Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимна депилација

Дискусија во 'Тело' започната од jasmin, 11 ноември 2009.

?

Како ја депилирате интимната зона?

1. Дома, со восок

291 глас(а)
    12,0%
  2. Дома, со ленти

352 глас(а)
    14,5%
  3. На козметичар

1.452 глас(а)
    59,7%
  4. Дома со жилет

338 глас(а)
    13,9%
  1. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    661
    И јас пред 2 недели бев на козметичар и си се средив убаво.Сега е мазно и убаво и похигиенски.Строго на козметичар за интима,друго решение јас незнам ...а не сакам ни да експериментирам,тоа е незен и интимен дел...

2. deer

deer Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2011
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    39
    Сеуште не се депилирам, мајками ми вика рано ти е има време кога ке почнеш со односи тогаш ке почнеш да се бричиш, а поима нема дека јас сум одамна сексуално активна.
    Не сум била досега на козметичар нозете си ги бричам сама, а под мишкипреку лето еднаш неделно а зимно време на 3-4 недели. Воопшто не ми мирисаат пазувите кога не се бричам дури и ми имаат кажано дека зимно време мирисам некако по секси.

3. ANELIJA

ANELIJA Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    154
    Вчера бев на шеќерна депилација,прв пат ми беше до сега и можам да кажам дека е најјјнајјјјјјјјјјј добра :) верувале или не воопшто не ни осетив дека ме деплираат,цело време си муабетев со козметичарката воопшто не осетив бол.Нити имам црвенило,ниту чешање,исипување кое доста често го имав од топол и ладен восок.Никогаш нема да ја сменам....кој не е пробал нека проба нема да зажали!!!!!! :) :)

4. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    Јас секој месец правам интимна д. со восок,е сеа сакам и со шеќерна да пробам,слушам веќе насекаде ја фалат,ама не ми се менува козметичар и место,несакам да менувам те ваму те таму. А дома сама нема шанси да се направам,немам живци за тоа,ни храброст :lol: |(

5. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Нема да згрешиш ако пробаш стварно е супер шеќерната депилација ;)

На Beauchamp му/ѝ се допаѓа ова.
  6. deer

deer Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2011
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    39
    Незнам зошто сите сте запнале со таа депилација ? неможам да разберам дали заради тоа што машките се палат на тоа, па сега вие под изговор заради хигиена се депилирате само за да ги импресионирате машките. Јас мислам дека депилацијата нема врска со интимната хигиена, ако е така заради хигиена дај сите девојчиња да се ошишаме келави!
    Значи ако сакаш да одржувашинтимна хигиена влакната воопшто не сметаат, а и мислам незнам како може да ги пали машкиве девојка без влакна? тоа ти е како да водиш љубов со дете, мислам не свакам дали тоа значи дека сите машки се потенцијални педофили ?
    Според мене влакненцата и даваат посебна женственост и сексипил на една девојка.

7. joana18

joana18 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    747
    Имаш 16 години а веќе си сексуално активна??? Сите знаеме дека машките саакаат средени девојчиња, издепилирани, и сите машки се бричат доле и ти дозволуваш тој да биде среден а ти не. Не си ми јасна 21 век девојко сите се депилираат ти цувај си ги сплети си плетенка ...ццц :x

8. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.517
    Ааа.. Да си кажам дека сум како бебе таму долу... па конечно и јас отидов на козметичар (до сега сама со ленти успевав да се средувам)! 8) И се разбира задоволна сум, за 15-20 минути ме среди :)
    Прво си реков дека ќе ми е срам, и затоа ја пуштив сестра ми прво :lol:
    НАЈважно е тоа што ме депилираше со топол восок ама за ЕДНА употреба! И затоа фукнав 300 денари :tmi:

Ајде наздравје нека ми е :lol:

9. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.968
    Допаѓања:
    9.980
    Најдов интересна статија за оваа тема,па сакам да ја споделам со вас :)
    http://kajgana.com/moda-i-ubavina/karakterot-%E2%80%9Elezi%E2%80%9C-megju-bedrata

Иначе да,да не сум оф топик,кога како :lol:
    Обично гледам да си е средена :D

10. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    Го видов ова и некако не можев а да не ја споделам ...
    http://kakonapraviti.net/depilacija/kako-je-uraditi-kod-kuce.html
    мнн убав пример ...јас дефинитивно неможам да се вратам од она Ц Ц Ц

п.с. може некој нема да ја отвори странава па да се види за што станува збор
    ако е тука вака обрасната тогаш интимата само може да си ја замислам

Прикачени фајлови:

• depilacija.jpg
      depilacija.jpg
      Големина на фајлот:
      39,4 KB
      Прегледи:
      232
  11. one87

one87 Активен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    3
    Здраво. Ме интересира дали има некој што знае дали Веет кремите се штетни за депилација на интимните делови..... ?

12. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.968
    Допаѓања:
    9.980
    Аааа никако таму долу! Тие имаат киселини,многу се јаки и можи да ја повредат лигавицата!На препони можиш и само горе до кај што е кожата,ама внимавај многу!Поздравче

На Lola-M му/ѝ се допаѓа ова.
  13. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Јас интимата ја депилирам со ладен восок, денес баш бев и си се средив за мерак, секој нареден пат се похрабра станувам, се надевам наредниот ќе издржам буквално се да ми издепилираат :wasntme:
    Инаку додека чекам да ми потпораснат редовно сум со бричот во рака, мразам влакна па и доле не оставам ниту едно

14. chokolatce

chokolatce Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2010
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    10
    Posle sekoe depiliranje se isfrlam dole ... znae li nekoj kako toa da go prekinam ? Se depiliram so topol vosok i se imam depilirano i so laden ( so topol pomalku boli ) ama kako i da e pak se isfrlam !

15. chokolatce

chokolatce Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2010
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    10
    One 87 jas fativ infekcija od tie kremite nemoj da se depiliras moze vaka ti zvucat bezopasni ama mene mi sozdadoa komplikacii ...

16. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Се исипуваш од нечист восок - без разлика дали е топол или ладен. Станува збор за некој вид на бактерија - еве види си telo/folikulitis-t9082/
    Пробај со шеќерна депилација, не би требало да се исипуваш од неа.

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  17. cvet85

cvet85 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2010
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    6
    Кај католичка црква сега имаат попуст до крај на месецов на шеќерна депилација, гарантирано нема исфрлање, пробај...

18. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Не мора да значи дека е до топлиот восок, штом се исфрлаш и од ладен восок кој што е хигиенски зошто е за една употреба, тогаш може кожата ти е преосетлива на депилација. Јас познавам доста девојки кои без разлика дали се депилираат со восок, шеќерна, со крема, со брич или депилатор пак се исфрлаат затоа што така им реагира кожата. Така да гледај да најдеш некое добро средство за смирување на кожата после депилација, можда тоа ќе ти помогне побрзо да ти помине.

19. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    661
    Јас иаку сум мала и имам само 16.5 год и иако немам односи,се депилирам еднаш месечно со топол восок.Ме средува козметичарката,ниту eдно влако не остава.Ме мазни целосно.Mногу е убаво и хигиенски е. Не ми се потребни таму долу купишта влакна,шуми и прашуми и џунгли. :lol:

20. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.517
    Колку е шеќерната депилација? Колку чини? Ако е 300-350 не можам толку да одделам па :doh: