Претпладнево прв пат бев на интимна депилација. Толку се плашев значи од болката како да е кој знае што. Но вредеше, поубаво е чувството. Ме депилираше со восок и воопшто не осеќаш на некои места болка. Јас би одела пак и ви препорачувам да одите кај козметичар на кого му верувате, ќе ве отпушти со муабет ќе се охрабри и се.
Е убаво ме исплашивте, а за во Петок имам закажено. Изгледа ке си дојдам дома со само пола Принцеза средена.
козметичар ти е фер работа ... јас имам една другарка има салон за убавина и си одам кај неа редовно ... иначе имам пробано и сама дома со восок со ленти и со машинче за депилирање и маки мачев вака ке стиснам заби и за пола сат ке бидам рајат две недели
И така решив јас со ленти да пробам да си се средам. Си ја ставив лентата тргам не може... изгледа прејаки ми се влакната , а за болење не беше мнооогу страшно, онака. Се разочарав малце повеќе ама тоа е брич брич
Ај ако некој бил во еден козметички салон во Карпош, нека ми пише.Се наоѓал негде во некој трговски кај новион Сити Мол што се гради...не знам како се вика.
Само што се вратив и едно ке кажам- Амин за оној кој ја измислил. Какви џенцки сте вие ако не истраете 10 минути болка? Абе за 15 минути цакум пакум. А и не болеше до толку да течат црева и да се пуштат солзи. Бај д веј мене ме депилираа со топол восок за 1 употреба.
Девојки пак јас. Во средата се депилирав на интимата, а вчера добив. Е сеа ми се појавила некои бубулички можно ли е да е од менструацијата или од депилацијата? Ме депилираа со топол восок.
buba4e89 се надевам си се депилирала со чист топол восок. Ако е така тогаш од менструацијата не би требало да се, туку од топло+влошка на тазе депилирано мислам дека ја поти и ја затвара кожата што пак ствара можност за црвенило или бубулички. Или пак имаш скинати влакненца (или поткожни) кои исто така во комбинација со влошка и пот знаат да збувнат. Тие не се одма видливи после депилирање, ама си растат под кожата зошто не се излезени од корен и трудејќи се да избијат прават бубулички.
Јас не би ти ја препорачала Дива, бидејќи таа користи восок кој и претходно го користела на некој друг, односно го цади, после депилацијата кај неа, мене секогаш ми излегуваа мали бели точки полни како со гној. Според мене најдобро е да одиш во Поинт плус, таму многу ми се допаѓа бидејќи депилираат со топол восок, и знај дека само тебе ке те издепилира со тој, дека друг пред тебе немаат депилирано позз
Сакам да одам на депилација ама само препони, интима без нозе.. И сега ме интересира некој салон кај што депилираат со чист восок за една употреба и колку би ме чинело само за интима? Едит Во Скопје
Пробај во Empire (кај бугарска амбасада) работат и со топол и со ладен восок, тој што го користат за интима е само за еднократна употреба тел.3232432 или позади универзална - работат само со ладен восок не сум била ама денес кје пробам 070/205-473 (еве ти и линк http://www.scribd.com/doc/76603132/Prom ... 0%B3%D0%B8 )
Па памела мислам дека од текстот што си го цитирала можеше да сватиш која е нивната намена. Депилациата е помодарство и тортура на кожата, замисли девојче на твоја возраст од 14 години не само што рамислува за депилација туку и ја практикува. Ало дозволиси да пораснеш а потоа замарај се со такви глупости, не гледај по секоја цена да ги имитираш возрасните.
Jaс денес имам зазано за депилација многу ми е страв и страм како да се престрамам може ли да се напијам аналгин или некое др апче да не чувстувам толку болка ?
^ Eден аналгин половина час пред депилација ќе ти заврши работа. За друг пат да знаеш, ако не си се напила, а ти било премногу болно.
Јас не сум се осмелила да земам брич и да се избричам. Јас си одам на козметичар најсигурно ми е некако.
Јас се депилирам дома (тоа ми е струката) и првиот пат ми беше малку проблем додека да најдам "поза" како да се издепилирам насекаде на интимата.Болеше да и за разлика од козметичар за дома треба повеќе храброст - самата помисла дека треба да потегнете а боли ве успорува и немате срце да влечете. Како идна козметичарка (здравје Боже) ви кажувам дека е подобро со ладен восок односно на интимата е морално со ладен.Кога одиме во козметички салон,топлиот восок го цедат но не и тој со кој депилирале интима.Луѓе грозно ми е само мене ли со топол восок? Помислата дека пред мене се депилирани други луѓе,па колку сака нека цеди има пак влакна. Инаку јас имам дома и апарат за топење на восокот,и восок,и ленти..