Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимна депилација

Дискусија во 'Тело' започната од jasmin, 11 ноември 2009.

?

Како ја депилирате интимната зона?

1. Дома, со восок

292 глас(а)
    12,0%
  2. Дома, со ленти

352 глас(а)
    14,4%
  3. На козметичар

1.454 глас(а)
    59,6%
  4. Дома со жилет

343 глас(а)
    14,1%
  1. s.m.i.l.e.e

s.m.i.l.e.e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    2
    Сакам да прашам дали на некоја од вас после депилација и се појавува црвенило и дали има подкожни влакненца? Ако има некоја може да ми каже што користи ? :)

2. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Против црвенилото бебешка пудра, а за поткожните влакненца незнам :)

3. SunFlower.Ana

SunFlower.Ana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    Ме интересира на која возраст е пожелно да се почне со интимна депилација.. Дали 16 год. е рано? :)

4. MejkApGirl

MejkApGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    58
    Со восок дома не се осмелувам, сум пробала со ленти не излегува ништо. За на козметичар не ни помислувам. Па ми остана со шеќерна пасна, и супер ми е со неа :)

5. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Да ти кажам право ме замисли со прашањево и го враќам филмот кога јас првпат сум почнала. Арно ама не ми текнува.
    Со депилација на препони мислам дека е ок што од естетски :) што од хигиенски причини, што од Х други причини ама не и цела интима. Ако веќе си сексуално активна е друга приказна.

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125

Јас интима депилирам од 13 години, така да врска нема дали си сексуално активна или не, ако не можеш болка да истрпиш и 20 да имаш џабе е :lol:

7. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.600
    Допаѓања:
    2.443
    Хахаха тулумба, ме пресмеа... а шеќерната паста сама ли ја правиш?
    Истото прашање, и ако ја правите сами ако може да ми пишете во лп колкави количини од сите состојки ставате :) Фалаааа :)

8. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
  9. PapillonGirl

PapillonGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2012
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    27
    Isabel,
    депилација на интима сум правела со неколку пасти:
    1. Со Клеопатра, ја купив од DM околу 500 денари, и е прескапа, не дека е лоша ама не ги заслужува парите,
    2. Со Sesu, 150ден. од парфимеријата до маркетот во Ramstore. Многу е добра, ја препорачувам за сите кои за прв пат се обидуваат или се малку искуство
    3. Со домашната паста, 1/4 лимонов сок, 1/4 вода, 2 шеќер. Нема подобра ако ја погодиш, но внимателно со варењето на шеќерот.

Не сакам овде да се расприкажувам околу домашната паста оти за тоа постои посебна тема. Само сакам да кажам дека најдобро би било првите неколку пати интимна да се направи со пастите кои може да се најдат по парфимериите, за да се добие осет како треба да изгледа добра паста. Подоцна може со домашна, и да ја утнете во подготовката ништо страшно, веднаш ќе ја познаете. По мене домашната паста за интима треба да биде за мала нијанса потврда од стандардната, барам за првите неколку пати, додека да омекнат влакненцата.

10. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.600
    Допаѓања:
    2.443
    Фала ти :) Таа сесу ефтина е, можам со неа да пробам :)

11. mihaela.barbi

mihaela.barbi Нов член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    139
    Мое мислење е дека ти е рано, доколку имаш од страната на ногата т.е оние што штрчат од гакичките можеш да ги потфатиш со икче а и наку сеуште е рано бидејки сега можеби ти е интересно дека си уште на почеток но еден ден ќе ти здосади и ќе речеш ах, камо ли да можам да се вратам а почетокот. остави ги оние што велат дека они на 13 почнале со депилација овде можеш да слушнеш се и сешто не земај се баш дека е точно.

12. SubChica

SubChica Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Дали е добро да се остранат со брич или не?Премногу ми е срам на депилација да одам значи неможам! Или пак со крема ? Дали со крема останува така како со брич црни точки? Ве молам помош:/

13. SnowWhite91

SnowWhite91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.399
    Мене искрено, ако се избричам со брич, по два дена почнува да ме чеша и боцка (веќе влакната почнуваат да растат, па ќе мораш редовно да се бричеш). Исто ми било и со крема.
    Сега редовно одам на козметичар (еднаш месечно, даваш 100че, малкуцка боли ама тоа моментално). Немаш потреба од што да се срамиш. Ни си првата на која козметичарката и ја видела ниту пак последна :lol: . По вториот пат веќе ич не му ја мислиш :rofl: (од искуство ти кажувам ;) )

14. Markusa2

Markusa2 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2012
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    380
    Досега немам идено на козметичар само со брич. Сакам да знам дали кога одите на козметичар сите влакна ви ги фаќаат или останува по некое, нели некои и малку внетре има.

15. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.518
    ^ Аман немој со брич. Си ги зајакнуваш влакната и кожата се иритира кога ти растат. Подобро со ножички. Иначе на козметичар секако дека ако им речиш се‘ да ти издепилираат, така и ќе направат. Ако сакаш фризура (надолжна линија на пр.) ќе им кажиш.

16. Markusa2

Markusa2 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2012
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    380
    Не мислев на фризури и слични работи, туку за обична депилација.
    Нели имаме некои влакненца на расцепот и ме интересира дали и тие ги фаќаат зошто да се дојде до нив треба да ги поместат усните. :tmi:

17. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.518
    Се разбира дека и нив ги фаќа ;) Само зависи од козметичарката, една мене сама ме сработи, а пак една друга ми рече да се држам (ми покажа како) за полесно да тргне.

На Markusa2 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ognenija

Ognenija Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2012
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    586
    После депилација ми се појавуваат црвени точки, како да ги отстранам?

19. SnowWhite91

SnowWhite91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.399
    И мене ми се појавуваат ама по 2 дена ги снемува. Ставам бебешка пудра за газе :wasntme: или еднаш, кога ми снема од пудрата, ставив од млекото за тело (само на препоните и на горниот дел, не секаде). И млекото е добро, ја омекнува и хидратира кожата.

На Ognenija му/ѝ се допаѓа ова.
  20. aquamarine-123.4

aquamarine-123.4 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2012
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    22
    Каква крема користете за интимна депилација? Сакам прво да пробам со крема, не сакам со ленти.