јас пред некое време почнав сама да си правам шекерна депилација дома и супер ми оди. Сите влакна ми се изретчија и се повеќе се зголемува времето од една до друга депилација и плус ич не боли
Имам прашање. Сакам да одам на депилација на интимната зона, првпат во животов. И нормално умирам од срам. Pardon my ignorance, aма морам да прашам 1. Пошто некои 7-8 години користам брич, и нормално влакната побрзо ми растат, да не испадне сега кога ќе одам на депилација пак да ми пораснат веднаш па за џабе сум одела? 2. Да се избацам таму во козметичкото студио влакнеста или ипак потсредена? Каква и да им одам они ќе ме средат?
Oстави ги влакненцата да ти пораснат барем пола сантимче. Мене кога ми се толкави најубаво ми се вадат на лентите. Најмногу до сантим, ама така веќе и малку ме боли, а и повеќе ги кинам кога тегнам. Ако им одиш сосема средена, нема да има ни што да ти депилира, нели. И нема да ти пораснат влакненца за два до три дена - мене на пример, толку ме држи кога се бричам, а со лентите ми трае речиси две недели, понекогаш преку сила и три.
често се депилирам кај братучетка ми која е козметичар но понекогаш и дома со восок кој го купив од аптека на отприлика секои 3 недели. поздрав
Мила со рол он мислам дека ќе те боли повеќе заради тоа што со него неможеш да ставвиш помали лентички а со лентите за депилација можеш да ги исечееш колкави сакаш а мислам дека колку помали се толку помалку ќе те боли.!! поздрав
Јас пак мислам дека е индивидуално. Ете пред некое време пробав така со исечени лентички во определени должини и речиси ништо не ми извадија, а ми излегоа и ситни бубулички. Чекам да ми потпораснат влакненцата па да пробам и со рол-он. И да, болно беше искуството со лентиве.
а да пробате со восок од аптека.малку се стоплува дома и со шпатула нанесуваш колкава лента сакаш и потоа тегнеш. практично и не толку болно.поздрав мили
Велешанке, јас се депилирав со рол-он, пред да почнам на козметичар, и супер ми ги вадеше влакната... Башкатоа рол-онот не ми ја иритира кожава
и двете се болни за жал,отиди си на козматичар легни си,ке те спастрат за 10 минути и раат си! мој совет зошто да трпиш ненормални болки а притоа и да имаш непријатности во текот на депилацијата со восокот дали се стрвднал,па топли го пак.. А!кога сме кај восокот доколку одиш на козметичар,СЕКОГАШ барај чист восок,плати повеке ако треба-нема ништо поважно од интимното здравје! со лесно
па моментално не знам баш во Велес некој салон што работи со чист и нов восок и затоа ми е страф да одам а и малце срам До сега ги остранував влакната со брич или крема ама мора тоа да се смени во блиска иднина
Собирам храброст веќе подолго време за мојата прва интимна, па сакам да знам дали покрај прекрасното чувство на мазност и совршениот изглед, сексот е доста подобар ако таа зона е целосно голичка? Читав нешто дека сензитивноста на вагиналните усни се зголемува кога кожата е мека и без влакна.
Не, можеби првите неколку пати ќе чувствувате возбуда и од самиот допир на гакичките, но потоа станува се навика и се враќа во нормала. Значи депилацијата има повеќе врска со предиграта т.е лижењето отколку со самиот секс но како што реков тоа екстра чувство е само првите неколку пати потоа е исто.
Упссс, очекував мааалку поубедлив коментар, нешто што ќе ми даде дополнителни мотиви. Од мое искуство, само на два пати сум била голичка таму, со брич, за жал. Е сега додуша вториот пат имав мала лентичка горе, линија поточно , но сепак тасма на усните. Сексот беше некако подобар, немаше влакненца кои влегуваат и излегуваат при секое движење, се беше помазно, посочно. Лошото беше што за кратко време растат, па боцкаат, па чешаат, па налет си реков. Вака со депилација си викам поарно ќе е, веројатно.
Мене лично ми е мнооогу подобро со депилација, било со восок или шеќерна. Ама до кожата ќе да е, многу ми е нежно местото и постојано се исфрлам со ситни, бели бубулички и тие ми се поболни отколку самиот процес. Болката, ја издржувам некако, ама како со тие глупостите понатаму. Сега се средив со брич, мазно е 3 дена и тоа на третиот веќе боцка. Ќе пробам да почекам, па ќе се средам со рол-онот - и онака ми остана уште од него, ќе ми стигне колку за лепотава доле.
Добро да ве прашам како се депилирате дома со ленти? Јас пробав и се улепив после цела исполепена, исполепена . А влакна имаше уште, т.е не сакаше да ми ги искорне , не сфаќам како. Можно ли е бидејќи се јаки??? Или нешто ритуалот сум го згрешпила?
Прв пат се депилираше сама со ленти, имењачке? И јас се исполепив така пред некоја недела, месец, уатевр. И аман, натепајте ме - не знам да одржам ветување. Си ветив дека нема да чепкам додека не потпорасне, ама не издржав, си го подмишнав бричот и цак, цак ... Инаку, пробај да ги исечеш лентите на помали, коцкички најдобро. Полесно ќе ти оди, јас така правев минатиот пат и подобро беше, ама останаа уште влакненца кои подоцна ги поминав со брич. Изгледа до тактиката ќе да е.
Да прв пат сама Пробав и јас со мали парчиња, ама не сакаше. Деновиве ќе пробам повторно, дај Боже да се издепилирам. Неможам да одам на козметичар, некако без душа се, тегнат како ненормални
Не е до вас, до влакната е. Јас пробував еднаш сама со ленти и сечкав пустев, се потегнав, кај ужасно ме болеше, кај искуба само три влакна од десет, па и три дена после тоа ме печеше додека мочкав. Го одбрав и ја местото изгледа. Собирам храброст за шеќерна депилација, ама ко човек ќе си отидам во Александрија. Ако има некоја локална анестезија, може и тоа да вклучат.
ленти за депилација во интимна зона? Чувство како да ќе си откорнеш парче кожа... Иначе и шеќерната е болна, ама малце по малце се вадат, доброто е што нема црвенило.