Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимна депилација

Дискусија во 'Тело' започната од jasmin, 11 ноември 2009.

?

Како ја депилирате интимната зона?

1. Дома, со восок

292 глас(а)
    12,0%
  2. Дома, со ленти

352 глас(а)
    14,4%
  3. На козметичар

1.453 глас(а)
    59,6%
  4. Дома со жилет

341 глас(а)
    14,0%
  1. pamel4e

pamel4e Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2013
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    11
    А гаќичките треба да ги соблекувам? Или само се тргаат настрана? Или пак нешто сосема трето :D

2. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Мене па депилацијата таму позади скоро ич и да не ме боли. И прв пат слушам дека требало да се натртиш :D Јас досега кај што сум одела само си превртувам на стомак и така легната ме средува за 20 секунди. Се разбира, без гаќички.

3. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.892
    Допаѓања:
    15.806
    Здраво,сакав да прашам како се прави таа шеќерна паста?

4. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.036
    Допаѓања:
    10.590
    Дури ја правиш ке изгубиш пари и нерви.подобро куписи од пазар , 30-50 ден е зависи од кај си ;)

5. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Јас да ви кажам едно мое искуство. Значи пред два дена пробав со депилаторче... Си ги издепилирав влакната горе и на препоните... по неколку часа бев црвена, наредниот ден црвено-розева денес нормално е, ама ме боли на допир. Прв пат ми е кај што пробав. На почеток боли, ама потоа се навикнуваш и нема гајле. Подолу не пробав ама во план сум.
    Во козметички салон не сум била, не за друго... ќе се изнасмеам кога ќе и се слечам...
    Јас се смеам веѓите кога ми ги кубат, а за депилација можам да замислам што ќе се случи :rofl: :lol: :rofl:

6. Cindarella

Cindarella Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2010
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    15
    Jas se depiliram vo salon...kaj moja drugarka i iskreno koga ke si legnam od glava do peti sum celosno sredena za pola saat,bidejki redovno koristam depilacija isklucitelno so topol vosok ne ni ja osekam bolkata....Inaku imam koristeno i krema veet i bric i mozam da kazam deka e golema maka osobeno so bric sekoj vtor den a vaka mesec dena raat sum .... :D :)
    Depilacijata gi pravi vlaknata po slabi redovnoto depiliranje ne sozdava bolka
    a i voedno gi retci mn vlaknencata :))))

7. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.653
    Допаѓања:
    4.557
    Како додржа ? Јас умрев и тоа само горниот дел го средив , и се направив гомно :D 6 пати пробував и не иде бре не иде , боли ! :D

8. MaCa-Swiss

MaCa-Swiss Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2013
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    961
    Јас се депилирам сама, со депилатор 8) Првите пати одев на козметичар, ама откако и се деси еден страшен случај на другарка ми, никогаш повторно не отидов :!: И секако дека боли, и тоа многу, ама мил ми е животов ]:)

На pupi.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. s.m.e.s.k.o

s.m.e.s.k.o Активен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Ќе може ли некој да ми препорача салон за депилација во Скопје каде што користат нов восок, не употребуван?

10. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837

Маца и јас со депилаторче ама само горе подолу никако немам храборст да отидам, премногу ме боли... дај кажи некој совет, јас сум многу задоволна зошто влакната по неколку недели дури пораснаа, ама подолу не можам никако да се направам многу ме боли... :worried:

11. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837

Само горниот дел... одвај, како хируршки зафат да сум правела се чувствував. Подолу не можев премногу ме болеше. Ако ти се премногу долги влакненцата пробај со ножичка прво, јас така правев, после со депилаторчето му влегов леле мори мајко беше ... :$

12. Diora

Diora Активен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    5
    Девојки само што ги отстранив срамните влакна во пределот на вагината со помош на брич. :tmi:
    Знам дека не го избрав најдоброто решение меѓутоа не можев повеќе да издржам бидејки влакната станаа премногу долги, цврсти и густи што колку и да се туширав воопшто не чувствував свежина.
    Истово го направив пред две години и после 2-3 дена имав ужасен неподнослив сврбеж што просто не можев нормално да функционирам. :|
    Претпоставувам дека и сега ќе се случи истото, па затоа би ве замолила да ми препорачате некаква крема против чешање за бар да се минимализира јадежот.

И за крај уште едно прашање..
    Дали откако малку ќе потпораснат влакненцата да ѓи депилирам со восок? И дали исто ќе чешаат секогаш додека раснат, без оглед на тоа дали ѓи отстранувам со брич, депилациски ленти или восок?

Знам дека прашањава се безвезни, меѓутоа имам 18 години и досега немам апсолутно никакво искуство со интимна депилација.
    Ве молам за одговор, поздрав. :)

13. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Со што и да се издепилираш, влакненцата ќе чешаат по малку кога ќе почнат да растат, но тоа трае само ден/два, кратко. Јас би ти препорачала депилација, ќе си бидеш мирна подолго време, а за болката ќе истрпиш малку де, никој не умрел од тоа. :wasntme: И верувам дека после депилацијата, можеби ќе те чешка малку, но дефинитивно нема да биде како после бричењето. :)
    А за крема некоја, не би знаела да ти препорачам. :|

14. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Денес си купив ленти од Афродита, во споредба со лентите Силк многу повеќе ми се допаѓаат. Може повеќе пати со една иста лента да се поминеш на одредена област, брзо се отстрануваат влакната, ама ете за интимна депилација не пробав какви се. На рацете и нозете влакна немам, задоволна сум, под пазуви малце потешко одеше работата, некои влакна излегоа некои не... Долу не се осудив да пробам, овај пат со Вит крема си ги направив и знам дека по неколку дена ќе пораснат... одвај чекам да си купам депилаторче :angel:

15. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    Иако имам 2 години депилатор, 3 години редовно одам на депилација за цели нозе и ми се проретчија влакната.Еднаш месечно одам. Со депилатор едвај за раце издржувам да се изпепилирам, и тоа со молење.А за интима со веет или брич ама само фризура-оставам линија на средина. :$

16. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    И да платиш 100-200ден. за нов восок садот е ист во него се топи восокот така да нема сигурно садот со бактеришта да го мијат специјално за мене. Затоа јас само нозе на козметичар а интима дома си средувам зависи од условите со што и како.Имам слушнато за лоши икуства за депилирање на интима на козметичар и не се осудувам.

17. MaCa-Swiss

MaCa-Swiss Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2013
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    961
    Пупи јас веќе 3 години се депилирам.. Првата година страшно ме болеше, ама со тек на време се намалува болката.. Собери храброст, и пробај подолу издепилирај се :D Ао тек на време нема ни да осеќаш болка, верувај ми :D

18. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.948
    Допаѓања:
    81.259
    Пупи, колку ги зеде лентите од Афродита? :wasntme:
    Ги заприметив пред некое време, ама имав уште од рол-онот па не купив. Јас сум живи циркузи - позади на листовите од нозете не можам да се фатам убаво и мислам дека само лента ми е спасот. :D
    А за интима - само шеќерната му е мајката, иако уште боли ко лудо. Со ленти не би се осмелила никогаш повеќе. :sweat:

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  19. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.529
    Допаѓања:
    5.887
    вчера бев на депилација..
    .денес ми дојде...значи се спурувам....

ете денес забележав прилично големки поткожни влакна каде што не можам да и најдам крај нит почеток за да ги извадам...
    дали е можно да е од депилацијата ?? ама не верувам толку бргу да изникнале :?:

20. Anja232323

Anja232323 Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    2
    Јас ви препорачувам депилација со шеќерна паста. Кај нас се продава во Космо. Една кутија чини околу 360 денари а депилацијата воопшто не е болна. Во составот има алое вера и невен...исклучително мазна кожа по депилација...пастата се вика КЛЕОПАТРА.