Интимна депилација

Discussion in 'Тело' started by jasmin, Nov 11, 2009.

?

Како ја депилирате интимната зона?

1. Дома, со восок

297 vote(s)
    12.0%
  2. Дома, со ленти

352 vote(s)
    14.2%
  3. На козметичар

1,473 vote(s)
    59.6%
  4. Дома со жилет

349 vote(s)
    14.1%
  1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Претпладнево прв пат бев на интимна депилација. Толку се плашев значи од болката како да е кој знае што. Но вредеше, поубаво е чувството. Ме депилираше со восок и воопшто не осеќаш на некои места болка. Јас би одела пак и ви препорачувам да одите кај козметичар на кого му верувате, ќе ве отпушти со муабет ќе се охрабри и се.

2. creshicka

creshicka Популарен член

Е убаво ме исплашивте, а за во Петок имам закажено. Изгледа ке си дојдам дома со само пола Принцеза средена. |(

Special.Someone likes this.
  3. blanka

blanka Истакнат член

козметичар ти е фер работа ... јас имам една другарка има салон за убавина и си одам кај неа редовно ... иначе имам пробано и сама дома со восок со ленти и со машинче за депилирање и маки мачев вака ке стиснам заби и за пола сат ке бидам рајат две недели :clap:

4. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

И така решив јас со ленти да пробам да си се средам. Си ја ставив лентата тргам не може... изгледа прејаки ми се влакната :( , а за болење не беше мнооогу страшно, онака. Се разочарав малце повеќе ама тоа е брич брич :tmi:

5. MacaLove

MacaLove Популарен член

Ај ако некој бил во еден козметички салон во Карпош, нека ми пише.Се наоѓал негде во некој трговски кај новион Сити Мол што се гради...не знам како се вика. :worried:

6. creshicka

creshicka Популарен член

Само што се вратив и едно ке кажам- Амин за оној кој ја измислил. Какви џенцки сте вие ако не истраете 10 минути болка? :wasntme: Абе за 15 минути цакум пакум. А и не болеше до толку да течат црева и да се пуштат солзи. Бај д веј мене ме депилираа со топол восок за 1 употреба. :)

7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Девојки пак јас. Во средата се депилирав на интимата, а вчера добив. Е сеа ми се појавила некои бубулички можно ли е да е од менструацијата или од депилацијата? Ме депилираа со топол восок.

8. MacaLove

MacaLove Популарен член

Козметички салони во Лисиче и Ново Лисиче?

9. sunfemina

sunfemina Популарен член

buba4e89 се надевам си се депилирала со чист топол восок.
    Ако е така тогаш од менструацијата не би требало да се, туку од топло+влошка на тазе депилирано мислам дека ја поти и ја затвара кожата што пак ствара можност за црвенило или бубулички. Или пак имаш скинати влакненца (или поткожни) кои исто така во комбинација со влошка и пот знаат да збувнат. Тие не се одма видливи после депилирање, ама си растат под кожата зошто не се излезени од корен и трудејќи се да избијат прават бубулички.

10. Pirana

Pirana Популарен член

Лисиче и Ново Лисиче не знам, но за Аеродром кај Палма можам да ти препорачам доколку те интересира.

MacaLove likes this.
  11. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Можно е и само од депилација да се појават :) Ставај бебешка пудра, од тоа поминуваат :)

buba4e89 likes this.
  12. lovely-girl

lovely-girl Популарен член

Јас не би ти ја препорачала Дива, бидејќи таа користи восок кој и претходно го користела на некој друг, односно го цади, после депилацијата кај неа, мене секогаш ми излегуваа мали бели точки полни како со гној. Според мене најдобро е да одиш во Поинт плус, таму многу ми се допаѓа бидејќи депилираат со топол восок, и знај дека само тебе ке те издепилира со тој, дека друг пред тебе немаат депилирано позз

13. Em4e711

Em4e711 Популарен член

Сакам да одам на депилација ама само препони, интима без нозе.. И сега ме интересира некој салон кај што депилираат со чист восок за една употреба и колку би ме чинело само за интима?
    Едит Во Скопје

14. Darya

Darya Истакнат член

Пробај во Empire (кај бугарска амбасада) работат и со топол и со ладен восок, тој што го користат за интима е само за еднократна употреба тел.3232432

или позади универзална - работат само со ладен восок не сум била ама денес кје пробам :) 070/205-473 (еве ти и линк http://www.scribd.com/doc/76603132/Prom ... 0%B3%D0%B8 )

Em4e711 likes this.
  15. pamelche

pamelche Форумски идол

Мене баш ме интересира која е нивната намена :rofl:

16. mihaela.barbi

mihaela.barbi Нов член

Па памела мислам дека од текстот што си го цитирала можеше да сватиш која е нивната намена.
    Депилациата е помодарство и тортура на кожата, замисли девојче на твоја возраст од 14 години не само што рамислува за депилација туку и ја практикува. Ало дозволиси да пораснеш а потоа замарај се со такви глупости, не гледај по секоја цена да ги имитираш возрасните.

17. The.Pink.Angel

The.Pink.Angel Истакнат член

Jaс денес имам зазано за депилација многу ми е страв и страм како да се престрамам може ли да се напијам аналгин или некое др апче да не чувстувам толку болка ? :$ :$

18. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

^ Eден аналгин половина час пред депилација ќе ти заврши работа.
    За друг пат да знаеш, ако не си се напила, а ти било премногу болно. :)

19. larisata

larisata Активен член

Јас не сум се осмелила да земам брич и да се избричам. Јас си одам на козметичар најсигурно ми е некако.

20. Stefaniya

Stefaniya Истакнат член

Јас се депилирам дома (тоа ми е струката) и првиот пат ми беше малку проблем додека да најдам "поза" :D како да се издепилирам насекаде на интимата.Болеше да и за разлика од козметичар за дома треба повеќе храброст - самата помисла дека треба да потегнете а боли ве успорува и немате срце да влечете. :D
    Како идна козметичарка (здравје Боже) ви кажувам дека е подобро со ладен восок односно на интимата е морално со ладен.Кога одиме во козметички салон,топлиот восок го цедат но не и тој со кој депилирале интима.Луѓе грозно ми е само мене ли со топол восок? Помислата дека пред мене се депилирани други луѓе,па колку сака нека цеди има пак влакна. :puke: :lol: Инаку јас имам дома и апарат за топење на восокот,и восок,и ленти..