Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимна депилација

Дискусија во 'Тело' започната од jasmin, 11 ноември 2009.

?

Како ја депилирате интимната зона?

1. Дома, со восок

292 глас(а)
    12,0%
  2. Дома, со ленти

352 глас(а)
    14,4%
  3. На козметичар

1.453 глас(а)
    59,6%
  4. Дома со жилет

341 глас(а)
    14,0%
  1. Minion.M

Minion.M Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    61
    Јас бев пред три дена прв пат со топол восок. Не болеше ко шо некои опишуваат и сеа се осеќам ко бебе :$

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  2. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    итно ми беше па набрзинка со брич се поминав.
    сега кога ке ми нараснат планирам со шеќерна паста ама не домашна пошто некогаш ја погаѓам некогаш не а и многу шлакање по дома , се решив за купечка односно за клеопатра. искуства ?
    колку пари е и колку пати би можела да се издепилираш интима со едно паковање? и дали се потребни загревања крпчиња и такви ствари.
    ПОМОШ ?

3. jagoda1979

jagoda1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    227

Да, Виридиан, веднаш до Ендомак во Аеродром, позади Палма слаткарницата, ефтино и супер.

На Ana-Marija24 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.296
    Допаѓања:
    17.825
    Јас само што се вратив од депилација за прв пат после 3-4 години бричење. :o Колку сум била будала. :^) Од сега ќе продолжам да се депилирам. Јас бев кај девојката што ми ја препорача Хипица и многу сум задоволна. депилира со топол восок. Многу е фина и внимателна. За срам немав срам, само малце ми беше страв да не боли ама не ме болеше многу. Осеќав само мало пецкање. Повеќе ми беше проблем топлината отколку болката:D И сега сум мазна како писта :rofl: Ако сака некој бројче нека ми пише лп ;)

На Hipica и Ketrin.Moon им се допаѓа ова.
  5. Osamena-Srna

Osamena-Srna Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    108
    Јас вчера прочитав во една статија на Сител, дека срамните влакна повторно се во мода, па сакам да прашам дали навистина е така. Јас имам 18 години и уште не сум се бричела ниту депилирала, бидејки не сум имала потреба за тоа. Не сум била интимна со никого, сеуште сум невина и затоа не сум ги отстранувала влакната да сега. Сакав сега да почнам да ги отстранувам но ме попишмани она што го прочитав вчера, дека над 60% мажи сакале девојки со срамни влакна. Инаку нозе и под мшки редовно се бричам на секои десетина дена. Бидејки не сум искусна во оваа област ме интересира вашето мислење, иако гледам овде скоро сите или се бричите или се депилирате.

6. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341

Па мислам дека Сител ќе те оправи во животот и насочи која мода да ја тераш и како да се справиш со срамните влакна.
    А како гледаш дека сите се бричиме и депилираме? на грав :?:

На Hipster и MacenceEna им се допаѓа ова.
  7. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.992
    Допаѓања:
    12.689
    Не го карајте девојчето. За хигиена е поубаво без влакна. Во Куманово за пофалба се Спа Дивајн, кај гимназијата се блиску сега.

8. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    За хигиена е подобро без влакна, не велам дека не, ама ако те издепилираат сосема (во вистинска смисла) ќе има проблем. И тоа од аспект на здравјето на половиот систем. Поточно, влакната на интимната зона имаат иста функција како и сите останати влакна на телото- заштита од бактерии и други, надворешни честички, кои доколку влезат во вагината можат да предизвикаат инфекции...
    Ова не го пишувам онака без- везе, туку како совет од гинеколог, кој вели дека интимната депилација е личен избор, ама оние влакненца кои се повнатре (сигурно ме сфаќате за што зборувам) треба да останат. :)
    Инаку машките се поделени по тоа мислење- некои сакаат кога е мазно, некои сакаат фризура, а трети, пак, сосема природно... :lol:

9. Osamena-Srna

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    108
    Ти благодарма Јовановска94 што ми објасни и многу добро те разбрав значи оние влакненца што се околу отворот треба да останат. И јас така си мислев дека тие не се без функција таму, нели? Инаку некоја ме праша како знам дека скоро сите се депилирате или бричите? Па ги читав постовите и сите викате дека или се депилирате или бричите.

10. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    Хххххх :D Не фати! Нема на што. :)
    Дефинитивно имаат заштитна функција, и тоа гинеколозите го потенцираат, дека тие штитат од ифекциите. Инаку ти можеш да направиш бразилска депилација, ама тие влакненца секако нема да ти пречат... :)

11. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    Na vlaknencata na dole usnite mislite?

12. PapillonGirl

PapillonGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2012
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    27
    Ужасно лоша комбинација, издепилирана интимна зона а оставени влакненца на срамните усни.
    Одвратно.

13. Lili24

Lili24 Нов член

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    од депилација секогаш ми се иритира кожата и ми испаѓаат брунчиња.. ме интересира дали знаете некоја крема која помага тие да исчезнат?

14. sagittarius57

sagittarius57 Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2013
    Пораки:
    1.007
    Допаѓања:
    2.269
    2-3 пати се имам депилирано само, а цело време сум со брич и неможам да издржам депилацја дека ми зајкнаа влакната од 5 годни бричење сигурно .. :( и сакам пак да пробам со депилација само незнам како ќе издржам ама мора да се решам дека после си раат 8)

15. Osamena-Srna

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    108
    Тоа ти е сигурна варијанта ако сакаш да му се згади на дечкоти. Исто како искубана кокошка на која и оставиле пердуви само околу задникот.

16. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.823
    Допаѓања:
    23.452
    Брич ? Лелеее,па така уште повеќе ке ти раснат,депилацијата е боље бидејќи ке ти постои некое време чисто,а вака со брич за два-три дена одма жбуњ пак доле :?:

17. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481

Anyone?
    И мене ме интересира тоа.
    После депилиција,на препоните вообичаено ми се појавуваат црвени брунчиња,понекогаш и такви со гној.. :worried:

18. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.948
    Допаѓања:
    81.260
    ^ Натапкувајте бебешка пудра, мислам дека ќе го реши проблемот.
    Јас така правам секогаш, без разлика дали се бричам или се средувам со восок и не ми се прават бубулички. :)

На Lili24 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481

Благодарам Mishela,се надевам ќе ми помогне :)

20. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.924
    Допаѓања:
    89.733
    И јас користам бебешка пудра најчесто бекутан и многу ми помага