не е близу, тоа е нормално, по една недела почнуваат ама постепено... на секој дел од телото почнуваат за една недела
Соње. Најдобра е. Ем ќе те насмее, ќе те опушти, ама ништо нема да осетиш (добро не буквално ) Лентите со восок ги фрла причина повеќе да одиш таму. Јас сум многу задоволна. Ако сакаш можам да ти дадам број за контакт.
Интимната депилација воопшто не ми е проблем. Ми станала рутина зошто одамна се депилирам. Во глобала на козметичар, ама некогаш измеѓу одењето во салон знам сама да со ленти да си се издепилирам без никаков проблем Дали еднаш или два пати само сум ставила брич на мене и толку. Кој што сака нека каже, ама нема поубаво чувство по тазе депилација
Женски дали некоја пробала сама да се депилира со восочни ленти, јас пробав, едвај неколку влакненца излегоа, ништо повеќе и многу ме болеше
А дали некој има пробано со депилатор кој има додатоци за на осетливи/интимни места? И кој таков депилатор би го препорачале?
Женски после бричење колку време од прилика би било потребно да израснат влакната барем за шеќерна депилација (дека нели со шеќерна влакненцата може да ти бидат и помали)???
Па да може, но сепак е по болно, најдобро е да бидат околу 1цм. за брза и ефикасна депилација, што би значело околу 2 недели по бричење
Јас пак сум убедена дека тоа со должината на влакненцата е индивидуална работа. Мислам, за мене лично 1 сантиметар е премногу и депилацијата би ми била премногу болна. Би рекла дека 4-5 милиметри ми е идеално, но сепак убедена сум дека зависи кај секоја девојка.
Да не цитирам се согласувам со Mishela, 1 сантим е премногу и не само што ке умреш од болка, туку и нема да можеш да се издепилираш. Очиглено некој направил превид во тоа колку е 1цм, и за 1цм, за да порасне по бричење јас ви гарантирам дека најмалку месец ипол треба да помине. Според мене околу половина санти е сосема доволно за квалитетна и помалку болна депилција. Но дали депилацијата ке биде болна или не зависи од многу фактори, пред се од тоа колку имаш страв, дали коренот на влакното е цврст или послаб..... Според мене за депилација во домашни услови најдобро е после бањање кога кожата е мека и порите се отворени.
повелете совети за помалку болна депилација: http://www.crnobelo.com/zivot/moda-i-ubavina/22157-6-soveti-za-pomalku-bolna-brazilska-depilacija Ако испробате некој, споделете искуства
Е ај да ве прашам вака: дал сте биле на депилација на сред циклус (со тампон). Не дека сакам да вршам експерименти на сопственото тело , ама со мојава луда менструација никогаш не се знае и во случај да ми дојде порано, планирам да одам на депилација со горенаведенава опција. Спојлер Нема да можам да чекам да ми заврши зашто три недели нема да бидам тука. Искуства?
Можеби е изводливо, но јас не би одела баш тогаш на депилација затоа што кожата е многу поосетлива за време на циклусот и можам само да замислам каква болка би требало да поднесам.
После секоја депилација се ифрлам многу на препоните, ми се прават поткожни влакненца многу и имам мали флекички на препоните од исфрлањето, и на пример во бикини би се познавало тоа.. Дали на некој му се случува истово..? И совет некој како да го спречам тоа...? Пробав на две различни места, случајно да не е до восокот, ама исто. Фала многу..