Сакам за прв пат да одам на интимна, до сега сама дома коритев брич ама во главно само на препони и околу нив. Два пати се направив целосно ама некако боцка уште на втор ден, непријатно е па се откажав. Како што го читам форумов имам впечаток дека тие што прават интимна на козметичар ја прават целосно (не оставаат лентичка на горниот дел). Дали е тоа мода во последно време, тренд, да се прави целосно голо ду...то или им е полесно на козметичарките?
Не е тренд нити им е полесно на козметичарките, тоа само по твоја желба, јас се депилирам целосно само во лето бидејеќи имам бели купачи иако не се гледа ништо сепак јас да сум раад и кога ќе излезам од вода и да се нешто помести знам дека нема да ѕирка нешто што не треба. Во зима стандард препони си депилирам. Инаку интимна депилација средувам само на козметичар, бидејќи неможам сама особено болката што ја трпам гарант на половина депилација ќе се откажам, вака на козметичар тој ќе ја истера работата а јас ќе морам да трпам. После тоа сама можам да се средам и тоа само препони друго не би се осудила да пипам. Уф најболната депилација, на други делови дури уживам да ме лепат, ме скокотка дури ама интима луѓе тоа у себе вриштам, ајде сега бидејќи редовно секое лето и веќе 5 години одам, па се трпи, ама на сам почеток, опера Травијата!!!
Летово и јас за првпат ке правам целосна депилација нормално со восок ,во ниеден случај не со брич или крема пошо да растат силни ко брада и да боцкаат скраја да е.. Незнам што е подобро дали шекерна паста или топол восок??? За болка нејќам ни да замислам Не аналгин туку бедоксин
Јас пред некој ден бев првпат. Очекував многу поболно, многу многу, а не беше толку страшно. Мислам болеше ама не толку многу колку што очекував. Инаку ми беше премногу срам и страв па сестра ми мораше да ме држи за рака.
Јас и другарками сакаме да одиме за прв пат да правиме интимна депилација, но мене мн ми е страв.. За вејѓите прв пат ко одев пискав а не пак уште са ова .. Мн ми е страв.. ај кажете нешто за по безболно да биде ако може.
И јас се депилирав за прв пат годинава и ми беше премногу страв и глеав што побрзо да завршам али болката е моментална и со тек на време ќе се навикнеш нема да те боли. Ако сакаш јас ќе ти препорачам место каде да одиш верувај јас феноменално си поминав кај женава топ е
и јас сакам сега пред одмор за прв пат да одма на интимна депилација ама ем страв ем срам ми е мене обична депилација ме боли а не па ова ми изгледа како нешто страшно, знам дека после некое време се навикнуваш ама ај како да се натерам конечно да земам да си закажам
дали има коззметички слон во скопје каде што депилираат мажи на интимниот дел??? дечко ми сака да иде и за на стомак и за интимниот дел... и колку пари е???фалаааааааа
Ми треба совет.. Сакам за прв пат да пробам интимна депилација, но мноогу ми е срам Пред да се појавам во козметичкиот салон дали треба дома да се подготвам некако (личната хигиена се подразбира, мислев дали да ги скратам влакната или сл.) ? или се да и препуштам на козметичарката?
кратко трајна е болката, ама после преубо е мазно.. инаку да ако ти се многу долги влакната мозис дома со нозицка да си ги скратис ..
Не е срамно да се појавиш во салон за депилација, туку срамно е да се појавиш на плажа како животно. Јас неможам да поднесам депилација и брич користам редовно. Ова си има и нус појави со себе како црвени брумчиња, црвенило и чешање ама се е миновно.