На мајка ми и открија CIN 1 и кога отиде на гинеколог и рекоа никако да не се депилира со восоци на интимните делови затоа што имало многу врска за вакви инфекции. Ако не и причина зошто се појавиле.. Не знам искрено можда не е вака, јас се депилирам сама дома, но не ми е срам да одам на интимна депилација, но откако мајка ми ми го кажа ова се мислам дали да се депилирам со восок воопшто. Што мислите вие за ова?
Да восокот може да биде преносител ама мислам дека ако идеш на интимна депилација кај козметичар. Зошто таму кој не депилираат предходно додека да стигне до тебе. А инаку мислам дека во домашни услови нема да имаш проблем. Сепак тој восок си го користиш само ти, така што нема од каде да пренесеш инфекции. Спојлер Нека ме поправи некој ако грешам, сепак не сум стручно лице.
^ Ќе ја намачкаш целата област (пази да не внесеш од кремата во внатрешноста на вагината) во подебел слој, ќе почекаш неколку минути (обично 5-6, пишува на кутијата) и ќе ја отстрануваш кремата со шпатулата. После измиј се и толку. Јас порано се депилирав со крема, не приметив некое си згуснување на влакненцата а-у, но пребрзо ми подникнуваа, дури со брич тврдам дека подолго ми беше мазна цуцава. Со шеќерната паста е раат, ама во последно време и немам баш многу време да се тинтрам, многу сум трапава, а кој малер сум значи, жената која ме спастри еднаш-два пати, останала на породилно. Тугооо, ќе се дружам пак со бричот.
Мене ме интересира како се справувате со влакненцата што се наоѓаат на срамните усни, практично како од нивната внатрешност да излегуваат ?
Девојки, како се справувате со оној период кога растат влакненцата, како ја смирувате кожата, дали нешто употребувате? Прекрасно е чувството после депилација, ама кога доаѓа периодот на растење...
Имам неколку поткожни влакна и мозолчиња кај препоните и интимата. Што да правам, како би ми препорачале да ги третирам ?
Колку пари е само интима со шеќерна во Александрија? Значи не ми кажувајте за цело тело, знам колку е. Само интима ме интересира.
Здраво на сите јас би ви ја препорачала шеќерната депилација како органски и антибактериски начин на депилирање , пред се поради лековитото својство и поради фактот што не боли за разлика од восокот и не пренесува бактерии зошто по незиното користење пастата не може да ја користите на други...
Јас идам на козметичар односно кај една докторка дерматовенеролог е и она лично употребува од најквалитетните восоци,природни што се и не предизвикуваат алергии Женски нема што да ви биде непријатно Опуштете се другите не се поарни од вас
девојки јас години одев на козметичарка, ама пред пола година и реков да ми даде ов восокот за дома, пошто тој ден многу врнеше а јас бев со моторот и со братучедми кој има 10 год ( да да и него го земав со мене) и морав да се вратам дома. Па вечерта некаде од полноќ почнав сама да се депилирам, абе тоа коа излепив се, измачкав крпи и чаршафи ама вредеше после 4 часа битка. вториот пат пак траеше толку многу ама со помал неред, а сега веке си ја сватив поентата и за нецел час се депилирам. А восокот која го користи мојава козметичарка е оној зелениот за лице, ама таа го меша со црн чај и станува темно кафен и воопшто неболи. Ми го продава во чашка по 200 денари, а до сега имам купено само 2 од кои едната не е употребена сеуште. Не сум наминала кај неа да ја прашам каква е дозата па да ви пишам. Ама кога ке одам ке ве известам
Еднаш имам пробано на козметичар ама добив инфекција значи брунчиња,црвенилко Сега дома си ја практикувам бразилската депилација и многу сум задоволна
Дојде летото а сакам да бидам средена...Се депилирам во салон со топол восок...но на интимнио дел сеуште НЕ.Чувствувам страв..или тоа е изговр наместо срамот... Но во план имам оваа година пред да заминам на одмор да го средам и тој дел од моето тело...Мислам дека нема да се покајам.
Дефинитивно нема да се покаеш. Вреди. Јас веќе пола година одам на козметичар, а сум пробала и дома, но на козметичар е подобро. Единствено нешто што треба да го направиш е да ја издржиш болката тие неколку минути и потоа си слободна. Во мојот град е 150 ден а некаде е и по 100, така да за тие пари нема зошто да се мачиш дома и да трошиш време кога може да бидеш готова за 10 мин без компликациите на домашното депилирање.
Бидејќи темата Сакам да прашам е заклучена,тука ке го поставам прашањево.Ме интересира вие што не се депилирате,туку бричите какво жилет/бикче користите,дали користите пена за бричење,лосиони за после бричење?? Ме интересира се,бидејќи страшно сум исипана на препоните затоа што се бричам со бикче и незнам што понатаму.Исто така и братучедка ми е исипана и не убаво е за очи..
Лорита, ставај си бебешка пудра и носи стриктно памучна долна облека штом си исипана. И јас бев пред некое време, ми помина за ден-два. Јас секогаш си имам при рака од овие Twin-lady, не се сеќавам колку ги зедов, а сигурна сум дека одделно едно бикче е 19 или 20 денари. Спојлер Не се лоши и овие, Satin care, ама мислам дека се нешто поскапи. Спојлер Лосион за после бричење, посебно на интимниот дел - НЕ. Дури ни пена за бричење не знам дали е паметно решение, најдобро земи си купка Бекутан од камилица и направи си пена од неа.