Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимна депилација

Дискусија во 'Тело' започната од jasmin, 11 ноември 2009.

?

Како ја депилирате интимната зона?

1. Дома, со восок

292 глас(а)
    12,0%
  2. Дома, со ленти

352 глас(а)
    14,4%
  3. На козметичар

1.453 глас(а)
    59,6%
  4. Дома со жилет

341 глас(а)
    14,0%
  1. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Се депилирам и јас на козметичар,ама се нервирам кога влакната не ми се доволно нараснати а се познаваат више а не можам да појдам на депилација.Најгрд период :worried:

На K.Mari4ka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Aylin123

Aylin123 Активен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    20
    Ви препорачувам исклучиво депилација со чист восок што се фрла, доколку не сакате да си закачите некоја инфекција!

3. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    479
    Јас редовно одам на депилација и повеќе ја немам онаа болка што ја имав првите 2-3 пати.Сега влакната ми се изретчени,помеки и полесно ми се острануваат.Цело време користам топол восок.

4. PapillonGirl

PapillonGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2012
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    27
    Нова сум во оваа работа, се правам дома со шеќерна паста. Супер ми е, не би пробувала со нешто друго, никако. Не ги разубедувам оние што користат восок, ако сте задоволни и ако ви е проверена, добитна комбинација, само напред. Јас бидејки подоцна почнав со интимна, шеќерната паста веќе беше многу популарна, па се решив за неа и така си терам. На маченцево само шеќерче му давам, затоа ми е така слатко :lol:

http://freeonlinesurveys.com/app/showpo ... 9&new=True

5. Angel-Adriana

Angel-Adriana Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    555
    Јас секој месец правам на козметичар со топол восок. На почетокот боли, ама после со тек на време се навикнуваш :)

6. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Првин редовно одев на козметичар на депилација, ама кога видов дека со истиот восок ме депилире што служи за депилирење на раци, нози, ми се згади :puke:

7. 17mart

17mart Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    398
    Да ама што да се прави едино дома со восок да си купиш!

8. maya..a

maya..a Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2012
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    7
    епа вака јас имам проблем , досега само неколку пати сум пробала сама со брич ама мн ми се густи ептен и ме боли дури и со брич , на козметичар нема шанси да одам не мие згодно ...
    советттттттттт

9. 17mart

17mart Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    398
    Едино да почнеш со крема некако да пробаш....а башка и незнам зашто не ти е згодно да идеш на козметичар за 1саат минимум и готово нозе и интима целосно мазни!! :lol: :lol: :wasntme:

10. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045
    На козметичар на секој еден ипол месец..
    Последниов пат не бев појдена 10 месеци,ги отстранував со бикче,мислев ќе умрам од болки !

11. lavce1359

lavce1359 Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2012
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    16
    Дали некој воопшто има одено на трајна депилација на нозе, раце и дали е ефикасно односно дали ќе има некои последици врз кожата и воопшто целиот организам?

12. mihaela.barbi

mihaela.barbi Нов член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    139
    Читајки ги вашите мислења глдам дека немате голема креативност, сите сте за класика депилација скроз. Каде ви е креативноста за разни интимни фризурички, за да вагината секојпат ви изгеда поразлично од претходниот, а со тоа и на партнерод да му биде поинтересно а не секој пат исто и нормално дека ќе му се здосади и ке побара друга која што е покрњеативна. Од друга страна во овој период не е препорачлива депилација скроз туку само препони, бидејки покрај од бактерии влакненцата имаат за цел да ја штитат вагината и од студот. Искрено мислам дека денешнава младина е премногу оптоварена со оваа проблематика и понекогаш беспотребо си наштетуваат на сопственто здравје. во никој случај не е добро толку често да се отстрануваат влакненцата не само на интимата туку и под пазувите особено овој период кога тие не се гледаат а и не се потиме премногу. А на партнерот ке му биде добра инспирација и потик да ве види во поинакво издание со малку влакнеца на вагината и пазувите кои дополнително ке го стимулираат за уште пожежок секс.

13. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    1.093
    come to meeee :D

Не, шала на страна... сериозно со муабетов???
    Па ако партнерот твој те мења бидејки фризурки не си правиш, не значи дека сите се отидени у к***ц. А за болдираново, останав speechless

На DjinTonik, mims-89 и WomanInRed им се допаѓа ова.
  14. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Вчера ми удрија една шеќерна депилација. Мх, мх како е мазничко, ми доаѓа да си ја бацам бе. :rofl:

15. 17mart

17mart Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    398
    Кажи ми каде идеш на шеќерна и дали е болна...исто ли е како со восок??? :)

16. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Во Скопје во Александрија, се наоѓа кај католичка црква. Ако си заинтересирана ќе ти дадам бројче.
    300 денари е на интима, и си боли малку нормално. :D
    Многу е подобро од возок, помазно е и нема воопшто црвенило после тоа, само нормално првите неколку сати.
    А со восок цела се нафрлувам и цело време мозолчиња. |(

17. mihaela.barbi

mihaela.barbi Нов член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    139
    Па да не има емоции во тинејџерските години? Во тие години битна е физичката привлечност и бргу се заситуваат особено машките. Ова на сликава е екстремен случај и мислам дека доволно кажав за оној кој сакаше да ме разбере што сакав да кажам. Не реков дека треба да биде жената вака запуштена или уште полошо ако се потрудиш од истава типка да најдеш слика ке видиш дека долу е пошумена од колена па нагоре, но тоа се екстремни работи а не сум ни сигурна дали се вистинси влакна или лепени само за сликање.

18. Angel-Adriana

Angel-Adriana Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    555
    Овој месец немав време да одам на депилација. Вчера со брич се средив, ама цело време ме чеша кожата над вагината и морам крем да ставам! Што е проблемот? Ве молам за огдовор! :tmi: :(

19. AudreyHepburn

AudreyHepburn Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2011
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    15
    deckiii mene prv pat ke mi bide intimna depilacija...ladna:)
    Lele mnogu mi e srammmmmmmm!!:) daj spodelete mi nekoe iskustvoo, sram li vi bese, ve bolese li? :/

20. Andemona

Andemona Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    2.496
    Јас веке 5 години се депилирам и пак кога ке отидам на деп.не ми е сеедно кога се соблакам така да нормално е да ти биде незгодно,јас тоа го решавам со муабет ке си фатам некоја тема ке се размуабетиме и двете и нема шанси да ти текне на срам,еве сеа имаш и тема нова година на пример кај ке одиш што како ке се носи дали било скапо по кафичиве наши...итн...итн и ке видиш како ке ти летне времето :) :lol: ;)