Сакам да прашам на колку години почнавте да го депилирате инитимниот дел?? И како прв пат?? Отидовте на козметичар или?? И ако може малку повеке околу депилацијата на инитимните делови Позз
Јас почнав да се депилирам на 18 години и исклучиво на козметичар. Страв ми е сама. За болка, боли нормално, ама се издржува. Најбитно е да бидеш смирена, да не се стегаш(тогаш само се кинат влакната,а болката ја трпиш),и доколку козметичарката ти покаже како да ја оптегнеш кожата уште подобро, така многу помалку боли.
Прочитав неколку митови или невистини кои сакам да ги оспорам и да се обидам со аргументи да ви го докажам спротивното. Прво со бричење на влакната, коренот се зајакнувал. Нема врска вие со брчењето само ги кратите и коренот не го чепкате воопшто, додека со депилацијата дирекно го иритирате коренот на влакното бидејки насилно го вадите. По таа ваша логика оние мажи кои ја бричат главата треба да имаат најгуста коса со јаки влакна, бидејки постои мит дека со бричењето не само што се зајакнува влакното туку и наводно се згуснувале влакната на местоото каде се себричи. Е вака како може да има влакно некаде каде што нема корен т.е нема услови да порасне влакно па ти бручи колку сакаш. Друга небулоза е дека се прави црвенло од бричењето? Да, но само доколку неправилно се отстрануваат влакната треба да се отстрануваат во правец на нивното растење а не контра. Значи кога се бричите долу треба да се бричите надолу а не контра. И, би ги запрашала оние кои веруваат во првите 2 мита дека со бричење влакната станувале по дебели и погусти, дали вланата под нивните пазуви се прошириле и се згуснале бидејки кога се бричиме неможеме баш точно и прецизно да поминеме само на местата каде има влакна нормално е да поминеме и околу. По таа логика требаше сега да имаме влакна дебели како ортома и гуси како плева(ако воопшто знаете што е тоа) од рамења па до папок бидејки тако што реков кога се бричиме неможеме баш толку да бидеме прецизни. Значи депилацијата е многу поштетна бидејки се врши насилство врз кожата, додека бричењето е само нежно поминување над површината а кожата и е сосема доволно ако се работи за хигиенски причини. Додека депилацијата има повеѓжќе врска со сексуалноста.
Михаела, женче, не знам што толку си се намерачила да ја поврзуваш депилацијата со сексуалност и со други бакрачи. Не можам да најдам НЗС, стварно. Влакната на косата не се исти со срамните влакна и влакната по нозе, под пазуви, по раце. И напротив - тврдам дека колку подогло и почесто ги бричите, се згуснуваат. Конкретно - пред да почнам да се бричам под пазуви, мишки (како сакате), имав бледи и неприметни влакненаца. Сега, ми растат дури по три од еден корен, поцрни се, цврсти - пластика. Ако ова не е згуснување, да си каснам од јаболчниците. Не оправдувам бричење на интимната зона поради горенаведената причина, а до некаде и од искуство. Шеќерната депилација е како измислена - испробано и од моја страна, стиснав заби и отидов. Следниот пат пробувам сама.
Многу сум срамежлива и војна водам со козметичарката за гаќичките Нема шанси да ги соблечам, затоа имам неколку за таа намена, па ги тргам лево десно, и затоа се излепени со восок, ама ако, подобро така. За болка, дефинитвно има, ама со тек на време и кожата се навикнува, а влакната се ретчат и се понеболно и понеболно е со секој наред пат. Сум размислувала да се правам дома, ама не сум вешта во тие работи, а и сигурно ни 50% нема да се средам како што тоа го прават на козметичат, а 100 пати повеќе болка ке изедам, од причина што повеќе пати ќе ставам восок, нема да се видам убаво, прашање е од болка и како ќе се истегнам... Интимна депилација на козметичар, и тоа со топол восок засега, не сум пробала шеќерна, а за ладен не ни размислувам.
Јас да се пофалам вчера се депилирав со Веет, кремата за депилација и навистина чувството е одлично кожата е толку нежна и мека како бебешко газе. Се депилирав доле и под мишки и ми отиде скоро цела крема, што значи за 150 ден одлично чувство. И, незнам дали поради тоа што не се депилирам често, чувстото ми е некако многу необично во позитивна смисла. Колку убаво би ми дошло сега некој да ми пружи еден добар орален, но за жал нема таков.
Не е посебна од плавата вет се депилирам, имам пробано и розева ама некако розевата ме пече. Плавата ми е супер за 5 минути сум готова, на неа пишуа дека треба да се држи 3 минути ама јас ја држам 5. Вчера баш ме изненади под мишки и беа поприлично големи влакната ското сантим ниту ги кратев ниту ништо се извадија супер. Јас откако ќе гиотстранам влакната поминувам со шпаклата притискајки појако за да се измазни кожата т.е да се отстрнат влакната што подобро.
Конечно ја завршив и таа работа!! Уф како ми олесна. Неместо редовно да си одам, јас чекам да се замајмунам па тогаш да одам Ама затоа сум си сега сегде мазничка ко бебешко газенце, и раце и нозе, и барбикава доле Шеќерна рулз! Сега мазничка убавичка месец ипол, па после пак тортури
Прашање до тие што се средуваат дома, што користите за отстранување на восокот без притоа да остави траги и да лепи? Од дома крпчиња или купувате од негде?
Jaс ги користам оние крпчињата, или што и да се, кои ги има во пакувањето на Силк смесата за депилација. Не кутијата со топчиња восок - таму мислам дека нема, ами рол-онот. Мислам дека ќе бидат добри и за отстранивање на обичниот восок. Мене смесава ми е одлична за нозе, па дури и за интимна депилација и лесно се отстранува ако ти остане по депилирањето.
Znaete nekoe kozmetichko studio za depilacija ama so laden vosok ili so shekerna pasta shto depiliraat?Znam za Aleksandrija samo kaj katolichka no dali nekade vo drug salon depiliraat?Nekade vo sentar ili aerodrom?
jas bev na depilacija celosna vo salon vo kozle, ama me depiliraa so topol i samo intimata bese 150 den, a so laden mislam deka bese 200 den. ama devojkat depilira extra, jas tolku vreme barav nekoj da me sredi, e sega mi se pogodi...