Интимна депилација

Дискусија во 'Тело' започната од jasmin, 11 ноември 2009.

?

Како ја депилирате интимната зона?

1. Дома, со восок

297 глас(а)
    12,0%
  2. Дома, со ленти

352 глас(а)
    14,2%
  3. На козметичар

1.474 глас(а)
    59,6%
  4. Дома со жилет

349 глас(а)
    14,1%
  1. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    633
    Со шеќерната паста ;)
    (кај мене на половина се одошто беа)

2. krEM4Eto

krEM4Eto Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    4.277
    Даа и мене така ми беше, и на сите што ги прашав.. :x

На Ketrin.Moon му/ѝ се допаѓа ова.
  3. canary

canary Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    60
    На мајка ми и открија CIN 1 и кога отиде на гинеколог и рекоа никако да не се депилира со восоци на интимните делови затоа што имало многу врска за вакви инфекции. Ако не и причина зошто се појавиле..
    Не знам искрено можда не е вака, јас се депилирам сама дома, но не ми е срам да одам на интимна депилација, но откако мајка ми ми го кажа ова се мислам дали да се депилирам со восок воопшто. Што мислите вие за ова? :^)

4. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Да восокот може да биде преносител ама мислам дека ако идеш на интимна депилација кај козметичар. Зошто таму кој не депилираат предходно додека да стигне до тебе. А инаку мислам дека во домашни услови нема да имаш проблем. Сепак тој восок си го користиш само ти, така што нема од каде да пренесеш инфекции. :)
    Нека ме поправи некој ако грешам, сепак не сум стручно лице. :)

На canary му/ѝ се допаѓа ова.
  5. young.lady

young.lady Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    53
    imam 15 godini..na kozmeticar nema sansi da odam..kako so krema?

6. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.271
    Допаѓања:
    81.839
    ^ Ќе ја намачкаш целата област (пази да не внесеш од кремата во внатрешноста на вагината) во подебел слој, ќе почекаш неколку минути (обично 5-6, пишува на кутијата) и ќе ја отстрануваш кремата со шпатулата. После измиј се и толку.
    Јас порано се депилирав со крема, не приметив некое си згуснување на влакненцата а-у, но пребрзо ми подникнуваа, дури со брич тврдам дека подолго ми беше мазна цуцава. :D

Со шеќерната паста е раат, ама во последно време и немам баш многу време да се тинтрам, многу сум трапава, а кој малер сум значи, жената која ме спастри еднаш-два пати, останала на породилно.
    Тугооо, ќе се дружам пак со бричот. :wasntme:

7. TrueReligion

TrueReligion Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    175
    Мене ме интересира како се справувате со влакненцата што се наоѓаат на срамните усни, практично како од нивната внатрешност да излегуваат ?

8. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.522
    Девојки, како се справувате со оној период кога растат влакненцата, како ја смирувате кожата, дали нешто употребувате? Прекрасно е чувството после депилација, ама кога доаѓа периодот на растење... :doh:

9. supersonic

supersonic Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    50
    Имам неколку поткожни влакна и мозолчиња кај препоните и интимата. Што да правам, како би ми препорачале да ги третирам ?

10. bubibubibubi

bubibubibubi Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2013
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    25
    Павличева мас мене така ми препорача мојата козметичарка ;) поздрав

11. ChocoLoco

ChocoLoco Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    0
    Колку пари е само интима со шеќерна во Александрија? Значи не ми кажувајте за цело тело, знам колку е. Само интима ме интересира.

12. Anja232323

Anja232323 Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    2
    Здраво на сите јас би ви ја препорачала шеќерната депилација како органски и антибактериски начин на депилирање , пред се поради лековитото својство и поради фактот што не боли за разлика од восокот и не пренесува бактерии зошто по незиното користење пастата не може да ја користите на други...

13. Beatriche19

Beatriche19 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2012
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    89
    Јас идам на козметичар односно кај една докторка дерматовенеролог е и она лично употребува од најквалитетните восоци,природни што се и не предизвикуваат алергии :)
    Женски нема што да ви биде непријатно :) Опуштете се другите не се поарни од вас :rofl:

14. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    девојки јас години одев на козметичарка, ама пред пола година и реков да ми даде ов восокот за дома, пошто тој ден многу врнеше а јас бев со моторот и со братучедми кој има 10 год :lol: ( да да и него го земав со мене) и морав да се вратам дома. Па вечерта некаде од полноќ почнав сама да се депилирам, абе тоа коа излепив се, измачкав крпи и чаршафи ама вредеше после 4 часа битка. вториот пат пак траеше толку многу ама со помал неред, а сега веке си ја сватив поентата и за нецел час се депилирам. А восокот која го користи мојава козметичарка е оној зелениот за лице, ама таа го меша со црн чај и станува темно кафен и воопшто неболи. Ми го продава во чашка по 200 денари, а до сега имам купено само 2 од кои едната не е употребена сеуште. Не сум наминала кај неа да ја прашам каква е дозата па да ви пишам. Ама кога ке одам ке ве известам

На little.gf му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617
    Девојки а кај можам да купам шекерен крем и како се одвива целиот процес?
    П.с итно е! :D

На little.gf му/ѝ се допаѓа ова.
  16. little.gf

little.gf Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2013
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    42
    Еднаш имам пробано на козметичар ама добив инфекција значи брунчиња,црвенилко :puke: Сега дома си ја практикувам бразилската депилација и многу сум задоволна :lol: :)

17. ABeautiful

ABeautiful Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    56
    Дојде летото а сакам да бидам средена...Се депилирам во салон со топол восок...но на интимнио дел сеуште НЕ.Чувствувам страв..или тоа е изговр наместо срамот... :$ Но во план имам оваа година пред да заминам на одмор да го средам и тој дел од моето тело...Мислам дека нема да се покајам. :D

18. leonna.5

leonna.5 Активен член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Дефинитивно нема да се покаеш. Вреди. Јас веќе пола година одам на козметичар, а сум пробала и дома, но на козметичар е подобро. Единствено нешто што треба да го направиш е да ја издржиш болката тие неколку минути и потоа си слободна. :P Во мојот град е 150 ден а некаде е и по 100, така да за тие пари нема зошто да се мачиш дома и да трошиш време кога може да бидеш готова за 10 мин без компликациите на домашното депилирање.

19. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    661
    Бидејќи темата Сакам да прашам е заклучена,тука ке го поставам прашањево.Ме интересира вие што не се депилирате,туку бричите какво жилет/бикче користите,дали користите пена за бричење,лосиони за после бричење?? Ме интересира се,бидејќи страшно сум исипана на препоните затоа што се бричам со бикче и незнам што понатаму.Исто така и братучедка ми е исипана и не убаво е за очи..

20. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.271
    Допаѓања:
    81.839
    Лорита, ставај си бебешка пудра и носи стриктно памучна долна облека штом си исипана. И јас бев пред некое време, ми помина за ден-два. :)
    Јас секогаш си имам при рака од овие Twin-lady, не се сеќавам колку ги зедов, а сигурна сум дека одделно едно бикче е 19 или 20 денари. :)
    Не се лоши и овие, Satin care, ама мислам дека се нешто поскапи.
    Лосион за после бричење, посебно на интимниот дел - НЕ.
    Дури ни пена за бричење не знам дали е паметно решение, најдобро земи си купка Бекутан од камилица и направи си пена од неа. :)