Интимна депилација

Дискусија во 'Тело' започната од jasmin, 11 ноември 2009.

?

Како ја депилирате интимната зона?

1. Дома, со восок

297 глас(а)
    12,0%
  2. Дома, со ленти

352 глас(а)
    14,2%
  3. На козметичар

1.474 глас(а)
    59,6%
  4. Дома со жилет

349 глас(а)
    14,1%
  1. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Ама брзо раснат влакната исто ко со брич да си ги правела, така ? Или што е разликата?

2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.271
    Допаѓања:
    81.839
    ^ Не е исто како со брич да си се правела, таман работа.
    Исто е како со восок - постапката е сосема иста, само смесата е со малку поинаков состав. :)

3. luncika

luncika Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    171
    После толку време собрав храброст и отидов на депилација во козметички салон. 8) Ми ги отстранија влакненцата со восок, па и не беше толку страшно и болно колку што си мислев дека ќе биде. :wasntme:

Со восок е мноооогу подобро, во споредба со брич. :!: Нема тука што споредба да се прави уствари, тоа го знаев уште пред да де издепилирам со восок, само од пуст срам си чекав толку долго време ... :D Кожата ми е сега помазна, а и немам такви црвенки брунченца иако знам дека на многу девојки после депилација им се појавуваат. :rock:

4. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.905
    Не знаев каде да го сместам постот,затоа што другите теми се за ладен восок и за депилирање со ленти.
    Пред некое време го купив Veet еasy wax апликаторот и дури денес успеав да го пробам,па да споделам впечатоци.

Во кутијата се наоѓа апликаторот,база на која се поставува апликаторот,ленти,едно патронче восок,кабел што едноставно се поврзува во базата и во стуја(како полнач за мобилен) и маслени марамици за отстранување восок.

Патрончето се става на апликаторот,се ставаат на базата и се поврзуваат во струја.Пишува да се чека 20 минути. Ама после 20 минути восокот не беше убаво стопен и многу тешко се нанесуваше. Мене најмногу ми одговараше 40 минути. Значи ако се депилирате со него,планирајте 40 минути плус. :) Се нанесува се лепи лента што оди заедно во пакет со патрончето и се повлекува,стандард. Ептен е фино дизајниран апликаторот ,со една повисока страна па многу лесно се нанесува и нема неред како мачкање со шпатули и сл. Фино ги отстранува влакната,релативно е безболно и што ме изненади не се троши многу брзо тоа патрончето. Маана му е што е дизајнирано само за патрончињата на Веет,а плус е што во апликаторот има метални плочки што ја регулираат температурата и не дозволуваат восокот да стане претопол и да ја изгори кожата.

Во упатството што го најдов на Интернет(ова што го добив е на грчки и збор не разбирам) пишува дека лентите можат да се измијат и да се употребуваат пак,јас не пробав и не знам како и дали тоа би функционирало.

Се` на се` од мене има 7 од 10. Заради времето што го одзема дома депилацијата во однос на таа на козметичар и заради тоа што ако сте невешти како мене ќе останете со модрица од неправилно влечење на лентите. :)

А,да и маслените марамици ич не вршат работа, бебешко масло или обичен зејтин е сто пати подобар.

5. lenina

lenina Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    eve nesto sto ne boli, [​IMG]

6. Aryana

Aryana Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    71
    А ова Клеопатра шеќерната паста, ај нека појасни некој колку време се загрева дали одат во пакетот и ленти или сами треба да си купиме, плус имам слушнато дека треба на шеќерната паста ептен треба да ја погодиш топлината и додека е така топло набрзина да се намачкаш зошто за многу кратко време се здрвува и после не можеш да нанесеш?

7. jagoda1979

jagoda1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    227
    a со електрично депилаторче?

8. lenina

lenina Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    :* Jas koristam sekerna pasta, za raylika od vosokot se nanesuva vo sprotiven smer od rastot na vlaknencata a se otstranuva vo smerot na nivniot rast. Na toj nacin ne izleguvaat mozolcinja ili vnatresni vlakna koi bolat ...
    ja ima da se kupi i vo marketite ...ima tekstura kako mastika ...edno parcence vadite od kutija i so nego moze da izdepilirate pogolema povrsina ...neznam da li ima nekoj salon sto go raboti ova ...jas se depiliram sama i voopsto ne boli zosto sekerot navleguva vo porite a nevenot i aloe verata mi dava na kozata nekoj sjaj...malku treba tehnika ama poleka se nauciv...

9. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.826
    Јас со такво можам да издржам само на препоните и горе на почетокот. Надолу, особено па накај усните, нема шанси! Ќе умрам од болки ми се чини.
    Не си играј, какво депилаторче.

10. ivanus

ivanus Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    51
    Здраво женски!
    Сакав да ве прашам дали ова го има користено некој и каков е ефектот?

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      11,7 KB
      Прегледи:
      208
  11. MejkApGirl

MejkApGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    58
    И јас се правам дома со шечерна паста, но :!: сама ја правам, и одма оди постапката, со парченца стара блуза и не растат одма влакната. Мене вака ми е најубаво пошто на козметичар ми е срам, вит лентите ми вадеа по едно влакно на секое тргање, вака ми е супер :)

12. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    Mejkapgirl bi mozela da mi objasnis kako ja pravis pastata i sto pravis so krpcinjata? Fala odnapred :)

13. joana18

joana18 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    1.056
    мене пак со шеќерна паста ми излегвит многу поткожни влакна во вид на бубулици полни со гној, крв :devil: :devil: ужасни се и затоа си корисам бикче..

14. mac.mac

mac.mac Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    657
    И мене ме интересира ова, одамана сакав да прашам.

15. Pocahontas.93

Pocahontas.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2012
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    641
    Девојки ај препорачете ми некој салон во Скопје каде депилираат интима со шеќерна паста, но по можност да биде во близина на Аеродром, Автокоманда, Центар и секако хигиената да биде на високо ниво.
    Во Александрија колку се наплаќа депилација на интима со шеќерна?

16. Edie.S

Edie.S Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    395
    ^ 300 денари е во Александрија само интима.

17. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Во Аеродром имаш шеќерна депилација во студио Инфлуенс, во кулите карши Бисер трговскиот. 300 денари е интима, работат со шеќерна паста Александрија.

18. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    зачиткав некаде биле потребни и нешто крпчиња за депилацијата со шеќерна паста. дознав како е смесата ама уште не ја знам постапката, помош?

19. MaCa-Swiss

MaCa-Swiss Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2013
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    961
    Прво ќе ја нанесеш пастата, па веднаш над неа крпчето, и ќе стегаш за да се залепи :D Па после само ќе тргнеш, иде исто како со ленти.

20. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143

aaa тенкју :*