Малку глупаво прашање, ама дали при интимна депилација ги отстрануваат и влакната од анусот и во пределот околу анусот?
Не се препорачува поради тоа што содржи многу хемикалии кои не се баш соодветни за интимниот дел, а ефектот е краткотраен исто како бричењето.
Девојки, мене после депилацијата ми се појави црвенило и ме болеше местото(но болката најверојатно е од тоа што ми беше 1 пат). Е сега за црвенилото, ми препорачаа некоја маст, но од кога се намачкав еднаш, црвенилото остана(не ни очекувам од 1 мачкање да се повлече) но проблемот е што ми се појавија и мозолчиња. Прашањето ми е дали да продолжам да се мачкам со тоа, или не? Страв ми е од мозолчињата, незнам дали е нормално тоа
Не ставај мрсни масти/креми после депилација! Ставај единствено бебешка пудра. Ќе ти се повлечат, само за колку време не знам. Јас кога прв пат си ги издепилирав рацете ми излегоа црвени пликчиња и ме чешаа и ставив маст. После ми се направија мозолчиња полни со гној кои ми стоеја месец дена и никако не поминуваа. Отидов на лекар ми дадоа две креми ги мачкав и за недела дена се повлекоа. И баш на лекар ми кажаа после депилација мрсни работи не!
И мене ми се прави црвенило и мозолчиња од восок. Се правам со шеќерна депилација сега, од неа скоро ич не излегуваат и не се појавува црвенило, ама кога не сум во Скопје морам со восок, нема кај нас шеќерна. И еднаш ја прочитав на Анат дека е убаво да се направи пилинг пред депилација за помалку поткожни. И ајде додека се туширав си направив сама пилинг од масло и шеќер, се мачкаш си ја масираш , после тоа плакнење и мора со сапун да се измие зошто инаку од маслото лизга, нема да може да те издепилира. Откако се вратив од депилација, не ми се веруваше. Црвенилото ми траеше само 2-3 сати, а инаку по 2 дена ми трае. И не да беше меко, ауууу. Така да обавезно пилинг пред депилација за помалку црвенило, (скоро ич), помалку поткожни и мекичко дунде. А нема ниедно мозолче да имаш! Јас во петокот ова го направив и успешно беше.
Стави Камагел, за надразнета кожа, изгореници итн итн, меѓу другото и за црвенило после бричење ама јас го ставам после било какво вадење влакна, има разладувачки ефект, безбоен е и одма се упива.
Женски ај ја па ке ве замолам за контакти за во салониве , дал Ск дал Ку исто ми е , само ја ги изгубив броевите шо ги имав, па ако не ве мрзи пишете ми едно ЛПче
прв пат сакам да се депилирам летово, за 2-3 и сакав да прашам: колку е отприлика депилацијата? дали треба предходно пример дома да ја ишишам или било каква подготовка (освен нормално туш) и дали може само напред да ме среди, без навлегувања во анус и слично и да некоја на која што и се објаснува, да ми каже што се опфаќа во депилација кај шо ми е прва депилација на интима, општо прво депилирање ми е на козметичар ама немам потреба на други места
Ме интересира др мислења околу салоните на Александрија, што и како сте задоволни ??? Се надевам дека не баш сите имаат лоши искуства од таму Или пр др салони кои прават И.Д. ама со шеќерна паста ?
Па ако ти се многу долги влакната потшишај ги. Инаку ако не сакаш да те депилира кај анусот слободно кажи си таму, не гледам зошто не би можело, сепак тоа е твоја лична желба, иако според мене поубаво е веќе кога се депилираш, целосно да се депилираш. А интимна депилација ти ја опфаќа целата интима, скроз сè. Јас вчера бев на депилација во Александрија и имам пофаби за салонот. Многу е чисто, убаво средено, имаш приватност. Задоволна сум буквално од сè, мене супер ме средија иако таа имаше малце потешкотии со мене бидејќи се имам бричено и влакната ми се цврсти на едно место мораше многу да тегне за да може да ги извади.
Дека е средено во Александија и чисто и дека нема шанси да фатиш бактерија е точно, ама не е до влакната, тие појма немаат од депилирање, влечат како луди, ај нека влечат на себе да видиме мене и за без пари да ме викнат таму веќе не им одам повеќе трауми не фала
Јас на интимна депилација бев во торзо и можам слободно да го препорачам. Мене иначе сестра ми која поминала многу козметички салони во Скопјево, ме однесе таму, и е веќе подолго време презадоволна, а и јас исто.
Jas probav pred izvesno vreme doma sama , so sekerna depilacija ili serbet i iskreno ne me bolese ich, samo odzema malce poveke vreme i toa e se )
anastasijaki да не си се правела претходно со брич? Јас првиот пат кога отидов бев претходно со брич направена, и едвај ми ги истадоа, делче по делче и болно беше ептен. Ама затоа после тоа вториот пат кога отидов многу побрзо ме направи. И е премазно, не боцка на ниту едно место како што се остава со восокот, зошто восокот не може да ги извади ситните влакненца, а шеќернава може. Јас можам само пофалби да дадам за салонот, мора така да тегне зошто пастата е како гума.