Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимна депилација

Дискусија во 'Тело' започната од jasmin, 11 ноември 2009.

?

Како ја депилирате интимната зона?

1. Дома, со восок

292 глас(а)
    12,0%
  2. Дома, со ленти

352 глас(а)
    14,4%
  3. На козметичар

1.453 глас(а)
    59,6%
  4. Дома со жилет

340 глас(а)
    14,0%
  1. IviA

IviA Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    24
    Кај козметичар правам интимна депилација , одам веке 1 година и не боли толку многу како во почетокот , инаку дома ми е невозможнио , не можам сама :$

2. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Одев на козметичар. Срам не срам, и се раширив на козметичарката па ме пројде :D Но, откако видов значи кога го топеше восокот, какви се не влакна има ми се згади животот. :puke: Значи, да го претопува истиот восок кој што го користела на којзнае какви други личности, извини молим те али јас навистина тоа не можам да го издржам. А и совет од другарка која студира на медицина ми беше "Ричи, земај дома ленти, земи си аналгинче пред депилациа (за мало намалување на болката) и тргај сама. Тие козметичарските восоци се рај за кандида и други вагинални заболувања." И што е за право, вистина е. Другарка ми чиреви имаше, триста инфекции фати, па и она се откажа. Но, доколку козметичарката користи восок за една употреба (ладен восок) е тогаш во ред е. За жал мојата не користеше, па морав сама да продолжам со Veet ленти. И воопшто не ме боли, како што се ретки, за 15 минути сум готова. А за нозе си идам на депилација со ладен восок, понекогаш и дома со депилатор.

3. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    32.448
    Јас сум навикната дома да се депилирам на интимни делови, неможам да одам на козметичар некако непријатно ми е... дома се средувам со ленти или со восок зависи...депилацијата боли, но со тек на време се навикнуваш :)

4. Legadema

Legadema Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2010
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    490
    до сега одев на козметичар ама се премислувам да пробам дома, оти во последниве неколку месеци ми се појавија повеќе поткожни влакненца, е сега не знам дал да пробам со депилаторот или со рол-он....

5. BlackAntoanette

BlackAntoanette Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    5
    дома секако, најчесто со ленти x))
    не се осмелувам да појдам на козметичар, којзнае какви инфекции ќе фатам...

6. TheIdealMe

TheIdealMe Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    89
    Шекерна депилација на козметичар или поточно во александриа... порано со восок но колку само инфекции фатив :x така веке no way подобро ке се бричам отколку зорле бељата да си ја барам

7. mihaela.barbi

mihaela.barbi Нов член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    139
    Кога сме веќе кај бричењето, јас морам да признаам дека не го правам тоа баш толку често но одвреме навреме на 2-3 месеци знам да го направам тоа. Но проблемот е во тоа што после тоа ми се појавува црвенило и чешање, на страните кај што се рабовите на гаќичките, и тоа само кога ќе "Удрам" контра а кога ке ги избричам само надолу во правец на растењето на влакното, се е во ред но не е мазно, туку гребе како да сум се бричела пред 2-3 дена. Незнам дали јас правам нешто погрешно или е така кај сите и само да напоменам дека ги почитувам сите оние правила кои може да се најдат во разни женски, списанија и портали да се кратат влакната, прво со ножички, па потоа да се бричат, да се нанесува пена за бричење а не на суво....... и пак ми се појавува тоа црвенило и чешање осоено првата недела. Па ме интересира доколку знаете нешто околу тоа дали треба нашто да се нанесува по ричењето итн.

8. Nastjaaa4

Nastjaaa4 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    81
    јас сум се депилирала и со ленти и со восок со восок не ме болеше толку а со ленти ептен! исклучиво сама го правам тоа е сега можи ќе заглавам 100 саати ама вреди....отколку инфекции да добијам и да не знам главата кај ми е....кај нас се имаше десено една козметичарка си ја загуби работата во салонот бидејќи 100 души и фатиле кандида мандида којзнае колку инфекции...е па има и болка да трпам и 300 чуда подобро сама одколку ТАКА!

9. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Каква пена за бричење користиш ???

Од ударање на контра на брада кај некои мажи се јавува иритација а не па на женска интима. Не би ти препорачала да се бричиш, тоа е најголемо зло, затоа што така го ојачуваш коренот на влакното и се згуснуваат влакната, али веќе кога си решила твој проблем. Ставај некоја бебешка пудра после бричење за да ја намалиш иритацијата.
    Епа на здравје бричење :) ;)

10. Tikvi4ka

Tikvi4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2012
    Пораки:
    938
    Допаѓања:
    451
    На козметичар неможам сама дома и ми е 100 пати подобро одколку со брич или нешто слично.

11. mesecinka91

mesecinka91 Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2012
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    3

И јас мислев да одам на интимна депилација во александриа со оваа паста ..тука ли ти се појави инфекција??? Незнам што да се прави :(

12. Lidija42

Lidija42 Нов член

Се зачлени на:
    23 мај 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    Искрено јас сум против правењето депилации дома сам...
    сепак иако сум социален случај јас одредувам време за моите интимни делови со скапи третмани..
    Океи, рака на срце, секогаш сум средена, избричена, и затоа машми многу ме сака кога ке си дојде од работа. Нели да не навлегувам во приватниот живот ама и затоа останав без работа..
    Како и да е.. сум "ЗА" депилирањето на козметичар, и секогаш ке бидам!
    Поздрав девојки! :)

13. indian

indian Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    5
    da ve prasam vo delot kaj proponite so so gi odstranuvate vlaknata so bric lenti ili ness dr..?

14. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    На депилација со топол восок :)

15. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Точно на тој дел јас ги отстранувам со восок, самата дома. За тоа сум веќе испраксирана, немам никаков проблем да си се направам сама тука.

Во исклучителни ситуации ставам брич, иако гледам да го одбегнам бричењето.

Лентите и кремите не ми се покажаа како корисни, бидејќи влакната се појаки на тоа место.

Иначе за целосна депилација одам на козметичар.

16. indian

indian Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    5

Mozi da mi kazis kako go pravis vosokot doma?

17. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Девојки има ли некакви шанси козметичарката да примети дали сум невина или не за време на целосна депилација, или јас си замислувам многу? :D

18. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    ^^
    Си замислуваш.
    Не одиш на гинеколошки преглед девојче, не треба толку да се чепатиш пред нејзе.

На mili4ka123 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. thegirl2

thegirl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    39
    таман се решив да одам јас се премислив од коментарите
    ми е страв само некоја инфекција да не накачам , болката ај кај била кај не била ке помини ама инфекција ..

20. ApoLLo

ApoLLo Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2011
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    22
    Veruvajte deka maskite se poosetlivi na toa mesto. :D Za bezbolno i brzo so golem efekt zenski zeme te si Veet krema,i gajle da nemate :)
    Od iskustvo kazuvam