Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимна депилација

Дискусија во 'Тело' започната од jasmin, 11 ноември 2009.

?

Како ја депилирате интимната зона?

1. Дома, со восок

292 глас(а)
    12,0%
  2. Дома, со ленти

352 глас(а)
    14,4%
  3. На козметичар

1.453 глас(а)
    59,6%
  4. Дома со жилет

341 глас(а)
    14,0%
  1. nonenceee

nonenceee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    1.016
    Дечки , си купив восок за депилација , но никако не можам да го погодам , го ставам на оган да се стопи и коа ке го извадам одма се здрвува .. |(
    инаку восокот е во форма на гранули ... ке ставам и слика да го видите , ако некој го има користено истиот нека помогне бидејки целиот стои не можам да го користам ... ?/ :doh:

Прикачени фајлови:

2. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    Алал да ви е на сите што можете дома да се депилирате сами, јас нема шанси, додека соберам храброст да се потегнам, папала маца, се здрви восокот :D Исклучиво на козметичар со топол восок, боли, ама тоа е, плус сега ми се изретчија малце од малце па болката не е толку страшна како првите неколку пати :)

3. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617
    Се депилирам во домашни услови со силк ролон..Убајни. :)

4. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.529
    Допаѓања:
    5.887
    како го употребуваш(го поттоплуваш?) колку кошта ? ;)

5. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.529
    Допаѓања:
    5.887

јас не можам да најдам таков ;(

6. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
  7. Cherry1555

Cherry1555 Активен член

Се зачлени на:
    4 април 2013
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    тие што се средувате со брич со каков брич се средувате ? :$ :D

8. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.112
    Допаѓања:
    826
    А од кога почнавте?
    И дали може со крема? Дали е убаво, или подобро е со восок? :?:

9. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    ^ Подобро со восок. Со крема ти е исто како со брич да си ги отстранила. Брзо растат и растат поцврсти, за разлика од депилацијата со восок.

10. HollyCombs

HollyCombs Активен член

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    19
    Сметам дека подобар избор е козметичар.Јас редовно одам на козметичар. На почетокот за време на депилацијата имав болки и влакната ми беа поцврсти и подебели..Сега одам скоро 1 година и во никој случај не може да се издепилирам така како што го прави тоа козметичарката комплетно и брзо.

11. Tina.Tinnka

Tina.Tinnka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2013
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    5
    Е женски сакам да ве прашам колку пари е тој депилаторот рол-он од силк, на почетокот нешто прочитав дека повеќе девојчиња го користат и дека бил ефикасен, можеби и цена сте пишале али многу има, треба сите страни да ги свртам.
    Благодариме однапред :rofl:

12. lana.del-rey

lana.del-rey Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2013
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.300
    Девојки јас се бричам доле бидејки ми е најубаво така,ниту ме боли ниту пак ме гледа некоја,а и не ми расте брзо.. дали е тоа голема грешка? :^)

13. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    498
    Иако боли со депилација, излегуваат поткожни влакненца и те гледа некоја сепак е поубаво
    Јас го прашав мојот гинеколог и тој ми рече само депилација, брич никако
    Покрај тоа што со бричот се засилуваат влакната и може да добиеш некоја инфекција, особено ако го имаш повеќе пати употребено истиот брич 8)

14. lana.del-rey

lana.del-rey Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2013
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.300
    Фала многуу.. :)

15. curious-doll

curious-doll Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    804
    јас на нозете, 5-6 години негде се бричев, а долу на препони помалку ваљда незнам од кога сум почнала, ама цело време брич. летно време, наутро станам порано кога одиме негде, на река,базен,или на одмор кога сум, па во вц цел саат, да не се испуштам, ги викам мама или сестра ми да ме видат од позади на нозете дали сум испуштила некое делче... абе лелеее... мака ми беше многу, ми се плачеше! ама другарките што се депилираа, викаа боли, ааа, ова, она и јас храброст никако немав, а и плус малце сум си дебелка :$ па и срам да се соблечам пред козметичарка :lol:
    сега од ова лето, јас си појдов на депилација, прв пат не да болеше... абе што да кажам... се стискам, црвенеам, се потам :))) вода барав цело време, грлото ми се сушеше хахахаха :D среќа што ја знаев од порано, па си се смеевме, јас како и секогаш кажувам смешки на моја сметка.. и помина, првите 2-3 месеци почесто одев, зашто ми раснеа, ама сега, гајле немам, едвај чекам да одам, абе брич?? никој да не ми спомне,порано кога одев во супермаркет, гледам со 3, со 4, со 5 сечила, еден за нозе, еден за препони, еден за под пазуви.. дома колекција од бикчиња :)))) комедија бев. сега не ни гледам... сега ја слушам сестра ми, она 17г. има, ги бричи нозете, цели, СЕКОЕ САБАЈЛЕ !!! аа кога ке ми дојде, ја носам одма на депилација,не ми треба нејзина согласност :))

и така да, препорачувам депилација... секој како си сака, ама јас од искуство никако неможам да смислам со брич :(

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  16. i-v-a-n-4-e

i-v-a-n-4-e Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.116
    околу 160-170 ден беше кога го купив, ама мислам дека уште е истата цена :)

На Tina.Tinnka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Се додека не пробаш интимна депилација на козметичар, не можеш да знаеш.
    Друго е да ти кажуваме, друго е кога лично ќе пробаш.

На почетокот и јас мислев како тебе, ама откако бев на депилирање, ја увидов големата разлика и сега брич користам само кога морам.

Влакната растат многу побавно, поретки стануваат, послаби, ќе се чувствуваш многу мазно и нежно, нешто кое со брич не се добива.

Пробај барем еднаш, нека ти препорачаат некоја искусна козметичарка, па види.
    И не срами се дека ќе те гледа, нејзе тоа и е работа, таа видела многу, и затоа не мисли се околу тоа. ;)

18. nicolekidman

nicolekidman Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    Јас редовно одам на козметичар за депилација на интимните делови, како и за на нозете. Воопшто не боли и барем знаеш дека целосно ќе те средат и нема потреба да се замараш дома... :P

19. pelegrina

pelegrina Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    36
    Да не знаете некој салон во околината на карпош поевтин малку?

20. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Јас се депилирав неколку години нон стоп, еднаш месечно. Навистина е најдобро со депилација, со тек на време болката се намалува, цел месец си раат после. Дома сама ме фаќало и по саат време додека да се средам, а во салон за 10тина минутки е готово.
    НО ми излезе внатрешно влакно кое мораа да ми го отстранат со хирушки зафат, беше многу болно и непријатно искуство така да повеќе не планирам да се депилирам на интимните места. Ме интересира дали има некој со слично искуство и дали при повторни депилации би ми се повторило тоа, мислам дека фобија ми стана и дека никогаш нема да се депиларам повеќе. А од друга страна ми е неопходно, со брич и со крема неможам да се средам толку убаво и многу брзо ми растат за 2-3 дена + не е мазно како со депилација!!! :@ Засега тоа ми е единствено решение, споделете или предложете нешто од кое што не излегуваат внатрешни влакна. Ми кажа докторката дека се што го вади влакното од корен може да предизвика создавање на внатрешно влакно затоа што меки растат влакната и неможат да пробијат низ кожата, додека кога се бричат влакната се многу поцврсти и веднаш пробиваат низ кожата.