Јас не практикувам одење на козметичар за интимна депилација. 1.-Според мене сметам дека не е пријатно некој да ти ја гледа вагината(освен ако тоа не е гинеколог и маж ) 2.-Имам слушнато дека восокот не им е добар,и може да се појави црвенило. 3.-Имам добри услови дома да си правам интимна депилација. а првиот пат болии многу..
Девојки имам 13 год. и до сега се немам издепилирано таму доле .А како на базент ќе одам таква цела влакнеста И незнам што да правам. На козметичар ли, со брич ли, со ленти ли, со веет крема ли... А знам дека многу боли со восок А и на средина од темава видов дека речиси сите сте почнале од 16-17-18 год. со депилации...Дајте некој по безболен совет за почетници ..
Боли, ама не е неиздржлива болката. На почетокот ќе ти биде малку непријатно, после ќе се навикнеш и ќе ти стане рутина. Јас ти препорачувам восок, затоа што од бричот се згуснуваат влакната и стануваат поцврсти. Само внимавај, оди во салон каде што внимаваат на хигиената, која во случајов е најважна.
Незнам, јас сепак размислувам за веет крема... ТО АLL: Дали имате искуства со кремата веет, некои инфекции или пак задоволни сте, штетна ли е, ова она..
Немој веет крема да ставаш на Вагината, бидејки е доста јака па може сосема случајно да навлезе, на слузницата и да ти направи проблем како што е печење, па дури и посериозни изгореници, не во буквална смисла но може да предизвика црвенило кое ке ти предизвикува проблеми подолго врем. Под мишки, можеш да користиш веет, бидејки и кожата ја прави отоа некако понежна, јас ја користам претежно летно време за под мишки, и сум доста задоволна.
Па зарем на 13 години имаш влакненца таму долу? И да имаш тоа се толку мали и кревки што нема потреба да ги отстрануаш, а и зошто би имало потреба да ги отстрануваш сеуште си мала за тоа. Знам сега преовладува желбата што побргу да станеш возрасна мислејки дека ако, правиш како што прават возрасните и ти ке бидеш возраса. Само ме чуди фактот што ниту една од останатите форумџики не ти посоветува да не го правиш тоа дека си премногу мала.
Незнам зошто толку ти е чудно дека на 13 веќе има влакна, кога уште на 10 год. им доаѓа менструацијата
Комплетно се согласувам со Crazy....... И да, не е воопшто чудно што девојчето има уште сега влакненца. Ниту пак е чудно што сака истите да ги елиминира.Тоа е нормална, лична хигиена.Кога еднаш ќе се појават, време е да се мисли на нивно отстранување.Годините тука не играат улога.Зарем треба да се чувствува непријатно (пр. на базен како што вели), само затоа што ете рано и било за такви работи?!
Јас мислам дека мала си за депилација. Можеби имаш влакна, но не ти се нешто ни цврсти или густи за да почнеш да се депилираш. Болката како болка се трпи, но кожата се суши,се воспалува. Јас на пример после секоја депилација цел ден не можам да се допрам од што ми е воспалено местото. Со крем или со брич најдобро ќе ти биде,ама од оние што се за женски со повеќе заштита за да не се пресечиш.
Јас мислам дека мала си за депилација. Можеби имаш влакна, но не ти се нешто ни цврсти или густи за да почнеш да се депилираш. Болката како болка се трпи, но кожата се суши,се воспалува. Јас на пример после секоја депилација цел ден не можам да се допрам од што ми е воспалено местото. Со крем или со брич најдобро ќе ти биде,ама од оние што се за женски со повеќе заштита за да не се пресечиш.
Искрено, и јас се согласувам со Ашлинг и мислам дека ти е рано. Веќе ако толку сакаш и не знаеш како ќе се појавиш на лето во бикини, издепилирај ги само препоните.
^ Не си мала за депилација, нема ништо лошо во тоа да се одржува лична хигиена, а интимната депилација е дел од тоа. Внука ми има 13 години и лето 2011 почна со депилација, сестра ми ја однесе. Стисни заби само 15 минути болка е ке издржиш, ама после раат цел месец, и со секој нареден пат се намалува болката.
Од кај па вие знаете какви и се влакната?? Можеби си е девојчето повлакнесто големо чудо. Види мила, со депилација се започнува тогаш кога влакната се веќе приметливи како во твојот случај, според тебе лично, бидејќи ние нели не те гледаме Девојче си, не треба да си дозволиш да шеташ влакнеста. Јас би ги препорачала за почеток да ги отстраниш само оние влакна кои би ти се гледале надвор од гакичките или купачите, односно само влакната на препоните. А останатите ако ти се подолги да ги скратиш со ножички и сега за сега да не ги депилираш. Инаку влакната на препоните може да ги отстраниш со Вит крема, иако за 3-4-5 дена пак ќе ти пораснат,или пак со ленти што би било поболно но мора некогаш да се навикнеш Сепак мислам за почеток со крема да ги отстраниш. Но ако планираш и повнатре накај вагината никако крема! Значи само за препоните.
Вака да прашам нешто можда смешно ќе звучам ама ако не прашам тука...само тука можам да си прашам без никаков срам...Како и да е значи јас се имам депилирано на козметичар но само околу препони а препони не затоа што едноставно неможам да поминам преку срамот...ме фаќа смеа само ако ме допре таму а не па гола да се чепатам.Еднаш и тоа ќе биде но сега муабетот ми е...СЕ ИМАМ депилирано или со брич и неможам нормално да се чепатам и дури и усните да ги избричам а мрзам влакна.Ме интересира со кремата дека нели може да се инфицира или што ти го знам...а не ни знам како да постапам со таа крема ...ај за нозе глупости ок..али ова.Ако може помош
Ќе може ли некој во лп да ми пише бројче од салон во Скопје каде што прават шеќерна депилација и која е цената??Фала многу
шеќерна депилацја има и во диор.. некоја нова и убава била мн ја фалат јас бев и неколку пати и супер беше и ми се намалија многу поткожните.. а и сега последен пат кога бев имале некој нов восок и мн бил убав... и пробав со него и мн малце ме болеше.. ако сакаш број пиши ми лп ) п.с. се депилирам од 5то одд и супер ми е.. поззз
Па да, влакненцата не се баш влакненца Густи се и така подолгички . Порано ми беа ептен кратки али јас глупава ем малечка ем без мозок и земав ножичките и затоа сега сум зашумена А баш ми се допадна советов на CrazyStupidLove, ќе пробам така, па ќе видиме...Ако не оди, ќе се издржат тие 15 минути од тука до пеколот па назад и тоа е Фала ви на сите
Црешичке мешаш поими хигиена и депилација. Никој не рече дека е мала за да се средува, туку за депилација. И наведов неколку причини кои нема потреба да ги повторувам,ако се депилираш верувам ги знаеш. Влакната на 13 годишњак се можеби големи,ама не се ниту толку цврсти, ниту густи па да мора да ги отстранува секој втор ден. Ајде ако не и на 7 годишно дете прво влакно му излегло да го издепилираме за да биде чисто.