Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимна депилација

Дискусија во 'Тело' започната од jasmin, 11 ноември 2009.

?

Како ја депилирате интимната зона?

1. Дома, со восок

292 глас(а)
    12,0%
  2. Дома, со ленти

352 глас(а)
    14,4%
  3. На козметичар

1.453 глас(а)
    59,6%
  4. Дома со жилет

341 глас(а)
    14,0%
  1. glammur

glammur Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2010
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    20
    Малку глупаво прашање, ама дали при интимна депилација ги отстрануваат и влакната од анусот и во пределот околу анусот? :$ :tmi:

2. kitkat91

kitkat91 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2012
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    5

да ги отстрануваат барем кај каде сто одам :)

3. InnaA.B

InnaA.B Активен член

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    3
    Dali kremot Veeet e efikasen za intimna depilacija..se preporacuva li?

4. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Не се препорачува поради тоа што содржи многу хемикалии кои не се баш соодветни за интимниот дел, а ефектот е краткотраен исто како бричењето.

5. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Девојки, мене после депилацијата ми се појави црвенило и ме болеше местото(но болката најверојатно е од тоа што ми беше 1 пат). Е сега за црвенилото, ми препорачаа некоја маст, но од кога се намачкав еднаш, црвенилото остана(не ни очекувам од 1 мачкање да се повлече) но проблемот е што ми се појавија и мозолчиња. Прашањето ми е дали да продолжам да се мачкам со тоа, или не? Страв ми е од мозолчињата, незнам дали е нормално тоа :?:

6. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341

Со што се депилираше?

7. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Не ставај мрсни масти/креми после депилација! Ставај единствено бебешка пудра. Ќе ти се повлечат, само за колку време не знам. Јас кога прв пат си ги издепилирав рацете ми излегоа црвени пликчиња и ме чешаа и ставив маст. После ми се направија мозолчиња полни со гној кои ми стоеја месец дена и никако не поминуваа. Отидов на лекар ми дадоа две креми ги мачкав и за недела дена се повлекоа. И баш на лекар ми кажаа после депилација мрсни работи не!

На mili4ka123 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932

И мене ми се прави црвенило и мозолчиња од восок. Се правам со шеќерна депилација сега, од неа скоро ич не излегуваат и не се појавува црвенило, ама кога не сум во Скопје морам со восок, нема кај нас шеќерна.
    И еднаш ја прочитав на Анат дека е убаво да се направи пилинг пред депилација за помалку поткожни. И ајде додека се туширав си направив сама пилинг од масло и шеќер, се мачкаш си ја масираш :D , после тоа плакнење и мора со сапун да се измие зошто инаку од маслото лизга, нема да може да те издепилира.
    Откако се вратив од депилација, не ми се веруваше. Црвенилото ми траеше само 2-3 сати, а инаку по 2 дена ми трае. И не да беше меко, ауууу. :D
    Така да обавезно пилинг пред депилација за помалку црвенило, (скоро ич), помалку поткожни и мекичко дунде. :D А нема ниедно мозолче да имаш! Јас во петокот ова го направив и успешно беше. :)

9. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    1.094
    Стави Камагел, за надразнета кожа, изгореници итн итн, меѓу другото и за црвенило после бричење ама јас го ставам после било какво вадење влакна, има разладувачки ефект, безбоен е и одма се упива.

10. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.172
    Женски ај ја па ке ве замолам за контакти за во салониве , дал Ск дал Ку исто ми е , само ја ги изгубив броевите шо ги имав, па ако не ве мрзи пишете ми едно ЛПче :rofl:

11. LadyH

LadyH Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    85
    прв пат сакам да се депилирам летово, за 2-3 и сакав да прашам: колку е отприлика депилацијата? дали треба предходно пример дома да ја ишишам или било каква подготовка (освен нормално туш) и дали може само напред да ме среди, без навлегувања во анус и слично :$
    и да некоја на која што и се објаснува, да ми каже што се опфаќа во депилација :) кај шо ми е прва депилација на интима, општо прво депилирање ми е на козметичар ама немам потреба на други места

12. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.172
    Ме интересира др мислења околу салоните на Александрија, што и како сте задоволни ???

Се надевам дека не баш сите имаат лоши искуства од таму :|

Или пр др салони кои прават И.Д. ама со шеќерна паста ?

13. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Па ако ти се многу долги влакната потшишај ги. Инаку ако не сакаш да те депилира кај анусот слободно кажи си таму, не гледам зошто не би можело, сепак тоа е твоја лична желба, иако според мене поубаво е веќе кога се депилираш, целосно да се депилираш. А интимна депилација ти ја опфаќа целата интима, скроз сè.

Јас вчера бев на депилација во Александрија и имам пофаби за салонот. Многу е чисто, убаво средено, имаш приватност. Задоволна сум буквално од сè, мене супер ме средија иако таа имаше малце потешкотии со мене бидејќи се имам бричено и влакната ми се цврсти на едно место мораше многу да тегне за да може да ги извади.

14. Macushkaa

Macushkaa Нов член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    155
    Јас се думам дали да пробам со крема од Veet. ?

На sara.kiss му/ѝ се допаѓа ова.
  15. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.432
    Допаѓања:
    91.582
    Девојки некој фин, добар салон во Ново Лисиче ајде и Аеродром нека биде.
    Може лп? :wasntme:

16. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.093
    Дека е средено во Александија и чисто и дека нема шанси да фатиш бактерија е точно, ама не е до влакната, тие појма немаат од депилирање, влечат како луди, ај нека влечат на себе да видиме :devil: мене и за без пари да ме викнат таму веќе не им одам |( повеќе трауми не фала :worried:

17. indelible

indelible Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2012
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    81
    Јас на интимна депилација бев во торзо и можам слободно да го препорачам.
    Мене иначе сестра ми која поминала многу козметички салони во Скопјево, ме однесе таму, и е веќе подолго време презадоволна, а и јас исто.

18. pinkgirl15

pinkgirl15 Активен член

Се зачлени на:
    18 јули 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0

Jas probav pred izvesno vreme doma sama , so sekerna depilacija ili serbet i iskreno ne me bolese ich, samo odzema malce poveke vreme i toa e se :))

19. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    anastasijaki да не си се правела претходно со брич? Јас првиот пат кога отидов бев претходно со брич направена, и едвај ми ги истадоа, делче по делче и болно беше ептен. Ама затоа после тоа вториот пат кога отидов многу побрзо ме направи. И е премазно, не боцка на ниту едно место како што се остава со восокот, зошто восокот не може да ги извади ситните влакненца, а шеќернава може.
    Јас можам само пофалби да дадам за салонот, мора така да тегне зошто пастата е како гума.
    :)

20. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Колку е депилација со шеќерна во Александрија?