Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимна депилација

Дискусија во 'Тело' започната од jasmin, 11 ноември 2009.

?

Како ја депилирате интимната зона?

1. Дома, со восок

292 глас(а)
    12,0%
  2. Дома, со ленти

352 глас(а)
    14,4%
  3. На козметичар

1.453 глас(а)
    59,6%
  4. Дома со жилет

341 глас(а)
    14,0%
  1. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Никогаш нема да одам да се депилирам во салот.
    Првин ми беше чудно зошто ми излеваат брунки на вагината, а последниот пат кога бев забележав, козметичарката ме депилиреше со иста кантичка што е за раци и за нозе :puke:

2. 17mart

17mart Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    398
    Јас да ви кажам до пред некое време си се бричев во бикче....но кога отидов на козметичар и решив да се депилирам и на интима значи тоа беше неверојатна болка :x на еден корен имав по 2-3 влакна.. :| и од тогаш си идам на козметичар ми се изретчија и влакната а и болката ми се намали каде-каде..не боли толку! :clap:

3. MileyCyrus1Fan

MileyCyrus1Fan Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2010
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    130
    Сакам да прашам дали со кремата Veet може да се отстранат влакната ? :)

На IvannaT му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Може, но исто како бричени ке ти се.
    А со брич а со таа крема исто ти се фака :)

5. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.878

Анестетикот и вбризгувањето, од мене гратис ќе е не се секирај. Само тебе да не ми те боли :lol:

Он топик. Јас од кога отидов на козметичар не ни помислувам да се средувам сама. Успат конечно најдов восок на иста бранова должина со осетливоста на мојата кожа. Освен малку црвенило кое трае најмногу 15минути, апсолутно ништо друго не ми се дешава :)

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ingvild

Ingvild Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.541
    Козметичарка рулз :rock:

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Rainforest

Rainforest Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    8
    Строго на козметичар!

8. mihaela.barbi

mihaela.barbi Нов член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    139
    Не е баш исто со weet, кремата кожата е помека и понежна а и нема црвенило и иритација на кожата како кога се ричиш со жилет. Јас ја користам долго време за отстранување на влакна под пазувите и навистина потоа кожата ми многу нежна. Точно е дека ефектот е како со брич потоа бргу се појавваат влакненцата но нема црвенило, и кожата е понежна. Но незнам колку и било во ред да се користи за постојана депилација бидејки сепак содржи хемикалии. Јас како што реков ја користам за под пазуви но не ги отстранувам влакната толку често еднаш о месец, месец ипол а зимно време и поретко. На нтима пробав неколку пати но не ми се допадна не ги отстранува како што треба. Се консултирав со фармацефти и ми рекоа дека коренот ми бил јак затоа неможела кремата да делува како што треба. А и требало редовно да се дпилираш со неа за да може да ги совлада влакнаа додека се мали.

9. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Уф, јас веќе со месеци собирам храброст да одам на интимна депилација. Никогаш не сум била досега, сама се депилирам со депилатор, и мака мачам и се препотувам секој пат :sweat: Страшно боли и стварно не можам веќе. Сакам да одам во Александрија на интимна депилација со шеќерна паста. Имам другарка која редовно оди и се колне дека помалку боли отколку со било што друго да се депилираш. Мислам ми спомна дека е околу 300 или 350 денари. Не е многу пари, само уште храброст да соберам и ќе одам :rofl: Па здравје, ако ми се допадне, после и на цело тело ќе пробам (раце и нозе де) :D

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  10. marija.directioner

marija.directioner Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    24
    На козметичар :wasntme:

На Camellie му/ѝ се допаѓа ова.
  11. femi-n.a

femi-n.a Активен член

Се зачлени на:
    6 мај 2012
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    2
    Здраво

Вака сакам да се депилирам на интимните делови ке може ли да ми препорачате некое добро козметичко студио и колку чини :))

12. Decapitated.Hanna

Decapitated.Hanna Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    576
    девојки незнам дали имате забележано и кај вас ама јас откога почнав да одам на бразилска вагината ми доби потемна боја :( посебно долниот дел на усните... и сега се мислам дали воопшто да продолжам да одам на козметичар. Вие имате забележано некои промени кај вас? :^)

13. Srekichka

Srekichka Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    39
    И јас сум за истово, ќе додадам само студио каде што восокот го фрлаат одма ? :^)

14. FashiongirlD

FashiongirlD Активен член

Се зачлени на:
    17 септември 2012
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    3
    Секој месец одам на депилација во салон за убавина каде ме депелираат со восок кој не се употребува повторно. Да имам забелезано некој промени на бојата... но немозам да се замислам да не се депилирам таму долу ... ууууффф ич не ми е хигиенски не депелирана ...

15. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617
    Јас дома си се депилирам со силк восок или мајка ми или другарка ми :D

16. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    јас вчера бев на депилација и ми ја дотера пуфка ми ја напрај :lol:
    солидна е и цената
    200 денари
    а и восокот еднаш го употребува :!:
    баш сум задоволна. имав пробано дома ама повеќе боли вака за 5 мин ме среди ;)

17. qxwy

qxwy Активен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2011
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    5
    Јас сум била на интимна депилација, искрерно, боли, ама вредии. Никако не пробувајте сами дома, инаку тоа за инфекциите е само ти реков-ми рече.

18. nonenceee

nonenceee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    1.016
    Сама дома , со ленти ... најчисто ... :D

19. PapillonGirl

PapillonGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2012
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    27
    На сите што имаат подолга врска им препорачувам во интимната депилација да им помага партнерот. Ионака е тешко самите да се средуваме а може да биде и убава интимна игра. Еве јас веќе неколку месеци се депилирам таму, сеуште не целосно ама формичката што останува е се помала. Цело време, уште од првиот пат, му дозволувам на дечко ми да го прави тоа и многу му е забавно. Почнавме со препоните, да вежбаме каде што е најбезбедно, па продолживме со газето, еве сега и од долу почнавме и да го пофалам станува е подобар, има фат. Сега сака целосно да ме издепилира, се правам демек несакам :lol: малку и ми е страв од болката ама не е баш тоа, ако нека има неизвеснот малку. Почна и на себе да вежба, отстранува поприлично од површината и да ви кажам, мекичко си е мекичко, сексот ни стана некако понежен, памучен.
    На крај ќе ве замолам да гласате на мојата анкета, чисто да видиме каква формичка е во тренд.

http://freeonlinesurveys.com/app/showpo ... 9&new=True

20. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    Хаха, мене дечко ми нема шанси да ме депилира, го знам јас него, него повеќе ќе го боли отколку мене :lol: затоа јас редовно си одам на депилација, штом ми заврши одма си закажувам, тука ми е блиску, чисто, восокот се фрла на цената е одприлика сегде иста. Некако многу убаво се чувствувам после депилација, не би се депилирала само заради поткожните што испагаат :@