Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимна депилација

Дискусија во 'Тело' започната од jasmin, 11 ноември 2009.

?

Како ја депилирате интимната зона?

1. Дома, со восок

292 глас(а)
    12,0%
  2. Дома, со ленти

352 глас(а)
    14,4%
  3. На козметичар

1.453 глас(а)
    59,6%
  4. Дома со жилет

341 глас(а)
    14,0%
  1. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.878
    Поминав преку срамот, си ја прегазив гордоста, ми се смачи од тегнење сама и ојдов на козметичар.
    Козметичарката мака си мачеше со мене, али среќа ме знае 100 години и некако ме убеди опушти и така се си мина во најдобар ред.
    Првиот пат беше потешко, ама после тоа веќе се опуштив и јас :lol: :wasntme:

2. twilight123

twilight123 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2012
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    498
    Јас на тоа место се бричам или ставам од кремите Вит и после со сунѓер или шпатула ги тргам влакната. Но каде можам да си купам восок ? Ама да не идам на козметичар и слично.

3. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.936
    Допаѓања:
    81.244
    ^ Па можеш да пробаш и со ленти. Veet, Силк, па и Стреп.
    Или шеќерна паста од оние во кутивче (мене искрено ми се скапи :$ ), па и домашно приготвена.
    Јас сепак сум ЗА козметичар - ем си ја знае работата, ем не би требало да има несакани ефекти ко овие моиве моментално. :D
    Ја унаказив мојава дотка, мазна е, ама ко за грев е целата со ситни бубулички од неправилното тегнење на лентите. :doh:
    А арно се средував со крем. Со кој памет се решив на таква глупост, уште не ми е јасно. :D :fubar:

4. mucca

mucca Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    7
    шекер си е шекер и ниеден восок неможе да го заменииииии

На Shana му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Аман бе, не боли толку многу, јас почнав оваа пролет да се депилирам, и подобро е, сепак хигиената е на прво место. :) :)

6. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    Депилација со шекерна паста помалку боли а е најхигиенска. Увозник за МК на пастата е од Куманово но има салон и во Скопје.Сопственичката Бети врши и обука за депикација со пастата.
    Салонот во Скопје се наоѓа во зграда над католичка црква, отприлика спроти Беверли, има голема табла реклама Guinot закачена на балконот.
    телефон (02) 6090 806
    http://www.alexandriaprofessional.com/wax-vx-sugar

На Em4e711 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Berta12062010

Berta12062010 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Јас го депилирам целото тело веќе 6-7год.редовно (на секој месец ипол). И се си е ок,освен што на препоните и внатрешната страна од бутките,имам многу подкожни влакненца кои некогаш можам да ги истискам како црнки,и,друг проблем,после депилација ми излегуваат бели мозолчиња и црвенило на тие места (имам пробано секаква депилација,бричење,и секогаш ми излегуваат). Шо да правам кажете ми...

8. mihaela.barbi

mihaela.barbi Нов член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    139
    Што се однесуа до бричењето излегува цренило само ако ги бричиш и контра.
    Пробај да ги бричиш само надолу, во правец на растење на влакното и ќе биде се ок. И ЏБЕ ТИ Е ДЕПИЛАЦИЈА АКО ПОТОА СИ ЦЕЛАТА СО ЦРВЕНИЛО И МОЗОЛЧИЊА, НЕМА НЕШТО ПООДБИВНО ЗА МАШКИТЕ ОД ТОА. Подобро е да имаш 5 цм влакна отколку мозолчиња и црвенило.

На Berta12062010 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Стагнирај некое време, ако немаш некоја итна потреба немој ништо да правиш кај тие делови што ти се иритираат. А сега-засега мачкај се со павловичева ако имаш, мене многу ми помагаа. За ден/два ставање павловичева навечер и насабајле, мене ми помина црвенилото и ми се смири целото место. И немој во никој случај да ти се стискала или што ти знам јас друго.

На Berta12062010 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Marmalade

Marmalade Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    43
    а депилација на цели нозе да не знае школку чини?
    :$

11. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    800 денари

12. Neytiri

Neytiri Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.457
    Мојот обид за да се депилирам сама со восок заврши ептен неславно. Премногу неславно и премногу болно. Ако сте со две леви како мене и се чувствувате тотално неспособно тогаш најверојатно и сте, па затоа немојте да се осмелите да се депилирате сами.
    Јас како некоја неписмена, вчера зедов прв пат со восок ќе се депилирам дома, тој восокот не трга ич, по едно влакненце и така јас борец најголем, никако не се предавам и тргам по сто пати на едно место. Ај што не се издепилирав, освен околу 30 влакненца, туку капилари изгледа ми пукнаја и шетам сега така со сина Џозефина.
    Затоа за следиот пат, срам не срам, козметичар!!

П.С. Немојте да бидите како мене. Ако ви е погодена депилацијата со ленти така и продолжете, немате никаква потреба од нови работи.

На Name, Springy и Unfaithful18 им се допаѓа ова.
  13. ANELIJA

ANELIJA Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    154
    Јас се депилирам со шеќерна паста и тоа во домашни услови,се испракирав со неа и немам гајле,реце нозе,па вчера пробав на интимата,и бев пресреќна што успеав и неосетив никаква болка и сум мазна од глава до пети.и веќе козметичар :x :x

14. LadyH

LadyH Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    85
    јас пред одмор, со восок! се средив подобро од што очекував :)

15. ANELIJA

ANELIJA Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    154
    јас пред одмор, со восок! се средив подобро од што очекував :)[/quo

ма каков восок бре,кога се депилирам со било каков восок влакната ми раснат после првата недела,а каде е целиот месец.шеќерна си е шеќерна....месец ипол па може и 2 сум спремна за депилација :) :) :)

На LadyH му/ѝ се допаѓа ова.
  16. LadyH

LadyH Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    85
    неколку девојки ми кажале дека со шекерна паста е подобро :)

17. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    1.094
    Со шеќерна паста е најдобро. Од тој восокот ми се лоши само што ќе ми текне и на него и на салонот во кој одев. Сама нема шанса, вака си одиш, си легнуваш, те средува некој што знае што прави, јас да пробам сама да правам паста па и да пробам да депилирам не доаѓа предвид. Мене не ме боли скоро ич, редовно ако се оди омекнува влакното уште по првиот пат и секој нареден нема болка освен можда малце кубење. Не се враќам на ништо друго, шеќерна паста за мене бр. 1.

18. mucca

mucca Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    7
    ЈАс со шеќерната паста више немам што да депилирам. По три влакна на месец ми растар , а предходно дур да стигнев до овој стадиум се депилирав на 3 недели за да се изретчат побрзо, нема нешто боље од неа

19. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    се депилирам со восок веќе 2 и пол години сама и дома и сега не осеќам и никаква болка влакната се изретчени ама не многу сакам да пробам со шеќерна паста ама на козметичар страм ки е да одам :$ сама никогаш нема да можам така да си продолжувам по старо :D

20. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    Јас одам на козметичар и убаво ме средува таа со восок. Топол восок користи, и никогаш до сега не сум осетила никакви несакани последици фала богу. Дома да се правам нема шанси, додека се наканам да потегнам ќе се олади тоа.
    Единствено нозе и раце си депилирам со депилатор, а интима козметичар му е мајката. :)