Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимна депилација

Дискусија во 'Тело' започната од jasmin, 11 ноември 2009.

?

Како ја депилирате интимната зона?

1. Дома, со восок

292 глас(а)
    12,0%
  2. Дома, со ленти

352 глас(а)
    14,4%
  3. На козметичар

1.453 глас(а)
    59,6%
  4. Дома со жилет

341 глас(а)
    14,0%
  1. littleflower

littleflower Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.484
    Има еден 'измеѓу' период, кога малце се подраснати влакненцата, боцкаат, а уште не се за депилација. Јас обично тогаш се фаќам за брич и најчесто се зезнувам. Како се справувате вие во тој период?

2. cvet85

cvet85 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2010
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    6
    Шеќерна депилација во Александрија, јас утре идам на одмор :lol: , влакната ми беа кратки, без проблем ми ги извадија, викаат дека можат и до 2мм влакна да вадат...

3. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Ме зезна драгата ми козметичарка овој пат. Па не и реков и вените надвор да ми ги извади...Рани ми направи, што и бидна не знам, како на фронт да сум била...

4. mucca

mucca Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    7
    Kako be ti napravila rani ? so vosok ? :o

5. mucca

mucca Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    7
    Да да се вадат до 2мм,дефинитивно јас на пазуви пред два дена бричени со таа паста си ги извадив , само што јас не идам во Александрија него дома си депилирам :)

6. fificaaa

fificaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    483
    Јас со брич си ги вадам влакната од интимната зона али ми се смачи веке секој ден и планирам да идам во некој козметички салон како за прв пат али не знам каде :( може да ми препорачате негде или да пробам дома сама со шекерна паста? Порано депилирав нозе со шекерна паста али од кога го купив депилаторот раат сум :D Пробав со депилатор и препони али само што го уклучив во струја одма се предомислив :worried:

7. Pirana

Pirana Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    1.507
    Јас би ти препорачала да си одиш во козметички салон, и да не ги правиш со брич затоа што влакната се згуснуваат и се ојачуваат. Со восок е најдобро, после тоа си раат...
    Ако си од Скопје, пиши ми порака и ке ти кажам каде одам јас, па ако сакаш оди и види дали ке ти одговара цената, од услугата јас сум презадоволна.

На fificaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  8. fificaaa

fificaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    483

Ајдееееее чекам се да ми кажеш :D

9. flowergarden

flowergarden Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    418
    Брич не сум фатила може 10 год. Ако веќе ми се малку подраснати и не можам да дочекам, ги средувам со машинката.
    Гледам сите ја фалите депилацијата во Александрија. Колку чини?

10. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.087
    300 денари :)

11. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    196
    Одам на козметичар...нема шанса да пробам сама...едно ми е страв друго малку сум пополничка неможам баш се да дофатам :D :$

12. Mashni4ka

Mashni4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2012
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    23
    Во кои салони депилираат со топол восок за една употреба што е??? и која цена?

13. Achilles

Achilles Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    А што велите за машка интимна депилација?
    Јас практикувам брич но се нервирам кога за 2 дена повторно ќе ми нараснат
    Ми треба мислење, какво искуство имате вие со вашите момчиња и сл.
    Благодарам однапред

14. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    5 СОВЕТИ ЗА ПОМАЛКУ БОЛНА ДЕПИЛАЦИЈА

1. Земете 2 аспирина 45 минути пред депилацијата
    Ова не само што ќе ја намали болката, туку и ќе делува анти-воспалително.

2. Не закажувајте интимна депилација непосредно пред месечниот циклус
    Кожата е многу почувствителна за време на циклусот. Затоа, гледајте да закажувате барем 3 дена пред да почнете да крварите.

3. Не вежбајте и не носете тесна облека непосредно по депилацијата
    Таман се издепилиравте ко од мајка родени и веќе следниот ден ве разочараа непријатните мозолчиња во зоната на препоните. Избегнувајте вежбање 48 часа по восочната депилација, бидејќи овие ефекти се појавуваат како резултат на потењето, бактериите и протривањето на разнежнетата кожа од облеката. Дополнително, избегнувајте да носите тесна облека за да го спречите растењето на поткожни влакна.

4. Нишанете внимателно во тоалетот
    Пред депилацијата, имавте одбранбена армија која ги пречекуваше бактериите кои се карактеристични за влажните места, особено за тоалетите. Но, сега, треба да бидете екстра внимателни при мокрењето. Протокот може да ви биде малку неконтролиран, па затоа наведнувајте се повеќе кога ќе ги користите јавните тоалети.

5. Закажувајте помеѓу 15 и 17 часот
    Во овој период од денот прагот на толеранција на болката е највисок. Ако во 10 часот би цвилеле непрекинато, во овој дел од денот, само малку ќе потскокнете од болка.

На doll.a му/ѝ се допаѓа ова.
  15. kristina123456

kristina123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    59
    sakav da ve prasam od kolku godini zapocnavte da se depilirate dolu

16. sonliva222

sonliva222 Активен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Нова сум на форумов и сакам да прашам нешто во врска со кремиве за депилација.Прочитав некои мислења но сепак....да си прашам :) .Дали некој ги користи кремите за депилирање на интимните делови и која ми ја препорачувате.Сум била и на козметичар но сакам да пробам нешто побезболно,а незнам колку се кремите ефикасни за тука а и плус тоа и ми е страв да ги користам на интимните делови сепак се работи за многу осетливо место.Однапред ви благодарам!! :)

17. Palchica

Palchica Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2012
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    90
    Не ти препорачувам крем за депилација. Киселина... бегај :)))) Јас сум користела еднаш-двапати ама не препорачувам. Исто ќе биде како со брич да си ги поминала, брзо ќе растат и јаки ќе бидат.. Стисни заби и оди во салон, со тек на време ќе ти се изретчат.

На mucca му/ѝ се допаѓа ова.
  18. MorgaNa

MorgaNa Активен член

Се зачлени на:
    6 мај 2012
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    11
    Не гледам срам во тоа да се отиде во козметичко струдио , они такви како вас што се депилираат долу поминале многу...може само на почеток први 2-3 пати да боли...ама затоа нема одма да ти растат и да ти бидат густи како со брич, а и можеш да се испосечеш..

19. sonliva222

sonliva222 Активен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Не дека ми е страм да одам на депилација во салони значи сум била повеке пати но сепак боли :/ ...дека се исплати се исплати па затоа пак ке си ја потрпам болката сакав да прашам за со кремите за побезболно ама штом нема ефект ништо!!Многу ви благодарам :) :)

20. mucca

mucca Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    7
    Jas nikogas nemam koristeno bric,a so obicen vosok me boli, so sekernata pasta ne boli ako ne se dolgi , e ako se dolgi boli :D ama bric nemojte nikako niti pak kremi takvi tvari kiselini nevideni definiitvno