da milo... bas na intimnite delovi i toa so godini... n mozam so depilacija, pred se ne mozam da mu dozvolam na nekoj drug da me depilira tamu... ne znam mnogu mi e glupo, a plus i mnoooogu me boli... vosok za depilacija koristam samo za racete nozete i pod miski a tamu ne mozam nikako, i ok mi e...
јас никогаш не сум користила крема на интимните делови нема ни да користам. Девојки знам случај каде што и беше отекла и тоа целосно . Знам дека е забрането користење таму може на препони но никако на усните најлесно и безбелно таму практикувам брич а останатото го депелирам со вит ленти А како се справувате со влакненцата на брадавицата јас ги вадам со чупалица мегутоа имам слушнато дека може да дои до компликациии??????
Da doaga do otekuvanje dokolku si alergicna na kremite ili imas premnogu cuvstvitelna koza... jas pa toj problem go nemam... so godini se depiliram taka, po lesno mi e i po ednostavno... do sega sum zadovolna... a deka e zabraneto so kremi, prvpat slusam od tebe... pozz
јас не можам со брич, пошто од тоа имав компликации ... така да не препорачувам ич ... сега не знам што да правам иде лето
Јас пак ќе ви кажам, откако почнав во салон со шеќерна паста да се депилирам, никакви проблеми немам више, никакви компликации, а веќе и се приметува дека влакната ми се проретчени...
ve molam kazete dali e stetno depiliranjeto pod pazuvi ?! pls !!!!! nekoi velat da nekoi ne navistina neznam !
Се бричам и на интимните делови и под пазувите. Но, планирам од летово да почнам со депилација на козметичар на двете места бидејќи сепак е и похигиенски и влакната ќе се проретчат
ti blagodaram za sovetot ! pa jas skraja da e takvi bolesti nemam , samo problem mi e sto nekoi velat nemoj da se depiliras pod pazuvi mozis nekakva bolest da si dobies, i bilo stetno za nekoi zlezdi ! i zaradi toa ne znam sto da pravam . a sabjle da se izbricam do vecerta odma mi se poznavaat podrasnati ! a ako se izdepiliram mi e daleku poubavo i sum raet nekoja nedela !
Влакната под пазуви не смеат да се бричат,а па не од корен да се корнат...21 век сме,од хигиенски причини фала богу дека мора да се средиш,па уште на топло време да не водиш грижа за тоа е погубно и за тебе и за околината,но отстранување од корен влакна таму никако.Има линфни јазли кои се густо распоредени и многу осетливи,не дај боже ако дојде до поголема иритација,внатрешно влакно (ако ти се случило на препон,знаеш колку се болни) тука болно отекува и неодминливо се прават големи грутки кои се опасни...ретки се случаите,но зошто да ризикуваш?!Сепак здравје на прво место...Козметичарка да прашаш ќе ти рече немаш гајле,ама прашај медицинско лице да видиш што ќе ти рече.Обично при рутински преглед на градите,ако е добар докторот сам ти потенцира за медицинската хигиена на таа област од телото,дури и не препорачуваат антиперспиранти,туку да се наоѓаат други алтернативи за заштита од потење и непријатни миризби.
vi blagodaram premnogu za sovetot !!! i znaci sega mozam da sum poraet ! podobro mi e da se bricam odkolku da si nanesam nekoja nesakana bolest ! fala vi .pozzzzzz
Vlaknata pod pazuv smeat da se depiliraat i mnogu e podobro od bricenje. Samo e najbitno da se najde salon i kozmeticarka koja znae sto raboti. Kaj nas problemot e sto ima eden kup samouceni kozmeticarki. Vnatresni vlakna se javuvaat zatoa sto pri depilacija so vosok se kinat vlaknata, zatoa jas si se depiliram so secerna pasta i nemam potkozni vlakna nikade na teloto. Vnatresnite vlakna nemaat nisto so limfnite jazli, iskusen i obucen kozmeticar mnogu lesno ce prepoznae problem so limfni jazli i ce ve posovetuva sto da pravite. A sto se odnesuva do medicinskite lica, tesko deka ce najdete nekoe takvo so vlakna pod pazuvi...
Влакната немаа врска со јазлите,точно,но знаеш што се случува со воспалено влакно во област во која ги има и знаеш која е функцијата на линфните јазли?!Се учи по биологија во основно училиште!Па од обетка на уво или пак мозолче(ми се случиле и двете,завршив со антибиотици,буквално како џмучки на задниот долен дел од главата ми се појавија и болеа толку многу што имав и нагон за повраќање и вртоглавица) во косата се случува да потечат крајниците и јазлите зад главата!Не значи дека секој случај е опасен,но не е здрава и нормална состојба на телото,особено за осетливо нешто како линфните јазли,прогуглај малце и прочитај.Линфните јазли се индикатор за многу болести!Ако дојде до поголема инфекција се преоптеретуваат зошто започнуваат забрзано да лачат и се болни на допир и потечени,може да дојде до создавање на абнормални клетки и тука веќе започнува проблемот...но да не навлегувам во црни сценарија.Така е тоа,земи откорни,за убавина се трпи болка,ама не по цена да се подложиш на извесни ризици по здравјето! На крај краева право на личен избор е,мој совет е да не го правите тоа.Мајка ми имаше проблем со масно ткиво на градата и правеше испитувања,меѓу другото и ова бил дел од муабетот и советите на докторот и од тогаш не употребува антиперспиранти,туку кристален камен кој навистина е одличен (може имате слушнато од РСИ фирмата) и долго време ги отстрануваше со восок на козметичар,а сега се бричи. Ако постојат 100 фактори за некое заболување,зошто да си го создавате 101 ако имате избор?!И да напоменам,преку заболените линфни јазли најбрзо се шират болести и инфекции по целото тело,не провоцирајте нешто за кое немате особена потреба...лоши верижни реакции и компликации се случуваат токму преку нив. И не ми го вади муабетот од контекст,особено зошто е добронамерен совет,а не критика!На крај краева не зборувам за одржување на прашума под пазувите,туку да се избегнува корнење на влакната од корен,а бричењето како алтернатива е многу подобро,иако и тоа има свои ризици.Јас се бричам и употребувам стикови за заштита од потење,иако не се задрави,но не можам да го игнорирам советот од доктор кој сметав дека е убаво да се сподели со останатите.На крај краева ако исходот е 100 проценти ризик,пре би да бидам јети,отколку да се подложувам на ризици од ваков тип. И таа твоја шеќерна паста како тоа гарантира дека нема да се појави внатрешно влакно?!Има гаранција со неа?!Што?!Докажана е дека е погодна и пред се сигурна за таму?! Од папокот нагоре не смеат да се отстрануваат влакна од корен,а од носот нагоре не смеат да се стискаат мозолчиња од истите причини.Ама пошо денес светот го вртат пари и интерес и салоните некако мора да заработуваат,тоа е...убавина по цена на болест. Ми се нафрли ко да ве колнам,а не совет да давам.Тој што тоа го прави секако дека нема да го негира.
Под пазувите местото е осетливо . Не дека не смее , никој не може да ти каже немој да ги депилираш , туку не е препорачливо . Сум слушнала дека има случаеви каде што се депилирале , па после не помагале ни стикови , ни дезодоранси ни ништо.. после си викале златно бикче . Да отидеш во козметички салон , да не те знаат , да им отидеш прв пат и да не знаеш дека не е убаво да се депилираш под пазуви , мислиш ќе ти речат НЕ , не е добро ? За пари ќе те депирилираат.. ама кој како си ја нареди. Не се депилирам таму па што сака нека биде. И се извинувам што забегав од темата ..
Isto i jas dobronamerno sakav da gi podelam moite iskustva i nemam namera da se raspravam so bilo koj. Samo vikam deka odkako pocnav da se depiliram so secerna pasta nemam potkozni vlakna, sto ne bese slucaj dodeka se depilirav so vosok i nikogas povece nema da se depiliram so vosok. Gledam deka i isto iskustvo imaat i drugite na forumov. Ako nekoj misli deka e podobro da se brici, toe e sopstven izbor. Znaci uste ednas, sopstveno iskustvo, a ne od google ili rekla - kazala...
ti blagodaram na ubaviot sovet ! pozdrav ! veke go zedov vo predvid ovaj dobro napisan tekst ! i od mnogu drugi lugje mi e slusnato slicnovo !
Ај и јас да пршам нешто , па надевам се дека некој ке може да ми одговори ако поробро се разбира. До скоро на препоните се депилирав со топол восок , повеке време немав никакви проблеми но последниот пат ми излегоа жлезди и си имав доста маки со тоа , по болници требаше време да ми поминат...... сега незнам што да правам некам да се бричам грозно е , и незнам дали сега ако одам да се депилирам па ке ми се повтори истото .... позз