Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимна депилација

Дискусија во 'Тело' започната од jasmin, 11 ноември 2009.

?

Како ја депилирате интимната зона?

1. Дома, со восок

291 глас(а)
    12,0%
  2. Дома, со ленти

352 глас(а)
    14,5%
  3. На козметичар

1.452 глас(а)
    59,7%
  4. Дома со жилет

338 глас(а)
    13,9%
  1. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Да да толку е отприлика

2. cvet85

cvet85 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2010
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    6
    Интима целосно сега со попуст е 200 ден.

3. MidnightFlower

MidnightFlower Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2010
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48
    До сега не сум била на интимна депилација, само по дома со бричот во рака, ве молам посоветувајте ме каде да одам за прв пат, дали боли повеќе ако пред тоа се имате избричено, дали претходно нешто да се подготвам ... ?

4. Cynthia

Cynthia Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    2.368

На нозе само страшно боли ако се имаш избричено па после тоа на депилација, чисто од искуство ова... А не па на интимата, понежна е таму кожата и по осетлива.. Со среќа нека ти е :D
    Земи си некое гумено играче, стави го во уста и кога ќе те корне викај и гризи го

5. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Со оглед на тоа дека имам пробано топла, ладна, шеќерна, со ленти, депилатор можам да ти кажам дека со шеќерна паста најмалку или ич не боли. Ти ја препорачувам.
    Подготовка некоја не ти треба освен чисти гаќи и тазе бањана :D :D :D

6. MidnightFlower

MidnightFlower Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2010
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48
    хахахахаха добро, таа подготовка се подразбира :D
    ќе можеш ли те молам во ЛП да ми препорачаш некое козметичко студио каде што депилираат со шеќерна? :)

7. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.172
    А добро а многу боли ? :( Како се справувате со ова патем ?

8. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    1.094
    Пишете ми и мене за шеќерна ако може, јас се откажувам од восокот. Ем боли, ем страв ми е, ем се исфрлам по малку, ем везе си нема дотичната што ме депилира. Доста беше.

9. slavica999

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341

Не боли. Трпам во име на добар секс :$
    Се навикнуваш со тек на време, ништо страшно. Боли само таа фамозна една лента или дел (внатрешност на вагиналните усни), али си правиш фризури и не го дираш тој дел :) . Еве на пр. четка фризура :?:
    Кај секого различно, додека не пробаш не можеш да знаеш. Јас се депилирам откако знам за себе и не ме боли а и кај секого е различен поимот ,,болка,,

На WildCherry му/ѝ се допаѓа ова.
  10. HermioneM

HermioneM Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    25
    Презадоволна од шеќерната депилација! Веќе втор пат си правам сама дома и мазна сум до 2 недели. Првиот пат ме болеше, но вториот, веќе навикната, минимално ме болеше! Строго ви ја препорачувам! :) И плус Бекутан купка со камилица.. подобар третман другарката не може да добие :P

11. kikaskp

kikaskp Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2010
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    4
    И јас сум за шеќерна, само не дома туку во салон, и јас правев дома порано и исто така до две недели терав, откако почнав во салон терам без проблем 4 недели...

12. joana18

joana18 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    747
    Успешно ја направив шеќерната паста, но имам проблем ... на препоните и кога се депилирам со депилатор , со брич и ете сега со пастата кожата ми се иритира ми излегуваат ситни брунчиња исто така имам и поткожни влакненца и кога ке се фанам таму доле не е потполно мазно тие брунчиња го нарушуваат тоа. Ставам бебешка пудра и тоа ми помага за црвенилото, се мачкам и млеко з атели или бекутан но никако до совршенсто ... помош

13. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    1.225
    Може некој да ми напише во ЛП за шеќерната депилација? Како се прави?

14. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    Девојки ај ве молам за помош. Јас се депилирам сама со лентички, ама имам проблем кога ги тријам со двете раце, и кога ке ги раздвојам секогаш останува восок од двете страни. Стварно не знам дали постои некоја финта да останува восокот на едната страна? Конкретно за Silk лентички зборувам понекогаш ги користам за цело тело.

15. slavica999

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341

Па и треба да останува восок на двете страни и со двете се депилираш. Имаш упатство за употреба, прочитај си го http://www.galafarm.com.mk/proizvod.asp?id=8

На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.686
    Допаѓања:
    5.451
    Експериментирање и ризик ми е домашното депилирање. Ако сте вешта и спретна во тоа ок, но се друго ми е зезанција.
    Најубаво е да се стекне доверба и да се стекне навика во одреден салон, кој ке го посетувате 2 пати во месецот,а јас не се сомневам во хигиената за восокот онаму каде што одам. Малку болка (и да и не), и за не повеќе од 20 минути сте готови и со нозе и со интима и ке сте раат 2-3 недели.
    Мераци!

На Shana му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Ket.Rin

Ket.Rin Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2011
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    970
    http://www.apotheka.gr/img/products/vee ... ssence.jpg

Јас се депилирам со овие вит ленти, специјално за бикини зоната се, нешто како со есенцијални масла а-у. Кај усните уште не сум пробала, немам г'з сама :D

18. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.517
    ^Jaс сама си ги депилирам бркчињата hihihi :D Стегни заби и тргни!

Најново да си кажам дека депилаторката од сега по 200 денари ќе ни земала мене и на сестра ми (бидејќи и е пријателка на брачеда ми..) па така среќна сум што за тие пари знам дека со топол восок (само за една употреба) ќе немам гајле 1 месец. И исплатливо е. Тешко дека ќе и отидев пак за 300.. :D

19. da-jas-sum-taa

da-jas-sum-taa Активен член

Се зачлени на:
    4 декември 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    девојки од колку години почнавте со таа депилација??

20. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.511
    Допаѓања:
    10.571
    девојки што мислите каква депилација е најдобра за интимните делови дали со ладен восок или па ?... дали лентите на веет се добри или има некој подобри се плашам да не си направам некој здравствен проблем пошто таму има и жлезди фала однапред