Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимна депилација

Дискусија во 'Тело' започната од jasmin, 11 ноември 2009.

?

Како ја депилирате интимната зона?

1. Дома, со восок

292 глас(а)
    12,0%
  2. Дома, со ленти

352 глас(а)
    14,4%
  3. На козметичар

1.453 глас(а)
    59,6%
  4. Дома со жилет

341 глас(а)
    14,0%
  1. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.239
    Допаѓања:
    170.304
    Издржувам болка значи ама никако да соберам сила и да се пресрамам да отидам на интимна депилација а дома со машинка си се минам до некаде
    Знам дека она денес гледа 10 п**ки и не и е до мојата дојдено ама пусти срам бееееее
    Уф се мразам самата себеси

2. Lutki4ka

Lutki4ka Активен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    1

Cindarella.red , ај ако сакаш срцка кажи ми подетално за цена колку е шо како...? Или пиши ми во лп ;)

3. iRony

iRony Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2014
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    14
    Јас идам на делпилација, и секој пат ужасноо ме боли, може дека се стегам многу, 200 денари е таму кај што идам, а знам кај железничка имало депилирале за 100, и многу се задоволни другааркиве што биле, и таму било чисто средено педантно се, и со ладен восок ко што разбрав..
    а иначе женава што ме депилира еднаш зашто се фатив со крема да се праам , следниот пат кога бев вика никако со крема, подобро со брич одколку со крема. ... демек кремата можела да навлезе таму кај што друго влага, па незнам што, а и ги згуснувало влакната и демек не било убаво можело да го изиритира дуде, а да - после правењето со крема неописливо изузетно премногу ме болеше следната депилација ... :sweat:

На Janicka21 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.530
    Допаѓања:
    5.887

крема никако..таму е нежно месото -местото и може да се инфицира... така кажа мојот гинеколог... :) и не практикувам крем туку топла депилација или бричење во итни случаи ;)

На iRony му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Tikvice

Tikvice Популарен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    250
    И јас одам на интимна депилација боли малце ама не е толку страсно ќе се навикнес со тек на време баска и се проретчуваат влакната како и да е ти си знаес :)

6. iRony

iRony Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2014
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    14
    па да де, знам .. дека си знам затоа и идам на депилација :)

7. butterfly992

butterfly992 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    22
    Кога пред 4 години одлучив првпат да преминам од брич на восок, прво пробав сама дома со ленти од Силк. Ги правев препоните и болката беше толку голема што не можев да издржам и се направив само на едната страна. После тоа после долго убедување од другарките решив да појдам во салон. Првиот пат ме болеше, но секако болката е помала отколку кога сама си тргаш ленти. После 4 години во салон, денес одлучив да купам плочка Јанкар. Влакната ми се цврсти, а и ми беа нараснати таман. После околу 1 час депилација и потрошена само пола плочка, сакам да кажам браво :clap: на тој што го измислил ова. Луѓе значи толку малку болка почуствував само на делот кај усните, каде што и секогаш ме боли така малку. Кожава ми е мазна, како бебешко газе. Си ја издепилирав цела интима сама и задниот дел. Прекрасно :D

8. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.530
    Допаѓања:
    5.887

каква е таа плочка можеш да ставиш слика? или повеќе информации

Инаку мене ми е потемен дело кај препоните од депилација..зошто е така..?

9. butterfly992

butterfly992 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    22
    http://beautycosmetic.biz/images/jankarkarra.jpg
    Eве оваа. На битпазар и на зелен пазар ја има.
    Инаку мислам дека со тек на време од депилации и такви работи потемнува.. пошо некои луѓе ете таква кожа имаат

10. Keri

Keri Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    1.398
    Веќе неколку години си одам кај една иста козметичарка, со топол восок. Влакната ми се проретчени и веќе сум навикната на таа мала болка. Ја депилирам целосно, не сум експериментирала до сега со фризури, ама можеби некогаш ќе пробам :lol:

11. So-Seductive

So-Seductive Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    12
    Јас од 18 години почнав да одам на козметичар, еве веќе има речиси една година. Tочно е дека боли, но чувството после депилација е непроценливо, кожата ми е како на бебе ^_^ 8)

12. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Колку е општо цена за интимна депилација ?

Јас кај што одам е 150 ден., но ме интересираат и другите цени, а никогаш не сум се распрашала...

13. blue.jeans

blue.jeans Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    35
    Јас кај што одам е 200,а ти кај одиш ме заинтересира :D ?

На Silver.E му/ѝ се допаѓа ова.
  14. catty

catty Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    19
    Јас знам за во https://www.facebook.com/bona.dea.79 таму е 150 ден со топол восок, а доколку си побараш и со посебен за една употреба се доплаќа 100 ден, што значи 250 ден (за хигиена) иако тоа си е индивидуално кој како си сака...

15. Linda.A

Linda.A Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    57
    девојки помош.
    бев на депилација на цело тело, се е во ред со раце и нозе по што ги депилирам редовно и не ни осеќам, но депилацијата на интима ми е кошмар. Не можам да се одлучам да се депилирам редовно од тоа низ што поминувам, и за време и после депилација. И овој пат истата приказна.
    Значи остај што неверојатно ме боли, ај да речеме не сум навикната по што не се депилирам често, туку што да правам сега после депилација. Кожата ми е жар црвена, до утре ќе се прават мали бубулици полни со бела течност, не можам да се допирам со раце, и кога седнувам ме боли. се измив со чај од камилица, приметив дека на усните имам едем што можеби е нормална реакција од траумата, но како ми се зголеми целата вулва дури и чудно за гледање.
    Како ја негувате вие кожата после депилација, дали се става некоја крема, колку време ке трае ова, јас во петок имам базен, дали смеам да влезам во вода во ова состојба. Ми иде да се откажам од депилација на интима, дали некогаш ке се навикнува мојата кожа на депилација, да не е проблемо кај козметичарката? Иако секој пат кај различна одам и резултатите исти. :(

16. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.530
    Допаѓања:
    5.887
    и јас сум иста..но кога си одам дома со ладна вода се мијам,и павлова крема ставам,еден ден или два- да ти е мрсна и белите брунчиња не ги стискај се додека ставаш павлова(павичева-бебешка крема незнам дали знаеш за која зборувам)..
    и мене ми се случува да ме пече при мокрење :@
    но за 2 дена ми поминува..ставам и бебешка пудра но тоа црвенило ми е како изгореница затоа го мрсам

17. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    Пробај да ставаш бебешка пудра :)

18. Strumfeta17

Strumfeta17 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2013
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    132
    Само да кажам дека јас се бричам, и тоа од скоро сеуште не сум била на депилација, не дека ми е страв туку малку незгодно. Сакам само нешто да ве прашам или да поставам како под тема. Дали депилацијата е потреба или е мода. Сите го наведувате тоа дека ги отстранувате вланата од хигиенски причини но мислам дека е тоа само изговор, вистинската причина е модата и она што ни се пласира од западот. Дали според вас девојка која не се депилира е нечиста? Јас мислам дека може да биде обратно, и девојка која се депилира да биде нечиста ако не одржува редовно интимна хогиена како и девојка која не се депилира може да биде совршено чиста.
    И уште нешто, не ми е јасно што толку ги озбудува машките кога девојката е депилирана па запнале за таа депилација ко вол за слама. Ете толку од мене се надевам нема да ми замерите.

19. WinX13

WinX13 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2014
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    13
    според мене не е до тоа дали недепилирано е нечисто, тоа е до хигиената...туку поинакво е чувството кога е депилирано, т.е... некако посредено е :rofl: :rofl: а со брич побрзо растат и боцкаат

20. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.297
    Допаѓања:
    17.825
    После колку време почнуваат да растат влакната? Мене после една недела. Нели е многу близу :^)