^ Не е исто како со брич да си се правела, таман работа. Исто е како со восок - постапката е сосема иста, само смесата е со малку поинаков состав.
После толку време собрав храброст и отидов на депилација во козметички салон. Ми ги отстранија влакненцата со восок, па и не беше толку страшно и болно колку што си мислев дека ќе биде. Со восок е мноооогу подобро, во споредба со брич. Нема тука што споредба да се прави уствари, тоа го знаев уште пред да де издепилирам со восок, само од пуст срам си чекав толку долго време ... Кожата ми е сега помазна, а и немам такви црвенки брунченца иако знам дека на многу девојки после депилација им се појавуваат.
Не знаев каде да го сместам постот,затоа што другите теми се за ладен восок и за депилирање со ленти. Пред некое време го купив Veet еasy wax апликаторот и дури денес успеав да го пробам,па да споделам впечатоци. Во кутијата се наоѓа апликаторот,база на која се поставува апликаторот,ленти,едно патронче восок,кабел што едноставно се поврзува во базата и во стуја(како полнач за мобилен) и маслени марамици за отстранување восок. Патрончето се става на апликаторот,се ставаат на базата и се поврзуваат во струја.Пишува да се чека 20 минути. Ама после 20 минути восокот не беше убаво стопен и многу тешко се нанесуваше. Мене најмногу ми одговараше 40 минути. Значи ако се депилирате со него,планирајте 40 минути плус. Се нанесува се лепи лента што оди заедно во пакет со патрончето и се повлекува,стандард. Ептен е фино дизајниран апликаторот ,со една повисока страна па многу лесно се нанесува и нема неред како мачкање со шпатули и сл. Фино ги отстранува влакната,релативно е безболно и што ме изненади не се троши многу брзо тоа патрончето. Маана му е што е дизајнирано само за патрончињата на Веет,а плус е што во апликаторот има метални плочки што ја регулираат температурата и не дозволуваат восокот да стане претопол и да ја изгори кожата. Во упатството што го најдов на Интернет(ова што го добив е на грчки и збор не разбирам) пишува дека лентите можат да се измијат и да се употребуваат пак,јас не пробав и не знам како и дали тоа би функционирало. Се` на се` од мене има 7 од 10. Заради времето што го одзема дома депилацијата во однос на таа на козметичар и заради тоа што ако сте невешти како мене ќе останете со модрица од неправилно влечење на лентите. А,да и маслените марамици ич не вршат работа, бебешко масло или обичен зејтин е сто пати подобар.
А ова Клеопатра шеќерната паста, ај нека појасни некој колку време се загрева дали одат во пакетот и ленти или сами треба да си купиме, плус имам слушнато дека треба на шеќерната паста ептен треба да ја погодиш топлината и додека е така топло набрзина да се намачкаш зошто за многу кратко време се здрвува и после не можеш да нанесеш?
Jas koristam sekerna pasta, za raylika od vosokot se nanesuva vo sprotiven smer od rastot na vlaknencata a se otstranuva vo smerot na nivniot rast. Na toj nacin ne izleguvaat mozolcinja ili vnatresni vlakna koi bolat ... ja ima da se kupi i vo marketite ...ima tekstura kako mastika ...edno parcence vadite od kutija i so nego moze da izdepilirate pogolema povrsina ...neznam da li ima nekoj salon sto go raboti ova ...jas se depiliram sama i voopsto ne boli zosto sekerot navleguva vo porite a nevenot i aloe verata mi dava na kozata nekoj sjaj...malku treba tehnika ama poleka se nauciv...
Јас со такво можам да издржам само на препоните и горе на почетокот. Надолу, особено па накај усните, нема шанси! Ќе умрам од болки ми се чини. Не си играј, какво депилаторче.
И јас се правам дома со шечерна паста, но сама ја правам, и одма оди постапката, со парченца стара блуза и не растат одма влакната. Мене вака ми е најубаво пошто на козметичар ми е срам, вит лентите ми вадеа по едно влакно на секое тргање, вака ми е супер
мене пак со шеќерна паста ми излегвит многу поткожни влакна во вид на бубулици полни со гној, крв ужасни се и затоа си корисам бикче..
Девојки ај препорачете ми некој салон во Скопје каде депилираат интима со шеќерна паста, но по можност да биде во близина на Аеродром, Автокоманда, Центар и секако хигиената да биде на високо ниво. Во Александрија колку се наплаќа депилација на интима со шеќерна?
Во Аеродром имаш шеќерна депилација во студио Инфлуенс, во кулите карши Бисер трговскиот. 300 денари е интима, работат со шеќерна паста Александрија.
зачиткав некаде биле потребни и нешто крпчиња за депилацијата со шеќерна паста. дознав како е смесата ама уште не ја знам постапката, помош?
Прво ќе ја нанесеш пастата, па веднаш над неа крпчето, и ќе стегаш за да се залепи Па после само ќе тргнеш, иде исто како со ленти.