Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимна депилација

Дискусија во 'Тело' започната од jasmin, 11 ноември 2009.

?

Како ја депилирате интимната зона?

1. Дома, со восок

291 глас(а)
    12,0%
  2. Дома, со ленти

352 глас(а)
    14,5%
  3. На козметичар

1.452 глас(а)
    59,7%
  4. Дома со жилет

338 глас(а)
    13,9%
  1. Milla9479

Milla9479 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    21
    јас пробав еднаш со ладен восок и болеше многу а со топол восок немав толку мака. за вит лентите незнам многу оти не сум ги пробала а од кремите не сум задоволна јас се делипирам со топол восок веке 4 год. и скоро и немам влака ми се изретчија многу според мене мислам дека топлиот восок е наефикасен

2. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    Сликава е од времето на ТИТО
    п.с. дури и тито самиот ја сликал хахаххаха

знам дека е оффтопик но за да се насмеете

Прикачени фајлови:

На tinkerbelll и Milla9479 им се допаѓа ова.
  3. MrsH

MrsH Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    134
    A бе шо раат си биле жениве тогаш ццц

4. marica88

marica88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2010
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    5
    Значи вака, треба со дечко ми да имаме прв пат односи и заради тоа направив интимна депилација, ама бидејки многу ме голеше, ужасноооооо ме болеше козметичарката не можеше да ми ги искуби сите влакна и сега мислам дека сум никаква таму долу, не сум мазна на допир и ми е срам од дечкото. Дајте ми некој совет како да ги отстранам на друг начин само да не е со бик. и дали мажите се палат само на мазно и дали да останам таква.... Совет МОЛАААМ!!!

5. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    мој совет е да си се избричиш,крем вит според мене никако да некористш

6. marica88

marica88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2010
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    5
    за бричење ке се избричам, ама ми е срам да не му боцкам кога ке ме фати со рака :D

7. Lola-M

Lola-M Популарен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    536
    Прв ден не,ама по неколку дена ке боцкаш, гарант!
    Мој совет - стисни заби и рикверц уште еднаш на депилација.Кога веке си почнала,заврши ја работата до крај ко што треба!
    Поздрав!

На daddys.princess му/ѝ се допаѓа ова.
  8. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    pa so ako i da bockas

На marica88 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. marica88

marica88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2010
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    5
    не можам да се соочам со тој хорор, барем не за две недели. ке го удрам бричот па шо сака нека биде. Мазна не мазна тоа е........

На daddys.princess му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Lola-M

Lola-M Популарен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    536
    :* Ајде со срека!

На marica88 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.517
    Јас лично во четврта година, значи на 17/18 години. Пред тоа се занимавав со брич.

Со ладен боли најмногу бидејќи не ги отвора порите, додека пак топлиот ги подотвара и полесно се ваѓаат влакненцата.
    Јас до пред скоро време се правев сама со веет ленти (а тие нели се ладни), не ме болеше толку колку што многу време ми одземаше целата процедура. Вратот после тоа не можев да го исправам :lol:
    А на козметичар, се знае, за 15-20 мин си готова, и барем знаеш дека СЕ‘ е фатено.

ПРАШАЊЕ! :)

Дали правите бразилска (целосна) депилација или оставате нешто?
    Козметичаркава ми спомна дека 80% од клиентките оставаат нешто бидејќи така им сакале партнерите.

12. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    Брајт јас обично се вадам , ама се случило 4-5 пати и да оставам некоја линија :lol: Твој избор е тоа , како ти е тебе поубаво :)

13. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    2.620

Јас со таа депилација почнав летото т.е на 17 години. А пред тоа употребував брич и не гледам некоја разлика од брич до депилација со восок. Разликата е само во тоа што влакната со восок се по меки инаку за времетраењето е исто. Барем кај мене е така. :)

Јас правам целосна депилација, но повеќе пати ми иде да се откажам на сред депилација. :envy: Нормално е тоа, ги исполнуваат желбите на партнерите. Не знам што ги задоволува тоа партнерите, но ете така си сакаат.

14. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.686
    Допаѓања:
    5.451
    И јас се изненадив кога го чув истиов одговор како Брајт од мојата козметичарка, и тоа во екот на летово. Ми рече дека е сепак желба на клиентките, мегутоа во последновреме гротото оставаат или прават фризурки, а и ми рече веке не била ин бразилската :lol:
    Сепак нема тука ин и аут, вкусови се во прашање :)

Јас стриктно бразилска и незнам дали некогаш ке се согласам на другиве опции, мислам никогаш...

15. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    Јас сум за или све или ништо !!!
    хехехех и ако на мојто Сонце не му се допаѓа тоа што е
    цело тогаш значи не ми почитува мојто битие 8)

просто сакам да нема ништо ако остане нешто ке
    изгледа како да ми е недовршена работа !

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Svetilka

Svetilka Нов член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    15
    Јас најчесто се бричам, се депилирам само пред одмор додека кога е ладно и особено ако се погоди да немам партнер во тој период може да се деси и по 2 месеци да не се избричам доле и под мишки воопшто не ми пречат туку напротив. Додека нозе бричам редовно но некако потоа многу ме боцкаат кога ќе ги доближам една до друга назнам зошто ми се толку остри влакната на нозете. Инаку точно е тоа дека сега фризурчињата доле се во тренд, но незнам колку со депилација ке можат правилно да ти ја оформат мислам дека е најдобро со жилет. Јас еднаш направив со стрелка што покажува надолу, и мојот тогашен партнер беше пресрекен поради тоа, многу му се допадна.

17. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Јас можам да зборувам од сопствено искуство дека мојот бивши не сакаше бразилска од причина што го потсетувало тоа на мало девојче и му асоцирало некако на педофилија. Значи, не велам дека кај секого е случај, ама ок е да се консултираш со партнерот за ова. Инаку и јас си сакам минималистички фризурчиња во различни форми - или мини француски strip или мини американско триаголниче. До вкус и обострана сатисфакција е, кој како милува.

18. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    4.992
    ооо Јас еднаш имав фризурче, ама не намерно, другарка ме депилираше (како за прв пат испробуваше на мене) и ми направи фризуриште. На некои места имав, на некои немав. Мислам дека тоа беше апстрактна уметност :lol: :lol: :lol: :lol:
    А секогаш се правам сама, кога со ленти, кога со шекерна депилација, еднаш и со восок купен,незнам што восок беше тоа.. (од тоа немам добро искуство пошто си купив восок од една козметичарка и се залепив ни зејтин не го вадеше ни вода,па така морав да трчам до козметичко студио, иако не одам на козметичар, прилично сум спретна,сама да се средам).
    и кога веќе ќе се средам, па грев ми е да оставам да штрчи нешто :o
    Сакам да пробам, знам дека за да има екстра ефект (како звучи ова за една `фризура`) се сечат со ножички, да изгледа како тазе бричено.. :D :D

19. anonimegirl

anonimegirl Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo nova sum na forumot, nemozev da se snajdam da napravam tema pa tuka ke go postavam moeto prasanje a se nadevam deka ke dobijam odgovor,
    Mozete da mi kazete dali mozat da se depiliraat racete so lentite Veet?

20. Buba-Mara

Buba-Mara Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    61
    Јас колку што знам можеш што сакаш да депилираш со тие ленти ;)