Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимна депилација

Дискусија во 'Тело' започната од jasmin, 11 ноември 2009.

?

Како ја депилирате интимната зона?

1. Дома, со восок

292 глас(а)
    12,0%
  2. Дома, со ленти

352 глас(а)
    14,4%
  3. На козметичар

1.453 глас(а)
    59,6%
  4. Дома со жилет

341 глас(а)
    14,0%
  1. Deodora

Deodora Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Боцкање

Денес, не знам зошто ама решив да си ги скратам влакненцата на интимната зона. Сега ме боцкаат влакненцата! Боли малце па се нервирам! Што да правам за пак да "омекнат"?? Фала однапредѓ:)

2. aleks01

aleks01 Активен член

Се зачлени на:
    19 јули 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Боцкање

Не сум сигурна дека можеш да направиш нешто за да ти омекнат, ќе мораш да почекаш да ти пораснат за да не те боцкаат :)

3. marice313

marice313 Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2013
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    9
    afodita s baraj ja katerina definitivno od nea nema da te boli

4. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    14.467
    девојки закажав утре за интимна депилација ама влакната сега ми се многу мали ни еден милиметар нема
    мислите ќе се извадад? :?: :worried:

5. Aniston

Aniston Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    235
    Јас никако не одам на козметичар за овие работи...

Прво и основно, восокот обично го претопуваат. Честитки за исклучоците, но скоро сите го претопуваат и пак го мачкат, што никако не е убаво и хигиенски! Еднашка бев да ми направат целосна депилација, и почна типката од нозе, и кога се завртувам на восокот кој веке го мачкаше имаше мали блакна, и кога ке го потеглеше од мојата нога повторно го ставаше во тој садот каде што се топи... И станав од сред работа и платив и си отидов...

А за интимната депилација - дома бричот, кога ке дојдам ептен навнатре многу ме боли :$

6. indelible

indelible Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2012
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    81
    Епа чисто информативно, ќе си платиш 100-200 денари појше и ке те издепилира со чист восок, што се фрла одма и нема да си боцкаш после, можда боли ама е болка од 10 до 20 минути и после убавини :)
    Патем, имам мал проблем.. си закажав депилација тука во Скопје каде што одам постојано ама добив во последен момент и откажав.. а деновиве одам во Охрид па би сакала ако може некоја таму да ми препорачате, ама што е сигурно, веќе испробано, би ви била многу благодарна затоа што не сакам да експериментирам :)

7. Aniston

Aniston Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    235
    Во мојот град нема такво козметичко студио што ја нуди таа опција - нов восок... Сите се лутат кога прашувам за депилација со чисто нов восок, како така јас, тие користеле најквалитетен германски восок кој сам се чистел :?: :x |(

8. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.314
    Допаѓања:
    2.590
    Смеам со вит кремата само на препони?

9. babymama

babymama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2012
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    228
    Секогаш кога депилирам интима барам нов восок. Се доплаќа од 100-150 денари, ама барем знаеш дека не е користен претходно.

10. Milky.Way

Milky.Way Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2013
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    72
    Имаш Силуете веднаш до Григор Прличев школото(карши гимназијата). :)

11. DirtyQueen

DirtyQueen Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2011
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    179
    ;( Треба да добијам, а закажав за утре депилација бидејќи одам на одмор.. Вистина ли е дека за време на менструација болката била неиздржлива а и не било здраво, поголеми биле шансите за инфекција? Не знам што да правам, како би било изводливо да ме депилира ''онаму'' a да имам добиено..

12. jovana.stojanovska

jovana.stojanovska Активен член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    4

Јас се имам депилирано и нема врска истото е а за инфекција незнам ... :)

13. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    DirtyQueen- за болката зависи од човек до човек. Јас на пример бев на депилација,а ми беше 5ти ден од менструација и многу ме болеше..
    Инаку ако ти тече премногу, како би те издепилирале „таму долу“ :^) Мислам, може но малку е... лошо, непријатно. Тебе да те депилираат и во исто време црвено изворче таму доле :lol: А ако на жената што те депилира не и смета, тогаш немај гајле :D
    Но ако не ти тече многу тогаш нема да е толку опасно :lol:

14. YNWA

YNWA Активен член

Се зачлени на:
    25 јули 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Prviot pat ko bev ich ne boleshe ama sega vtoriot premnogu i nz kako ke odam pak sega :/

15. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.099
    Допаѓања:
    36.252
    Со топол восок не би требало толку да те боли. Ако и понатаму се случува тоа, не оди на депилација, да не си направиш проблеми.

16. pamel4e

pamel4e Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2013
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    11
    Еј женски, да ве прашам.. Како се справувате со влакненцата на задникот? :$

17. marina22mk

marina22mk Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    51
    Јас се имам депилирано за време на менструација. Само ке си ставиш тампон и тоа е тоа. За болката мене ме болеше повеќе од обично, нели тогаш телото е поосетливо, ама нема гајле ќе издржиш ;)

18. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.948
    Допаѓања:
    81.259
    Aко одиш на депилација, козметичарката ќе те среди цела, вклучувајќи и влакненцата таму. :wasntme:
    А така инаку во домашни услови - не знам, никогаш не ми успеало со восок сама да се средам. Порано ми завршуваше работа онаа Вит кремата или брич на крај краева, ако ви фуфка од восок.

19. pamel4e

pamel4e Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2013
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    11
    Напред ме средуваат,поточно на козметичар одам и ми требаше многу долго време да се натерам да отидам, зашто ми беше срам поради тоа што претходно ги фаќав со брич. Ама за назад ми е многу поголем проблем. Несакам со брич зашто ќе се зајакнат и пребрзо растат,а за на козметичар ми е многу срам и незгодно. Ми имаат кажувано некои девојчиња требало да се напупиш и болело. :| Вистина е? :?:

20. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.948
    Допаѓања:
    81.259
    Па боли исто толку колку што боли на интимата, ама не е некоја болка за умирачка, ќе ѝ се навикнеш. :)
    Козметичарката ќе те намести како ќе ѝ одговара највеќе, па и да бидеш во таа положба, нема да трае повеќе од две минути.