Боцкање Денес, не знам зошто ама решив да си ги скратам влакненцата на интимната зона. Сега ме боцкаат влакненцата! Боли малце па се нервирам! Што да правам за пак да "омекнат"?? Фала однапредѓ
Боцкање Не сум сигурна дека можеш да направиш нешто за да ти омекнат, ќе мораш да почекаш да ти пораснат за да не те боцкаат
девојки закажав утре за интимна депилација ама влакната сега ми се многу мали ни еден милиметар нема мислите ќе се извадад?
Јас никако не одам на козметичар за овие работи... Прво и основно, восокот обично го претопуваат. Честитки за исклучоците, но скоро сите го претопуваат и пак го мачкат, што никако не е убаво и хигиенски! Еднашка бев да ми направат целосна депилација, и почна типката од нозе, и кога се завртувам на восокот кој веке го мачкаше имаше мали блакна, и кога ке го потеглеше од мојата нога повторно го ставаше во тој садот каде што се топи... И станав од сред работа и платив и си отидов... А за интимната депилација - дома бричот, кога ке дојдам ептен навнатре многу ме боли
Епа чисто информативно, ќе си платиш 100-200 денари појше и ке те издепилира со чист восок, што се фрла одма и нема да си боцкаш после, можда боли ама е болка од 10 до 20 минути и после убавини Патем, имам мал проблем.. си закажав депилација тука во Скопје каде што одам постојано ама добив во последен момент и откажав.. а деновиве одам во Охрид па би сакала ако може некоја таму да ми препорачате, ама што е сигурно, веќе испробано, би ви била многу благодарна затоа што не сакам да експериментирам
Во мојот град нема такво козметичко студио што ја нуди таа опција - нов восок... Сите се лутат кога прашувам за депилација со чисто нов восок, како така јас, тие користеле најквалитетен германски восок кој сам се чистел
Секогаш кога депилирам интима барам нов восок. Се доплаќа од 100-150 денари, ама барем знаеш дека не е користен претходно.
Треба да добијам, а закажав за утре депилација бидејќи одам на одмор.. Вистина ли е дека за време на менструација болката била неиздржлива а и не било здраво, поголеми биле шансите за инфекција? Не знам што да правам, како би било изводливо да ме депилира ''онаму'' a да имам добиено..
DirtyQueen- за болката зависи од човек до човек. Јас на пример бев на депилација,а ми беше 5ти ден од менструација и многу ме болеше.. Инаку ако ти тече премногу, како би те издепилирале „таму долу“ Мислам, може но малку е... лошо, непријатно. Тебе да те депилираат и во исто време црвено изворче таму доле А ако на жената што те депилира не и смета, тогаш немај гајле Но ако не ти тече многу тогаш нема да е толку опасно
Со топол восок не би требало толку да те боли. Ако и понатаму се случува тоа, не оди на депилација, да не си направиш проблеми.
Јас се имам депилирано за време на менструација. Само ке си ставиш тампон и тоа е тоа. За болката мене ме болеше повеќе од обично, нели тогаш телото е поосетливо, ама нема гајле ќе издржиш
Aко одиш на депилација, козметичарката ќе те среди цела, вклучувајќи и влакненцата таму. А така инаку во домашни услови - не знам, никогаш не ми успеало со восок сама да се средам. Порано ми завршуваше работа онаа Вит кремата или брич на крај краева, ако ви фуфка од восок.
Напред ме средуваат,поточно на козметичар одам и ми требаше многу долго време да се натерам да отидам, зашто ми беше срам поради тоа што претходно ги фаќав со брич. Ама за назад ми е многу поголем проблем. Несакам со брич зашто ќе се зајакнат и пребрзо растат,а за на козметичар ми е многу срам и незгодно. Ми имаат кажувано некои девојчиња требало да се напупиш и болело. Вистина е?
Па боли исто толку колку што боли на интимата, ама не е некоја болка за умирачка, ќе ѝ се навикнеш. Козметичарката ќе те намести како ќе ѝ одговара највеќе, па и да бидеш во таа положба, нема да трае повеќе од две минути.