Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимна депилација

Дискусија во 'Тело' започната од jasmin, 11 ноември 2009.

?

Како ја депилирате интимната зона?

1. Дома, со восок

292 глас(а)
    12,0%
  2. Дома, со ленти

352 глас(а)
    14,4%
  3. На козметичар

1.453 глас(а)
    59,6%
  4. Дома со жилет

341 глас(а)
    14,0%
  1. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.940
    Допаѓања:
    81.252
    Мене пак, не ми беше толку болно. Ама па можеби зашто се напив Андолче некое време пред да се депилирам, ме болеше глава. :)
    А и што влакна ќе беа, Боже мили, понекогаш се сомневам да не случајно се пластични. :^) :D
    Дузи, ако се одлучиш за шеќерна, кажувај импресии, да знам дали вреди да си го шетам мачево до некој салон тука кај нас на еден шеќерен третман. :tmi:
    А гарант ќе се исфрлам, си ја барам белјата ама ај.
    Ќе пишам за недела дена ваљда, кога ќе пробам со фамониот рол-он и искрено, се молам да ми успее. :)

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.974
    Абе видете, јас сум многу голема плачипи*ка кога станува збор за депилирање, ќе треба со месеци да се токмам или ептен да се изнервирам и да отидам во нервозата. :D

Со ленти ме боли, со восок ме боли, со депилатор ме боли... Првпат летово целосно си ги издепилирав нозите од коленици нагоре со депилатор (претходно со брич и со шеќерна) и тоа оти ме изнервира шеќерната, многу се лепеше и се топеше. :D Само од тоа шеќерно чудо не ме болеше многу, значи поднослива болка имав на нозите, на делот од ногата пред ва-џеј-џеј беше океј, па веројатно така и ќе биде во подлабоките и потемните делови на шумичката. :D

А за јачина за влакна е излишно да коментирам затоа што имам видено мужи со послаби влакна од моите. |( Луѓето толку влакна имаат на двете веѓи заедно колку што јас вадам од една моја, на редовно неделно ниво, а ако не си ги депилирам мустаќите ќе ми се закачуваат ронки на нив. Па на сета мака и колку болка трпам. Налет више од се, налет. :D

На Micheleljubov му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Micheleljubov

Micheleljubov Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    2.940
    Каква е таа шеќерна депилација?

Чекај, со шеќер депилира? :D Појма немам :angel:

Не си единствена плачипутка :D Лице ( веѓи), нозе, интима, пред депилација, ме молат дома, аман издепилирај си ги влакништава, се митариш на теписи :D
    Немам густи, и немам јаки, ама кожава е осетлива, и како педерски боли, чудна работа.
    Затоа ги оставам едно 2 сантима да пораснат и потоа ги депилирам. И во лето сум во долго, само да не се депилирам :sweat:
    Со депилатор се депилирам на нозеве, ама пробав со ленти и по-не ме болелше, ама џенцкава меѓу нозе, се ја боли. Затоа брич.

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mid

mid Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    11
    a edno prasanje dali vi ostanuva od vosokot na teloto i kako go vadite ako ostane na vaseto telo
    fala odnapred :)

5. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.152
    Допаѓања:
    12.528
    odam na kozmeticar so topol vosok i raat!!!!!!

6. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Со мрсно млеко за тело/крема/масло ,може дури и со најобичен зејтин.

7. Vesna.Spi

Vesna.Spi Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2012
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    126
    Micheleljubov, дома со восок само, нека е тоа околу 10-ина дена после бричење, убаво излегуваат, да не се ни многу но ни малку пораснати влакната

На Micheleljubov му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.053
    Допаѓања:
    6.545
    Имам имам топилка за восок и користам интимен восок. ( http://frizerskaoprema.mk/intimen-vosok-za-depilacija/ )
    Порано користев ленти, но вака ми е многу поекономично.
    Сеуште немам соберено доволно храброст да одам на козметички третман. Не знам... малку ми е незгодно. :)

9. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.993
    Е, ама ај после да се лажеме дека не ви е ќефски кога сте тасма. :lol:

Јас, среќа моја, мака си немам со болка. Нормално, не дека уживам во истото и дека ич не боли, ама имам висок степен на толеранција на болка што дури еднаш им дозволив цел саат поткожните да ми ги влечат од препони со пинцета. Е, тоа болеше! Исто боде ко да те тетовира, дури и поинтензивно, со оглед на тоа што иглата за тетовирање е во нанометри, а врвчево на пинцетава е минимум 10 пати подебело. Мајке ми.

Смејте се на ова, ама другарка ми се клања дека помага. Со 100 процентен загреан алкохол се премачкува за да си ја дезинфицирала и да ги отворела порите пред депилација. :D
    Видечемо следечи пут. :lol:

10. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    За сите што имате проблеми со поткожни влакненца и црвенило, ви препорачувам шекерна депилација. Веке пишав еднаш, помалку боли а воедно е хигиенски бидејки пастата неможе да се употреби поввторно.

Впрочем Саемот на Жената е за еден месец, појдете си и ке ви објаснат и демонстрираат на лице место.
    Јас лично сум презадоволна.

11. praski4e

praski4e Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    866
    Допаѓања:
    908
    Си се депилирам дома со ленти крема бидејќи ми е похигиенски и не сакам со еден восок на милион луѓе а вака домче чисто убаво.

12. Miss.Waldorf

Miss.Waldorf Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2011
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    16
    Se izvinuvam sto pisuvam latinica, no jazikot na ovoj pc ne saka da se smeni!

Jas odam na depilacija, sum bila dva pati, i super e, no nekogash koga nemozam da cekam eden mesec i koga moram itno da gi otstranam vlaknata sum probala so bric i pena za bricenje. Sepak kozata mn mi se iziritira i pustiv krv. Sakav da prasam dali ke bide podobro so krema Veet? Ili nekoe drugo resenie za da ne se iritira kozata dolu od bricot i penata............????

На Maeeeee му/ѝ се допаѓа ова.
  13. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Последните неколку пати бев принудена да се средувам со брич и ептен ме нервираше и кожата после цела иритирана, и тоа што после 2 дена пак боцкаше и сега ги чекав 10тина дена да пораснат па вчера се средив за 20 минути со шеќерната паста.
    И покрај тоа што беа доста појачани за разлика од претходно, сепак болката беше минимална.
    Пастата е значи, не знам :x , нешто најдобро.

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  14. dinah

dinah Активен член

Се зачлени на:
    17 септември 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    a kako go podgotvuvas doma?

15. IvanaOneD

IvanaOneD Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    21
    Imam 16god i ne sum probala intimna depilacija,mislite deka treba?

16. theAristoCat

theAristoCat Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    384
    Веќе неколку години на козметичар одам за интимна депилација и искрено многу подобро ми е така, бидејќи сама не сум доволно вешта а и повеќе ме боли :)

17. Ilusionist

Ilusionist Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.912
    Редовно одам на депилација кај козметичар. Со топол восок.
    Не ми се допаѓа тоа што истипт восок го користат за повеќе личности.
    Но, тоа е.

18. mihaela.barbi

mihaela.barbi Нов член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    139
    Сакав да прашам дали после бричење на интима и пазуви треба да се стави крема на пример нивеа или не?

19. Devojka20

Devojka20 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2012
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    54
    Да ве прашам цурици, дали сте пробале со ролон4ето вит од галафарм? ..и дали ви успеало да ги остраните сите влакненца, сакам да пробам но некако страв ме фаќа, кубе тоа ептен |( Не знам ни од каде да почнам..

20. Devojka20

Devojka20 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2012
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    54
    Не по никако не треба. Најдобро е после бричење ништо да не ставаш :)