Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимна депилација

Дискусија во 'Тело' започната од jasmin, 11 ноември 2009.

?

Како ја депилирате интимната зона?

1. Дома, со восок

292 глас(а)
    12,0%
  2. Дома, со ленти

352 глас(а)
    14,4%
  3. На козметичар

1.453 глас(а)
    59,6%
  4. Дома со жилет

340 глас(а)
    14,0%
  1. M.a.r.i.l.y.n

M.a.r.i.l.y.n Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    722
    ^ Не е ништо сериозно, еднаш и на мајка ми и се случи, се намачка со павловичева и брзо помина, така да не се секирај воопшто.

На L-enna му/ѝ се допаѓа ова.
  2. chipmunk

chipmunk Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    девојки, планирам да ги купам лентите на вит за бикини зона што се .. некој со искуство од нив ? многу боли ? :?:

3. chipmunk

chipmunk Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Феминкиии... ќе се убијам ... денеска ми дојде, а за 10 тина дена сум на екскурзија .. планирав дасе депилирам но сега нели не може ? што да правам ?????? да поминам само со брич ако не .. мислам дека соленти ќе ме боли многу и тоа пошто прв пат ќе ми бидде а сега имам... ;( ;( ;(

4. sanjalica

sanjalica Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2009
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    571
    Јас лично се имам депилирано и кога сум имала добиено, од што сум морала. Мене не ми беше толку болно, а и кога имам добиено, не ми е обилно, па знам дека нема да направам лом. Малку ми беше незгодно, баш од тие “хигиенски’’ причини, ама си дојдов чиста, фала Богу, а и депилаторкава ме знае цел живот, па не беше ништо страшно!

Плус викаш дека за 10 дена ќе одиш.. Оди на депилација еден ден пред тргнување, до тогаш ќе треба да ти е завршено :) :)

5. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Ако одиш за 10тина дена ваљда за помалку од 10 дена треба да ти заврши, па можеш да се издепилираш таман пред тргнување.

6. chipmunk

chipmunk Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    ви благодарам девојки .. но ќе ми кажете ли некои ленти ( вит, силк или сл ) бидејки сакам сама да се депилирам ( не сум при пари мн периодов а и никогаш не одам на козметичар ) ..? :) :) :)

7. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Kaко за прв пат не би ти препорачала да се депилираш со ленти, со ладен восок оди тешко депилацијата на интима. Јас сум имала неуспешни обиди со ленти уште пред неколку години и не би се обидувала повотрно зошто тоа многу неславно помина :) , али ако сакаш пробај може тебе ќе ти успее.

На chipmunk му/ѝ се допаѓа ова.
  8. a.nuska

a.nuska Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    65
    здраво дали можи да ми препорачате некоја козметичарка за во Битола сакам да се издепилирам прв пат ќе ми биди незнам каде депилираат убаво,и колку чини сакам и на нозете и на препоните па некој нека ми кажи :rofl: :rofl:

9. Dragannah

Dragannah Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2011
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    85
    Дефинитивно на козметичар !!!!!!
    Прво не е препорачливо дома сама,бидејќи може неправилно да постапиш и да си напраиш некоја компликација. На козметичар не е ништо срамно,бидејќи не те знае козметичарката :D
    А сигурно дека и таа поубаво ќе ме издепилира,отколку јас самата.. :)

10. Mili4ka1

Mili4ka1 Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Дали им дозволувате на вашите макји да ви ги бричат дундите. јас со мајка ми сум многу блиска скоро како другарки сме и сабајлево и дозволив да ме избричи доле детално затоа што јас не можам се да видам. Срeќна сум што имам мајка што можам ама буквално се да и доверам. :inlove:

11. flowergarden

flowergarden Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    418
    Аууу никако! Браво за храброста, ама мојата интима си е моја, на партнерот и евентуално козметичарката (зашто тоа и е работа) :D . Мислам дека треба да има граници до каде одите во споделувањето на интимата со родителите, може грешам, ама јас не би го дозволила тоа.

12. Champs.Elysees

Champs.Elysees Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2012
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    117
    Јас се депилирам дома со шеќерна депилација.Морам да признам дека скоро е безболно за разлика од депилацијата со восок.Повеќе нема отоци,црвенила или црвени точкички кои остануваа од 2 до 3 дена на местото.

Совет : За тие што се депилираат во козметичките салони, доколку чувствувате голема болка за време на депилацијата 1 до 2 часа пред депилацијата напијте се аспирин.(ова ми го препорача мојата козметичарка)

13. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    Не е толку болно. Добро сега првите 2-3 пати да, ама после не е некоја страшна болка. Единствено многу ме болеше еднаш, бев два дена пред да добијам и мислам дека господ го видов, и следниот ден ме болеше местото, инаку обично си одам од кога ќе ми заврши и после раат 3 недели-4. Каков брич, какви креми, депилација му е мајката :D

На Name и Sara123 им се допаѓа ова.
  14. spasovskaa

spasovskaa Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    13
    Дали депилација на интима со Veet лентите е добра или не е препорачлива? може да каже некоја што се депилира така, вака со крема ми е многу незгодно..

15. loveu

loveu Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    1
    девојкии ај ако знае некоја да ми каже како се прави восокот за шеќерна депилација ??

16. glammur

glammur Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2010
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    20
    Мене ме интересира колку отприлика би требало да се долги влакната пред депилација со шеќерна паста? И ако може да ми препорачате некое козметично студио во Карпош, Капиштец, Центар каде што би можела да одам на депилација со шеќерна паста?

17. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341

Еве ви цела тема за таа проблематика, од рецепт ....до студиа што депилираат со шеќерна паста
    telo/depilacija-so-sekerna-pasta-t5661/

18. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Не треба да бидат многу долги како за депилација со восок, значи ако ги бричиш пример препоните тоа значи 4 дена, а ако ги депилираш месец дена е доволно.
    Тој реон најпознат е `Александриа` кај Католичка, т.е после Католичка, еве ти број:

02/ 6090806

На glammur му/ѝ се допаѓа ова.
  19. JustBeYou

JustBeYou Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    490
    Одам на козметичар. Но мн често знам и со брич за на брзина :) а со восок сама НИКОГАШ нема да направам :)

20. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    644
    Порано со топол восок на козметичар се депилирав, а сега домче со депилатор што има додаток за депилирање на таа зона. Првиот пат само ме болеше, сега немам гајле. 8)