Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимна депилација

Дискусија во 'Тело' започната од jasmin, 11 ноември 2009.

?

Како ја депилирате интимната зона?

1. Дома, со восок

291 глас(а)
    12,0%
  2. Дома, со ленти

352 глас(а)
    14,5%
  3. На козметичар

1.452 глас(а)
    59,7%
  4. Дома со жилет

338 глас(а)
    13,9%
  1. awee

awee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    295
    Допаѓања:
    117
    Јас не практикувам одење на козметичар за интимна депилација.
    1.-Според мене сметам дека не е пријатно некој да ти ја гледа вагината(освен ако тоа не е гинеколог и маж :lol: )
    2.-Имам слушнато дека восокот не им е добар,и може да се појави црвенило. :o
    3.-Имам добри услови дома да си правам интимна депилација.
    а првиот пат болии многу.. :doh:

2. bella.honey

bella.honey Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    295
    Девојки имам 13 год. и до сега се немам издепилирано таму доле :( .А како на базент ќе одам таква цела влакнеста :$ ;( И незнам што да правам. :sweat:
    На козметичар ли, со брич ли, со ленти ли, со веет крема ли... ;( А знам дека многу боли со восок ;( ;( А и на средина од темава видов дека речиси сите сте почнале од 16-17-18 год. со депилации...Дајте некој по безболен совет за почетници :( ..

3. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Боли, ама не е неиздржлива болката. На почетокот ќе ти биде малку непријатно, после ќе се навикнеш и ќе ти стане рутина. :)
    Јас ти препорачувам восок, затоа што од бричот се згуснуваат влакната и стануваат поцврсти. Само внимавај, оди во салон каде што внимаваат на хигиената, која во случајов е најважна.

4. bella.honey

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    295
    Незнам, јас сепак размислувам за веет крема...

ТО АLL: Дали имате искуства со кремата веет, некои инфекции или пак задоволни сте, штетна ли е, ова она.. :?:

5. mihaela.barbi

mihaela.barbi Нов член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    139
    Немој веет крема да ставаш на Вагината, бидејки е доста јака па може сосема случајно да навлезе, на слузницата и да ти направи проблем како што е печење, па дури и посериозни изгореници, не во буквална смисла но може да предизвика црвенило кое ке ти предизвикува проблеми подолго врем. Под мишки, можеш да користиш веет, бидејки и кожата ја прави отоа некако понежна, јас ја користам претежно летно време за под мишки, и сум доста задоволна.

6. mihaela.barbi

mihaela.barbi Нов член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    139
    Па зарем на 13 години имаш влакненца таму долу?
    И да имаш тоа се толку мали и кревки што нема потреба да ги отстрануаш, а и зошто би имало потреба да ги отстрануваш сеуште си мала за тоа. Знам сега преовладува желбата што побргу да станеш возрасна мислејки дека ако, правиш како што прават возрасните и ти ке бидеш возраса.
    Само ме чуди фактот што ниту една од останатите форумџики не ти посоветува да не го правиш тоа дека си премногу мала.

7. INSIDIOUS

INSIDIOUS Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    512
    Незнам зошто толку ти е чудно дека на 13 веќе има влакна, кога уште на 10 год. им доаѓа менструацијата :x

8. Lola-M

Lola-M Популарен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    536
    Комплетно се согласувам со Crazy.......
    И да, не е воопшто чудно што девојчето има уште сега влакненца.
    Ниту пак е чудно што сака истите да ги елиминира.Тоа е нормална, лична хигиена.Кога еднаш ќе се појават, време е да се мисли на нивно отстранување.Годините тука не играат улога.Зарем треба да се чувствува непријатно (пр. на базен како што вели), само затоа што ете рано и било за такви работи?!

9. Ashling

Ashling Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.577
    Јас мислам дека мала си за депилација.
    Можеби имаш влакна, но не ти се нешто ни цврсти или густи за да почнеш да се депилираш.
    Болката како болка се трпи, но кожата се суши,се воспалува. Јас на пример после секоја депилација цел ден не можам да се допрам од што ми е воспалено местото.

Со крем или со брич најдобро ќе ти биде,ама од оние што се за женски со повеќе заштита за да не се пресечиш.

10. Ashling

Ashling Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.577
    Јас мислам дека мала си за депилација.
    Можеби имаш влакна, но не ти се нешто ни цврсти или густи за да почнеш да се депилираш.
    Болката како болка се трпи, но кожата се суши,се воспалува. Јас на пример после секоја депилација цел ден не можам да се допрам од што ми е воспалено местото.

Со крем или со брич најдобро ќе ти биде,ама од оние што се за женски со повеќе заштита за да не се пресечиш.

11. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Искрено, и јас се согласувам со Ашлинг и мислам дека ти е рано. Веќе ако толку сакаш и не знаеш како ќе се појавиш на лето во бикини, издепилирај ги само препоните.

12. INSIDIOUS

INSIDIOUS Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    512
    А колку долги треба отприлика да бидат за со шеќерна депилација?

13. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    ^ Не си мала за депилација, нема ништо лошо во тоа да се одржува лична хигиена, а интимната депилација е дел од тоа. Внука ми има 13 години и лето 2011 почна со депилација, сестра ми ја однесе. Стисни заби само 15 минути болка е ке издржиш, ама после раат цел месец, и со секој нареден пат се намалува болката. :)

14. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Од кај па вие знаете какви и се влакната?? Можеби си е девојчето повлакнесто големо чудо. Види мила, со депилација се започнува тогаш кога влакната се веќе приметливи како во твојот случај, според тебе лично, бидејќи ние нели не те гледаме :) Девојче си, не треба да си дозволиш да шеташ влакнеста. Јас би ги препорачала за почеток да ги отстраниш само оние влакна кои би ти се гледале надвор од гакичките или купачите, односно само влакната на препоните. А останатите ако ти се подолги да ги скратиш со ножички и сега за сега да не ги депилираш. Инаку влакната на препоните може да ги отстраниш со Вит крема, иако за 3-4-5 дена пак ќе ти пораснат,или пак со ленти што би било поболно но мора некогаш да се навикнеш :) Сепак мислам за почеток со крема да ги отстраниш. Но ако планираш и повнатре накај вагината никако крема! Значи само за препоните.

15. Marija-999

Marija-999 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Вака да прашам нешто можда смешно ќе звучам ама ако не прашам тука...само тука можам да си прашам без никаков срам...Како и да е значи јас се имам депилирано на козметичар но само околу препони а препони не затоа што едноставно неможам да поминам преку срамот...ме фаќа смеа само ако ме допре таму а не па гола да се чепатам.Еднаш и тоа ќе биде но сега муабетот ми е...СЕ ИМАМ депилирано или со брич и неможам нормално да се чепатам и дури и усните :$ да ги избричам а мрзам влакна.Ме интересира со кремата дека нели може да се инфицира или што ти го знам...а не ни знам како да постапам со таа крема ...ај за нозе глупости ок..али ова.Ако може помош :worried:

16. tessi

tessi Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    518
    Ќе може ли некој во лп да ми пише бројче од салон во Скопје каде што прават шеќерна депилација и која е цената??Фала многу :)

17. alison

alison Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    8
    шеќерна депилацја има и во диор.. некоја нова и убава била мн ја фалат јас бев и неколку пати и супер беше и ми се намалија многу поткожните.. а и сега последен пат кога бев имале некој нов восок и мн бил убав... и пробав со него и мн малце ме болеше.. ако сакаш број пиши ми лп :)) п.с. се депилирам од 5то одд и супер ми е.. поззз

18. Malecko-sk

Malecko-sk Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    3
    А која цена е шеќерната депилација на препони во Диор ? Фала ;)

19. bella.honey

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    295
    Па да, влакненцата не се баш влакненца :rofl: Густи се и така подолгички :$ . Порано ми беа ептен кратки али јас глупава ем малечка ем без мозок и земав ножичките и затоа сега сум зашумена :rofl: А баш ми се допадна советов на CrazyStupidLove, ќе пробам така, па ќе видиме...Ако не оди, ќе се издржат тие 15 минути од тука до пеколот па назад и тоа е :worried: Фала ви на сите :*

20. Ashling

Ashling Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.577
    Црешичке мешаш поими хигиена и депилација.
    Никој не рече дека е мала за да се средува, туку за депилација.
    И наведов неколку причини кои нема потреба да ги повторувам,ако се депилираш верувам ги знаеш.
    Влакната на 13 годишњак се можеби големи,ама не се ниту толку цврсти, ниту густи па да мора да ги отстранува секој втор ден.
    Ајде ако не и на 7 годишно дете прво влакно му излегло да го издепилираме за да биде чисто.