Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимна депилација

Дискусија во 'Тело' започната од jasmin, 11 ноември 2009.

?

Како ја депилирате интимната зона?

1. Дома, со восок

292 глас(а)
    12,0%
  2. Дома, со ленти

352 глас(а)
    14,4%
  3. На козметичар

1.453 глас(а)
    59,6%
  4. Дома со жилет

341 глас(а)
    14,0%
  1. sweetyy18

sweetyy18 Активен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    јас само во тинејџерските години користев брич , почнав на козметичар да одам и сеуште сум стална

2. PapillonGirl

PapillonGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2012
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    27
    Сакам за прв пат да одам на интимна, до сега сама дома коритев брич ама во главно само на препони и околу нив. Два пати се направив целосно ама некако боцка уште на втор ден, непријатно е па се откажав.
    Како што го читам форумов имам впечаток дека тие што прават интимна на козметичар ја прават целосно (не оставаат лентичка на горниот дел). Дали е тоа мода во последно време, тренд, да се прави целосно голо ду...то или им е полесно на козметичарките?

3. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    673
    Не е тренд нити им е полесно на козметичарките, тоа само по твоја желба, јас се депилирам целосно само во лето бидејеќи имам бели купачи иако не се гледа ништо сепак јас да сум раад и кога ќе излезам од вода и да се нешто помести знам дека нема да ѕирка нешто што не треба. ;) Во зима стандард препони си депилирам.

Инаку интимна депилација средувам само на козметичар, бидејќи неможам сама особено болката што ја трпам гарант на половина депилација ќе се откажам, вака на козметичар тој ќе ја истера работата а јас ќе морам да трпам. После тоа сама можам да се средам и тоа само препони друго не би се осудила да пипам. Уф најболната депилација, на други делови дури уживам да ме лепат, ме скокотка дури ама интима луѓе тоа у себе вриштам, ајде сега бидејќи редовно секое лето и веќе 5 години одам, па се трпи, ама на сам почеток, опера Травијата!!! :lol:

4. mona22

mona22 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    1.858
    јас си закажав за утре депилација знам дека ке боли и незнам дали да се напијам аналгин

5. AmericanWoman

AmericanWoman Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    559
    Напиј се,ништо не губиш посекако.

6. mesecinka91

mesecinka91 Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2012
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    3
    Летово и јас за првпат ке правам целосна депилација нормално со восок ,во ниеден случај не со брич или крема пошо да растат силни ко брада и да боцкаат скраја да е.. :tmi:
    Незнам што е подобро дали шекерна паста или топол восок??? За болка нејќам ни да замислам :tmi:
    Не аналгин туку бедоксин :lol: :D

7. indelible

indelible Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2012
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    81
    Јас пред некој ден бев првпат. Очекував многу поболно, многу многу, а не беше толку страшно. Мислам болеше ама не толку многу колку што очекував. Инаку ми беше премногу срам и страв па сестра ми мораше да ме држи за рака. :$ :lol:

8. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Депилација само.. :rock:

9. Iva.T

Iva.T Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    911
    шекерна паста!! :rock:

10. Macushkaa

Macushkaa Нов член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    155
    Јас и другарками сакаме да одиме за прв пат да правиме интимна депилација, но мене мн ми е страв..
    За вејѓите прв пат ко одев пискав а не пак уште са ова .. Мн ми е страв.. ај кажете нешто за по безболно да биде ако може.

11. fificaaa

fificaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    483

И јас се депилирав за прв пат годинава и ми беше премногу страв и глеав што побрзо да завршам али болката е моментална и со тек на време ќе се навикнеш нема да те боли. Ако сакаш јас ќе ти препорачам место каде да одиш верувај јас феноменално си поминав кај женава топ е :D

12. Macushkaa

Macushkaa Нов член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    155
    па може..И во кој град.. ?

13. fificaaa

fificaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    483

СК :D

14. Ristena

Ristena Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2011
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    27
    Дали може некоја да ми прати по лп каде точно се наоѓа козметичкиот салон Александрија? :)

15. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    и јас сакам сега пред одмор за прв пат да одма на интимна депилација ама ем страв ем срам ми е :$
    мене обична депилација ме боли а не па ова :worried: ми изгледа како нешто страшно, знам дека после некое време се навикнуваш ама ај како да се натерам конечно да земам да си закажам |(

16. bibi1984

bibi1984 Активен член

Се зачлени на:
    27 март 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    дали има коззметички слон во скопје каде што депилираат мажи на интимниот дел??? дечко ми сака да иде и за на стомак и за интимниот дел... и колку пари е???фалаааааааа

17. kristina123456

kristina123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    59
    ok kolku godini zapocnavte so intimnata depilacija

18. HappySunshine

HappySunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Ми треба совет..
    Сакам за прв пат да пробам интимна депилација, но мноогу ми е срам :worried: Пред да се појавам во козметичкиот салон дали треба дома да се подготвам некако (личната хигиена се подразбира, мислев дали да ги скратам влакната или сл.) :worried: :$ ? или се да и препуштам на козметичарката? :D

19. kitkat91

kitkat91 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2012
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    5

кратко трајна е болката, ама после преубо е :D мазно.. инаку да ако ти се многу долги влакната мозис дома со нозицка да си ги скратис .. :)

20. Katrinaa

Katrinaa Активен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Не е срамно да се појавиш во салон за депилација, туку срамно е да се појавиш на плажа како животно. Јас неможам да поднесам депилација и брич користам редовно. Ова си има и нус појави со себе како црвени брумчиња, црвенило и чешање ама се е миновно.

На Lolo5 му/ѝ се допаѓа ова.