маваат флешови и мислам дека веќе никогаш нема да дозволам да ме депилираат така! Прашањето ми е, дали козметичарката ми кажа точна информација?? :^)

17. anabela931

anabela931 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    41
    Имам едно прашање првиот пат се депилирав на козметичар со топол восок, последните 2 пати се депилирам дома со веет ленти сама и многу помалку ме боли.Но и со топлиот восок и со лентите ми растат многу брзо влакната некаде за 1 недела најмногу, па што мислите во што е проблемот?

18. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    Точно е!!! Немој да се плашиш. Сега ретки се козметичките салони што користат восок за една употреба.

19. EnnieFabulous

EnnieFabulous Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    717
    Допаѓања:
    400
    ^Донна, ти благодарам на одговорот :)

Немам некое искуство со топлиот восок, но со сигурност (од искуство) ќе ти кажам дека Вит лентите добар дел од влакната не ги корнат, туку ги поткинуваат. Исти муабети имам слушано и за топлиот восок.
    Кога сум била депилирана со ладна, сум можела и повеќе од месец да издржам да не се издепилирам пак, а да не се направам прашума. А со Вит лентите морав на секои 2 недели да се правам. Мислам дека до тоа е. Денес прв пат се депилирав со топол, па ќе видам дали е точно тоа што сум го слушнала.

20. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    да, сите го користат истиот восок, само преку решетката се чисти од претходните влакна. не им се исплаќа не секоја девојка нов восок да користат.
    но и не ми се верува дека од топлината се уништувале сите бактерии :?: , затоа што тие не го топат на висока температура...