Интимна депилација

Дискусија во 'Тело' започната од jasmin, 11 ноември 2009.

?

Како ја депилирате интимната зона?

1. Дома, со восок

297 глас(а)
    12,0%
  2. Дома, со ленти

352 глас(а)
    14,2%
  3. На козметичар

1.473 глас(а)
    59,6%
  4. Дома со жилет

349 глас(а)
    14,1%
  1. ANGEL1

ANGEL1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2011
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    84
    Јас сакам да пробам со тие лентите Елеа погоре што ги спомнаа, зошто мнооогу порано имам пробано со Силк ама некако се јаки за таму долу и уште од почеток се откажав... па ќе видиме.

2. Miss-dior

Miss-dior Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    126
    Оди кај Тина се наоѓа до таа зграда кај Лингва нова ]:)

На Faline и bubili61 им се допаѓа ова.
  3. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    577
    Јас летово прв пат направив интимна депилација, до тогаш само со крема и да ви кажам си тргав маки. Вака со топол восок супер ми е, а и плус поретки и помеки растат. За болка, боли ама сега не претерано многу па не е некоја огромна површина, две ленти и готов си, после уште две за финиш ама тие не болат воопшто :) Не е страшно а после си раат две-три недели :)

4. Youlen

Youlen Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    194
    Малку покасно гледам (малку повеќе :) ). Во Струмица, ако сакаш со ленти, ти ја препорачувам Тина (феминката над мене веќе ти ја препорачала) а доколку сакаш без ленти, со топол восок, шо е на прст как шо викат кај нас де, ти ја препорачувам Дива, не знам как да ти објаснам точно дека се наваѓе, нагоре накај чифлико е, ќе се качаш у едно такси, ќе те однесе :) Жената има стварно лека рака как шо викаме ние, е саа дали сакаш со ленти или со таков восок, останува на тебе. Поздрав :)

5. mihaela.barbi

mihaela.barbi Нов член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    140
    Јас искрено никогаш не сум се депилирала, се случувало одвреме навреме да се, избричам но тоа било ептен ретко за мои 42 години дали, 5-6 пати се имам избричено, најчесто ги кратам со ножички. Јас навистина не ја сваќам поентата и целта, на оние кои речиси секојдневно се бричат, мислам од каде потребата да се изгледа како бебе. Исто така не ја сваќам поентата кога ке речарт се бричам од хигиенски причини мислам љако една жена сака, и знае правилно да одржува интимна хигиена влакната воопшто нема да и пречат туку напротив според мене, влакната и даваат една посебна женственост на секоја девојка, жена.

На didisi му/ѝ се допаѓа ова.
  6. DiPi

DiPi Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    29
    некој ја има депилирано интимата со депилатор?
    да сподели искуство :)

7. lovelife

lovelife Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.722
    Каква страшна мака.срамежлива за оваа тема.Никако неможам да се натерам да си речам ајде бе женско е.не видела една до сега.но моментот коа ќе ми текне.АИ..кршови..но шта чеш еднаш и тоа ќе бидне

него ме интересираше кои ленти се најефикасни од сите што ги имате пробано?:)

8. u.bube

u.bube Активен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    depilacija samo doma so vosok najcisto i najbezbedno

9. Faline

Faline Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    549
    Планирам да правам,па ме интересира колку пари е од прилика интима и цели нозе ? :)

10. anajlib

anajlib Активен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    мое мислење е дека е најдобро на козметичар, ама само ладна депилација, не топла. и плус на козметичар знаат во која насока да ја тргнат лентата за да не се ствараат поткожни влакна.
    цената во зависност од условите е 500-700 денари.

11. aquamoja

aquamoja Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јануари 2012
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    4
    Јас бев денес на козметичар ми ги издепилираа препоните ама не и делот околу интимата т.е. вагиналните усни одвнатре зашто козметичарката рече ми биле долги влакната (до душа и не беа толку) требало прво да ѓи ишишам малку со ножички и ме остави така пола пола. Јас сее изнервирав несакав да бидам таква недосреден си купив ленти и дома си продолжив да се депилирам навнатре и луге много болеше, ама ептен ама од инает издржав, ама ми течеже и крв ова ми е втори пат што депилирам интима ама нели овој пат продолжив дома , многу ми е вцрвенето местото и отечено, едната страна повеке, имам едно мало подкожно како топче таму како акна поткожна ама сега мислам да не си направив белја :worried: Ептен многу ми е вцрвенето и подтечено ме боли едвај и одам.
    Сега ставив една крема "Zdrave" се вика пишува за иритирана кожа. СОВЕТУВАЈТЕ нешто ептен сум загрижена.... Се напив и антибиотик ми е страв да не си комплицирам нешто неможам и да заспијам од мислење (повеке никогаш нема сама дома да се депилирам :x )

12. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    е сега вака утре ке си купиш интимен гел, се продава во аптеките и ке се истушираш и ке се намчкаш од тоа и ке ти помине, не е ништо страшно.и не ставај секакви кремови таму доле ок? позз

На aquamoja му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Youlen

Youlen Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    194
    Ја има и тоа само еднаш и никогаш повеќе, не се ни издеплирав салам, онака до пола пошто ако отидов надоле накај усните ќе се "сомелев" целата. Во принцип, болна постапка посебно и ако ти се подолги влакната.

14. lusi17

lusi17 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    143
    Каков е тој ролонот од силк ? Ако може слика :)

15. Fibia

Fibia Активен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    22
    Милијарда восоци имам испорбано ама дефинитивно најдобри ми се оние со рол-он , конкретно за интима не го користам ваљакот си земам со стапче од сладолед :$ Не е многу болно особено ако пиеш аналгетик претходно(тоа најмногу ми помага)
    иначе еве како изгледа

16. DiPi

DiPi Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    29
    јас пробав, првиот пат болно, особено накај усните, али еве до сега 5 пати се депилирав и не ме боли , омекнати ми се влакната и се издржува :D

17. cellolady

cellolady Активен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Vaka zenski, mi treba vasa pomos, utre odam na depilacija, za race i noze a razmisluvam da depiliram i intima. Studioto e Angela beauty studio, ima li nekoj iskustvo? Strav mi e od infekcii itn.
    Ne sum depilirala intima dosega a i nekolku godini redovno vo Energi odev ama nema termin denovive a mi treba ... Fala mnogu :*

18. Talita

Talita Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.417
    Не би се осудила на такво нешо... Еднаш пробав сама препоните и Господ го видов...
    Само со крема , друго нишо ... :D

19. CarrieBradshaw93

CarrieBradshaw93 Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    6
    Знае ли некој козметичко студио во Влае или евентуално Ѓорче каде ја депилираат интимната зона ама да е сигурно,односно да не закачам некоја инфекција од восоци?! :sweat:

20. AnnaJ

AnnaJ Активен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Gorce do Zito Market ima, ova e nejziniot broj 070557335 Bile.Jas sum pre-zadovolna od nejze, brza, cista i mnogu vnimatelna.

Pozz