Девојки јас користам ленти за депилација и тоа за чувствителна кожа, но после депилацијата ми се појавуваат како мали ситни зрнца. Може ли да ми кажете каков вид на лосион или крем користите за да ја запраете оваа појава ако воопшто ја имате?
Дома имам восок. Купен ми е од летото ама не го користев. Е сега си има се во тоа комплетче, освен ленти. Туку прашање ми е кога ќе го ставам восокот со што нај лесно да го тргнам? Ми треба хартија за да го потегнам, бидејќи така не бива. А хартијата ми се лепи на восокот и се кине. Спојлер Интимна депилација сама дома ќе правам, господе помогни ми. Амин!
Памучни крпчиња ти требаат, искористи стари чаршави, навлаки за перници, маици... Со хартија никогаш нема да успееш.
Овој восок го користам јас за секаква депилација. Depilatory wax in metalic pot & after-depil milk Вклучува: кантичка со восок, лажица, влажни марамици за после депилација (2) и плус млеко за после депилација (2) Употреба: 1.Восокот се загрева 2.Се нанесува тенок слој на кожата (на чиста кожа) 3.Се повлекува со лента
И со хартија успева, ама треба поголема спретност за да не се скине и да не остане до пола хартиената лента. Јас скоро секогаш го вадам восокот со ленти направени од хартија, од обични бели листови за копирање. Ми вадат одлично, се кинат само ако не се повлече убаво или ако не била убаво залепена. Сѐ е до навика. П.С. На интима никогаш не одам со опција хартија. Таму се сомневам дека би издржале лентиве, иако за раце и нозе се фантастични навистина.
Може да ми препорачате салон за бразилска депилација во Скопје? Не е битна цената, само да е негде каде што е професионално. Фала
Здраво, може ке звучи и глупо а може и не е овде местото ама немам каде на друго место да прашам. За интимна депилација за мажи, сегде по нет во салоните пишува само за жени важат понудите, во брич или со било што друго одма следниот ден излегуваат пак влакната.. па ако знае некоја негде кај што прават за мажи депилација да ми препорача или некој убав туториал да ми даде каде што е објаснето се како иде сам да се депилираш со восок, и каде може да се купи таков.. читав со него околу 3 недели не се појавуваат влакна. Па фала унапред
со шеќерна последен пат сама се правив,немаше болки многу а претходно се бричев и мноогу ретко на козметичарка
Јас идам по логиката дека од влажноста на самиот восок ќе почне хартијата да се топи и распаѓа па затоа и никогаш не сум пробала и таков совет дадов, али ете фино е да се дознае нешто ново.
На интимните делови само со Veet крема за депилација, имам пробано со ленти ама не можам да ја издржам болката така да со крема ми е најубаво
Да ми препорачате најефикасно депилирање ама во домашни услови? Не сакам да одам на козметичар а со брич премногу брзо растат влакната, па од некоја/некои што имаат искуство што би било најдобро за депилација, вит ленти, вит крема, шеќерна паста, или нешто друго )) . Кога велам најдобро мислам најспоро да растат влакната и да ги прави помеки а не како со бричот појаки влакна да растат.
За да не отварам нова тема ке прашам тука, што е ова жени, го има ли некој користено, има ли резултати? http://www.summerbodycare.com/