Откако еднаш се зезнав дома да се депилирам со ленти и на два дена пред одмор бев модра на препони, сфатив дека не се за џабе отворени козметичките салони Редовна посета на козметичар и раат сум еден месец. Само се нервирам шо доле побрзо ми растат отколку на нозе А башка и погодена ми е козметичарката, блиску ми е и ефтина е Ако сте од аеродром/лисиче и ви треба добра козметичарка, брза и евтина кажете
"e="bella.honey"]Девојки фала ви многу Инаку, немојте да се карате, јас само побарав мислења и помош, инаку незнам кој рече дека сум стигнала до форум, да баш така е, пошо немам некој постар да ме посоветува, а пред мајка ми ме срам .И затоа вас Инаку, мислам дека најверојатно ќе ги отстранам само влакната на препоните...Но еве на пример ако така напрам, шо ќе биде со влакната на госпожата доле, бааѓи се долгички Едит: Аа да ќе заборавев, доколку би отстранувала влакната од препони, тоа со депилација на козметичар или..? [/quote] Доколки уште го немаш средено проблмот Потшишај ги долгите влакненца со мали ножички околу пола сантиметар остави и трк на целосна депилација на интмниот дел. Ај ви се молам препорачајте ми некоја козметичарка во центар, сакам да ја сменам моменталната. Одев во Белисимо салонот позади Рамстор, и дотичната ме направи лом затоа што сум ги бричела влакната, побогу немав време итна ми беше работата. Ме изруга ме направи ко да сум најгнасната девојка, она не дозволувала ниту едно влакно да има, ме потече. Мислам дека душмански ме откорна последниот пат, крв ми пушти. Не ми се остава интимата на секоја, затоа ве молам препорачајте ми некоја фина "
Да, сеуште не сум го средила проблемот, планирам на лето ама уште од сеа му ја мислам . Инаку, незнам дали да почнам со целосна депилација или само препоните, а долгите влакненца ко шо велиш со ножички мали да ги потшишам. Ќе видам ќе видам, ќе прам муабет и со другаркиве мои да видам они шо ќе прат со нивната Стварно сеа за сеа незнам, ваљда до лето ќе му е*ам матер (мислам, ќе го средам сето ова )
Колку чини интимна депилација во Александриа Професионал спроти католичка што се наоѓа? Доколку некоја знае и на нозе нека пише колку чини кај нив. Благодарам однапред
^Одговорено во пп Инаку се согласувам со тоа дека депилирањето не е и одржување на хигиена. Можеби дава некое чувство на чистина во прв момент ама ако не се одржува секојдневно хигиена т.е. ако не поминува вода џабе депилираното. И јас во консултација со стручно лице добив одговор кој може малку и навредлив да биде , па затоа не би сакала да го пренесувам ама во преносно значење може да се каже дека целосната интимна депилација си е мода. Секако тоа си е ствар на избор ама не е поврзана со хигиената затоа што влакната на интимната зона си се природна работа.
Апсолутно е така депилацијата е мода, и под плаштот на демек одржуање на хигиена го користиме само како изговор, прикривајки ги мотивите кои се од сексуална природа. Депилираната интима е по сензитивна на допир и познато е дека побргу се палат девојки кои имаат депилирана агина при допир. Значи да расчистиме и мој став е дека депилацијата е мода, а не хигиена не велам дека не треба да се средува вагината, напротив теба и да се потстрижува и да се бричат влакната од страната на ногата но од целосно отстранување нема потреба. Кравичка погоре ја објасни функцијата на влакненцата можеби на еден повулгарен начин но во суштина тоа е тоа, функцијата на влакненцата е да ја штитат вагината од надворешни влијанија како и абсопбција, на потта. Еве ке се задржам на истиот пример со Автобусот што го даде кравичка, замислете со кратка сукничка седнувате не само во афтобус, туку и било каде во кола по клупи..... плус танга гакочки кои ништо не задржуваат поголеми се шансите бактериите прашината .... и останати нечистотии да допрат до внатрешноста на вагината, и а предизвикаат разни проблеми. функцијата на влакненцата е а ја штитат внатрешноста на вагината од надворешни влијанија. Но еве и да ги отстранувате влакненцата, да не се прави тоа пречесто, доволно ке бидат да се отсрануваат тогаш, когаке можете да се скубнете со 2 прста се што е пред тоа е претерано и непотребно. И немојте да се плашите или срамите, да се соблечете пред партнерот само затоа што имате влакненца доле, напротив тоа уште повеке ке го возбуди, бидејки е познато дека се што е скриено е поубаво а кога сте депилирани од километар може да ви ја види внатрешноста на вагината.
znaci se depilirav so veet krem , i vekje 6/7 meseci pocnav redovno da se depiliram vo kozm, salon so vosok i samo vo eden salon.. vo poslednive nekolku meseci pocnaa da mi izleguvaat mnogu potkozni.. do sto da e problemot? :/
А сум слушнала дека кремите за депилирање се штетни нешто за да се користат на интимните места или под пазуви пример. Незнам колку е точно ова, како што гледам повеќето од вас се депилираат со тие.. па кажете вака како делува тоа кај вас? И дали е подобра кремата,пример veet, од лентите?
Претпоставувам дека е топла депилација. Бидејќи ги вади од корен влакната а кожата ти е склона кон создавање на поткожни влакна. Со вет кремата не се вадат од корен и затоа не ти се создавале поткожни влакна. Одредни козм. салони премачкуваат со креми против создавање на подкожни влакна, ама не секој го практикува тоа (нашлапаат бебешка пудра) Обично препорачуваат и масирање на местото а никако чепкање, стискање и сл. Излегуваат затоа што влечат во 2 различни правца и на тој начин го извадат влакното од коренот, ама коренот сепак останува во некоја си Ш позиција .... Прашај ја козметичарката што ќе ти препорача а и ако можеш направи некоја пауза од депилација за да се среди коренот на влакното или терај ја да влече само во една насока. Да се штетни се штетни и јас мислам така зато што го гори влакното а не го вади од коренот, ама досега не сум слушнала да некој има лошо искуство со вет кремата. Знам кои користат и на интима па досега не се пожалиле. Лентите го вадат влакното од корен иако знаат и да го искинат понекогаш а со кремата исто како да се бричиш. Па помеѓу овие 2 зла , се зезам ќе ти препорачам шеќерна депилација
Мој совет е да не ставас weet, или било каква крема за депилација доле, бидејки може да предизвика реакција на кожата. Исто така има неколку вида на кремата Weet, и прво треба да направиш проба, за да видиш, кој тип на крема, одговара на твојата кожа. Мое мислење е дека нема потреба уште сега да почнеш со депилација, бидејки си премногу млада сепак доколку сакаш тоа да го направиш, направи го со бикче, избричи се од време на време но не претерувај ниту со тоа можеш еднаш во месец или месец ипол да се избричиш, иако како што реков нема потреба со отстранувањето на влакненцата само ке придонесеш тие наместо нежни, меки, да се претворат во тврди со цврст, корен а, тоа сигурно не ти треба уште сега. Што се однесува до пазувите можеш да ги отстрануваш со Weet, бидејки кожата, потоа е помека за разлика од жилет. Иако мој совет ти е да не се трудиш ама баш секогаш да бидеш мазна под пазувите, посебно не овој период кога носиме по топла, облека и не се гледаат во летниот период е разбирливо бидејки доколку не се вклопуваш во тие клишеа дека мора секогаш да бидеш мазна под мишки, па дури и малку да си подникната ке наиде на потсмев, и осуда од околината иако тврдам дека тоа ама баш нема никаква врска со хигиената.
Да да, во ред е. Само сакав да знам така ме интересираше за понатаму пример, сега немам некоја потреба од тоа. Бидејќи така имав слушнато па ајде велам да проверам дали е навистина така Ви благодарам во секој случај
Женски, се решив да се издепилирам долу, ама незнам со што е подобро првпат, со брич, veet кремата или..?
Каков брич немој ќе зажалиш.Само со депилација со восок.Раат ќе си месец дена,и мазна како бебе,абе поубаво нешто нема.Со жилет ќе ти растат јаки и остри ќе си направиш долгорочен проблем.А со креми имам слушнато дека не е добро а и можело да почне да те пече,а и плус брзо ќе ти порастат исто како со брич.
^Ау, со восок не ни помислувам.. еднаш пробав со восок и тоа на нозе да се издепилирам, тоа ме болеше а камоли долу со восок да се депилирам. Некоја друга алтернатива ако не со брич и восок?