Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимна депилација

Дискусија во 'Тело' започната од jasmin, 11 ноември 2009.

?

Како ја депилирате интимната зона?

1. Дома, со восок

292 глас(а)
    12,0%
  2. Дома, со ленти

352 глас(а)
    14,4%
  3. На козметичар

1.456 глас(а)
    59,6%
  4. Дома со жилет

343 глас(а)
    14,0%
  1. anastasija19

anastasija19 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    51
    мене ми се иритира кожата,кога бев на козметичае еднаш во мојот живот одвај ми поминаа иритациите и не можев ни да лежам ни да седам па затоа барам нешто што сама ќе го направам и да ме боли ке ме боли од мене а не од некој друг што е најтрагичното :^) ;)

2. AngelGirl

AngelGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2010
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    78
    Па ја незнам од што не ми се иритира кожата ама тоа е ...... веке незнам шо да пробам се сум пробала .... Напрај па кажи како си поминала ;) , мене ме е страв на препоните да се депилирам со тоа на нозете и рацете се имам депилирано ама тука ме е страв . :worried:

3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.568
    Допаѓања:
    201.774

А бе машинката е супер за нозете, јас имам Филипс Сатинел, и таа ја користам... ама за препони и интимен дел, ни под разно не би пробала со машинка, многу боли, повеќе отколку со восок, или шеќерна паста. А мислам дека може да има дури и полоши последици отколку останатите методи на депилација.

Sexyseka, ако си пробала сама си згрешила, требало некој што има искуство да ти покаже. Јас сум пробала, другарка и колешка моја ја правеше порано редовно, и таа ми помогна, ама не продолжив со правење на пастата за депилација и уште ми е криво за тоа... не дека не можам сега, ама треба време да научиш како навистина се прави...

4. Popova

Popova Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    6
    Користам машинка и за интимни делови веќе подолго време до сега немало несакани последици, болеше да на почеток ама све е до навика сега веќе се навикнав

5. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.518
    ^ Aуч! Се наежив само што прочитав :lol:

6. LoOnyD

LoOnyD Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    392
    Бога ми, не можам да замислам да се депилирам со машинка :tmi: а баш би сакала да ја совладам и таа дисциплина :lol:

7. budala.sum-pa.sto

budala.sum-pa.sto Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    200
    не боли толку многу со машинка и јас така се депилирам и тоа на цел препон, со восок многу повеќе боли еднаш сум била на депилација и никогаш веќе ми ја откорнаа кожата и плис кандида закачив :doh:

8. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    a se evcrvenuva mnogu kozata posle depiliranje so masinka?bas sakam da probam,i taka masinkata ja koristam za se drugo :)

9. LoOnyD

LoOnyD Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    392
    Не зборам за препони, али да бидеме реални и тамо боли зашто нормално- само по неколку куби, друго е коа лентата ќе ти ја повлечат набрзинка дури сватиш што се дешава готово е! Инаку и јас некогаш кога сум похрабро расположена си ги деп. и препоните со машинка! :$
    Па кај мене да ама не трае долго! ;)

10. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    so depilator na preponi e toa sigurno ne...ima ocite od bolka da mi izlezat sum probala ali mn boli...a depilacija na intimni mesta sum probala poveke boli ako se plasis i si napnat...samo opusteno i se ke bide ok...

11. Lizalka

Lizalka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    93
    што ви е на вас девојки???????
    јас со депилатор само нозете ги депилирам, и тоа ме болат три пати повеќе одколку со восок, замислете нозете, а не пак препони, тоа какво е нежно место... не сум ни помислила на тоа, еднаш пробав да ги фатам тие од странично што штрчат од гакичките ама не можев, премногу боли
    така да, ако стварно некој издржува на препон со тоа, секоја чест :handshake:
    Иначе утре ке одам не депилација на препони, лелеееееееее кога ке дојде тој пола саат во месецот ми се темни :lol:

12. fancy

fancy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    0
    Би ве замолила да ми преложите салон во Скопје за деполација ? Но да е сигурен не би сакала да закачам некоја болест и не мн сакап се разбира т.е ако може и цените да ми ги кажете . Однапред благодарна

13. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.478
    Мајка ми се депилира и на нозе и на препони со машинка депилатор и најискрено не ми е јасно како може да го прави тоа. Јас никогаш не би издржала таква болка,а она вика дека се навикнала и не осеќа ништо. Јас само еднаш- два пати имам пробано на нозе со машинка и премногу ме болеше,затоа одам во салон на депилација.Барем на брзина за еден саат те средат,на нозе никаква болка не осеќам,на препони нормално дека боли ама мора да се издржи некако :doh: А со ладен восок мислам дека е подобро заради тоа што е посигурен и почист во споредба со топлиот. И дај кажете за таа шеќерната депилација во кои салони ја има?

14. Lizalka

Lizalka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    93
    Кажав, и пак ке кажам, во салон во драчево има таква депилација 100 посто сум сигурна а за на друго место немам слушнато :!:

15. Anita17

Anita17 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Devojki mi treba pomos od vas. Nema vrska so depilacija ama neznaev kade da pisam. Samo ne mi kazuvajte da odam na ginekolok zaso ne mozam, ako odam celo maalo treba prvo da doznae, zs imam ....... roditeli.
    Vaka, znaci nevina sum,ne sum imala odnosi do sega.No pred nekoj mesec, izleze nesto na vnatresnata usna na vaginata kako topce, ne e topce ne e tvrdo poveke kako koza visnata, taka nekako izgleda, meko e. Znaci higiena odrzuvam, sekoj den se grizam , no nemam poima sto e toa. Ne znam dali e infekcija dali e nesto sosema tredo. Ve molam za pomoz bidejki mn sum zagrizana.

16. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    Лелеле денес за прв пат се депилирав тамуу..со топол восок :lol: :rofl: Сите ѕвезди ги видов , мислев нема жива да останам :D Ама еве ме здрава и права :)

17. Lizalka

Lizalka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    93
    Хахаха мене првиот пат не знаеш како ми беше, ама депилаторката беше добра, се знаевме и знаеше дека ми е прв пат и ме депилираше цели 3 саата :rofl: :rofl: , една лента еден милиметар ја праеше... ама еве сега после две години се навикнав, уште боли ама навикната сум, а додуша вчера кога се депилирав, една недела послем добиено и не ме болеше толку многу, за прв пат :rofl:

18. free

free Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2010
    Пораки:
    1.526
    Допаѓања:
    75
    Jas za mene si koristam samo depilaciski kremi, i nisto drug... mozebi treba po cesto da se depiliram no toa e toa... ne mozam da trpam bolki... po dobro mi e vaka so weet kremata...

19. sarah.key

sarah.key Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2010
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    23
    free se koristis krema i na intimnite delovi ???

20. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.478
    Да и на интимните делови може да се користи кремата. ( Фри извини вака во твое име што одговарам ) :$