Прееска за прв пат бев на бразилска депилација во студио Reina и презадоволна сум! Ме среди за помалку од 10 минути и ме "искара" затоа што не сум дошла порано и сум ги кратела влакната со ножички (така се зајакнувале). Инаку нормално дека ме болеше, ама не она неиздржлива болка, башка и муабети се распраивме, нема ни да помислиш на тоа. Инаку ме кошташе 200 денари, а има понуда препони и нозе за 500 денари. Горниот дел со ладен восок, а таму кај усните со топол (најверојатно тоа беше шеќерна паста, затоа што се стврда баш ко паста). Ако сака некој подетални информации и број, ЛП.
дали од кога ке се избричите на вагината кога ќе подпораснат влакненцата ве боцкаат?? јас сега нзз што да правам??
Ket.Rin и јас одам таму и можам да замислам колку те болело чим ти е прв пат. Не дека ќе престане одма да те боли ама издржливо е. Инаку не е шеќерна паста туку топол восок, а со ладен ги прават нозете и рацете
Е, боцкаат знам.Штом користиш брич, мора да боцкаат. Мој совет ти е да ги оставиш малку да потпораснат и право на депилација.Малку боли,ама чиста работа.Подолго време ќе бидеш мазна,а и кога ќе почнат да растат воопшто нема да боцкаат. Поздрав
ја не можам да се депилирав пробав мн ме боли и само со брич,и не ми боцка влакната,после 2 ден почнуваат да ми растат
Јас прв пат бев сега во Ред Хот Ред кај бившо блу кафе и да ви кажам право презадоволна сум.. Не дека порано не сум се депилирала туку сега сменив малце да видам и на друго место.. инаку понуда има препони и цели нозе за 400 денари + веѓи или надусници убајни! Не ме болеше (т.е мене никогаш не ме боли) и планирам пак да идам да ви кажам право.. И Не Ич не ми е јасно како можете да се бричите, ем не е педантно ем ти ги зајакнува влакната ем не можам секој 2 ден да се бричам.. вака се депилирам и цел месец и повише пошто бела сум .
Јас правам бразилска, затоа што во спротивно се осеќам како недосредена....не знам, ама така се навикнав уште од порано... Многу мои другарки само отстрана се депилираат, а внатре ги оставаат влакната, наводно поради партнерите, за да осетат женственост. Иако никој од нив немаат до толку пребирливи партнери за да бараат нешто посебно... Сепак, не мислам дека депилирањето мора стрикно да биде на еден начин, можеш секој месец да си менуваш фризури.
јас правам бразилска депилација веќе со години и издржувам навикната сум си а сега кај што одам ми е супер муабетче кафенце,цигарче и оп нема влакненца инаку за интимен дел посебно ми е 200 ден а цели нозе и препони заедно е 350 ден а и раце и нозе и препони заедно е 500 ден јас сум презадоволна работат и со посебен восок интимен дел чисти се што ми е најбитно и ептен се фини ако сака некој ако е заинтересиран нека ми пише слободно ЛП поздрав
Здраво... Јас сакав да прашам дали некоја некогаш има пробано да се депилира со ел.апаратче за депилација.?? Ако имате пробано ве молам за совет...
^ Од самата помисла осеќам болка таму долу Леле, не, не ти препорачувам, не вреди Немам пробано и нема, не сум храбра за лудости!
Јас имам пробано ме болеше и ми се иритира многу кожата од тогаш немам пробано. Јас сепак би ти препорачала со ленти
Ако сакаш пробај. Не е страшно да пробаш. Стави го на тебе, не верувам дека ќе издржиш повеќе од 3 секунди. Немој да ме сфатиш дека се исмејувам, туку навистина мислам така. Ако имаш апаратче пробај. Јас сум пробала, само отстрана можам да издржам со депилаторор. (Затоа си одам на козметичар, да не му ја мислам многу).
Jas imam probano da se depiliram ama mn loso sum pominuvala zs toplo nemozam da podnesam mn a i mn mi pukaat kapilari so bric mi se pojavuvaat mozolcinja i treba 2-3 dena za da pominat so lenti posle toa imam kako ranicki t.e. Kaj sto e vlaknoto koa ke se otkorne mi tece krv i sea nz so sto uste bi mozelo da probam.
Прочитав негде по форумов дека ако се напиеш аспирин 45мин. пред депилација дека ќе ти помогне за болките.. го практикува ова некој? Има логика, но ме интересира дали има ефект, м?
Се депилирам секогаш кај козметичарка што ја знам доста долго време За хигиената како и се останато сум сигурна и верувам дека нема да закачам никаква болест, затоа што и местото каде што се депилирам секогаш е чисто и средено .. Прв пат кога отидов, ми се тресеа нозете, жената неможеше да ме издепилира како што треба затоа што се препотував на секои 2 минути Не е ништо толку страшно, после тоа станува навика а и влакната се помеки и раат си скоро цел месец!
На козметичар затоа што си ја знаат работата а и не трае цела вечност,како и да е боли не викам не, ама кога се депилирате дома може цел ден да го утепате за безвезе тегнејќи, затоа идете ќе ве средат