Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимна депилација

Дискусија во 'Тело' започната од jasmin, 11 ноември 2009.

?

Како ја депилирате интимната зона?

1. Дома, со восок

292 глас(а)
    12,0%
  2. Дома, со ленти

352 глас(а)
    14,4%
  3. На козметичар

1.453 глас(а)
    59,6%
  4. Дома со жилет

341 глас(а)
    14,0%
  1. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.667
    Допаѓања:
    2.153
    Jas mislam deka e mozno da e do vosokot no i do toa kolku toj ti se zadrzuva na kozata- ednas se depilirav na race so silk lenti i mi ostanaa fleki , no podolgo gi drzev lentite, a flekite isceznaa po odreden period...vnimatelno so vosokot

2. RisteT

RisteT Нов член

Се зачлени на:
    9 април 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво, сакам да ве замолам нешто ама искрено и кој знае ств да ми одговори. Ме интересира каде можам да најдам во скопјево интимна депилација за мажи. Сите салони што си знаев им звонев секаде негативно ми одговорија. Решив дома сам да пробам (со ленти), и епилог, од 20 места крв ми тече, такви бели со гној полни ми се прават, боли ненормално после цел ден, саат време утепав и пак не се завршив како што треба... Па ве замолувам доколку некоја (или некој гледам има и машки по форумов) знае (а и женските имате дечковци некоја знае ваљда) да ми кажете.. ако ви е срам овде пишете ми ЛП.. значи барам интимна депилација, за раце нозе грб стомак гради пазуви знам дека има тоа секаде ми кажаа... Ве молам стварно :) лом се напраив, а со жилет треба секој втор ден да се повторувам, ај ваљда ке се најде некоја добра душа :)

3. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.006
    Абе овие козметичаркиве наши имаат уплав од мажи па и уште ако спомнеш дека сакаш да депилираш интима си мислат дека сакаш да ги силуваш |( За друго мислам дека ќе се нафатат. Јас да ти препорачам не знам зашо ова мојава не сакала да работи со мажи али пиши им на машкиве од форумов ЛП и може ќе ти дадат некаква информација. Јас сите мажи со кои сум направила муабет на темава преферираат машинки и креми за „депилирање“ (бричење). Еве ти едно големо браво: :clap: од мене што си решен за депилација :)

4. PussyHunter

PussyHunter Нов член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    723
    :D
    Јас го бричам мојот. :lol: Тешко би се одлучил на депилација затоа што боли многу, а влакната пак ќе израснат. Интимните влакна не се како брадата па да стануваат погусти и појаки.

RisteT мислам дека ретко има кај нас интимна депилација на машки. Тешко женско да се нафати на тоа заради факторот
    куродрвица :D
    , а машко да депилира машко е ептен гејски. Ако сакаш трајно да ги отстраниш тие влакна направи го тоа ласерски, ако сакаш да се депилираш барај некои помошни креми, спрејови што и да има, со лента никако старомодно е, not worth the pain.

5. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.006
    ^ PussyHunter не го лажи бе :lol: Не е старомодно. Баш е фраерски :!: И дефинитивно вреди за болката 8) . Камо среќа сте да беа вака храбри. Различно е депилирано место од бричено. Интимни/неинтимни влакната си се влакна и сакал-неќел ќе се збрлават по бричење.
    А тоа дека е геј машко да депилира машко, е малку :) , ма да и самото тоа маж-козметичар е геј момент :). Како и да е, Ристе, јас би советувала со ленти да си пробуваш, има и тема депилација со ленти па види читни ја. Тргај ги брзо без двоумења и ќе се уходаш. Можеш и да ги сечеш па ќе ти дојдат како помали и полесни за манипулација ;)

6. PussyHunter

PussyHunter Нов член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    723
    Старомодно е во смисла на болката, зашто толкава болка и крв кога може да биде безболно и мазно. :)

Машко да депилира машко е апсолутно awkward ситуација, никогаш не би прифатил. :D

Сечењето и ситнењето на влакненцата за полесна манипулација е екстра трик хаха го практикувам понекогаш. :up:

7. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.926
    Допаѓања:
    89.745
    ^
    Доколку не најдеш козметичарка и не ја издржуваш болката со ленти мислам дека имаше и вет спреј за отстранување на влакна колку што се сеќавам :)
    Си се напрскуваш оставаш 3-4минути и миеш полесно и побезболно здравје ,провери побарај.
    Искрено не верувам дека постои некоја така храбра козметичарка што би се нафатила за интимна депилација кај машки ,али тоа е Мк јбг :D

8. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.006
    :!: Toa со кремите и спрејовите не е баш најпаметно зашо ефектот мислам дека е сличен на бричот а и временски мислам дека ништо повеќе не ги отстрануваат влакната (не сум компетента за информација од прва рака за ова). Дечко ако веќе си спремен на вистинска депилација и си пробувал, земи си лентичиња и тргај машки! :) Има и восоци како во кантички што се продаваат па можеш да пробаш и со нив, ама мене ми се комплицирани, не знам ни ти дали би се снашол. [ Па крај краева некоја другарка поблиска ако имаш можеп да замолиш да те издепилира не верувам дека ќе и е проблем, ќе си го покриеш господинот и нема да има фрки..].

И ова: лажи бе дека си пливач кога ќе им се јавиш на козметичкиве студија, може ќе те гледаат посериозно и со други очи :) Од кога ќе те одбијат по првото барање на козметичка услуга кажи им дека имаш натпревар и дека ти треба депилацијава, нешто во тој стил... ;)

9. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    Да се надоврзам на муабетот, освен девојка ти (доколку ја имаш), чисто се сомневам дека било која друга девојка ке се нафати да ти ја депилира интимата...
    А за останатиот дел од телото, ти држам среќа. Во една прилика додека јас се депилирав, се јави машко да закаже депилација, козметичарките најмалку 5 минути се убедуваа која да го депилира... :lol: :lol:

10. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.926
    Допаѓања:
    89.745

:D Mе насмеа ма Мадам имаш убави идеи :D
    Тебе некој другар да ти каже да го издепелираш,ќе му завршиш ли услуга :?: Јас не :D

Оваа за спрејот му го кажав веќе ептен ако нема излез инаку да точно е дека е слично скоро исто како и брич ,но барем повеќе од 2 дена е мазно :D
    Мислам дека подобро е со восок отколку со лента така да по аптеките побарај си восок :)

11. PussyHunter

PussyHunter Нов член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    723
    Тоа е таа потврда на мојата теорија, дека ретко женско да се нафати да депилира машко во страв нешто да не израсне. Стравот е оправдан. :lol:

Крај краева мислам дека депилација е повеќе за женски, јас ќе одам the hardcore way со бричење. :)

Lе Madam-A, кремовите и спрејовите според мене помагаат во депилацијата затоа што ги омекнуваат влакненцата, ги отвараат порите на кожата и полесно е да ги издепилираш или избричиш, pain free што би се кажало. Исто немам информација за ова од прва рака, така што шпекулирам.

На Viktorijaaa5 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.006
    Леле волку жива темава не била :D
    Па што знам, баш се мислев јас на тоа сега, ама ако некој од блискиве другари ме замоли, може и би прифатила, па што да прави човекот ако е некој како Ристе што нема среќа со салони, безизлесност е во прашање :lol: . Многу ми е гајле мене што тој си чува меѓу гаќи, начисто си сме со другарскиот однос... па нека израдува некоја цурица :D Сигурно би била смешка тргањето ленти :rofl: А башка после ќе ме части пица за работната мака и сите среќни 8)

Не верувам дека е стравот од издигнувањето, глумат лудило и овие козметичаркиве, си мислат мањак е тој што закажува депилација.. |(

Јас сум слушала пак дека ги ојачуваат :?: Ама ајде да не шпекулираме и двајцата :lol:

На PussyHunter му/ѝ се допаѓа ова.
  13. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.970
    Допаѓања:
    21.159
    Иако на козметичарите им е тоа работа,верувам дека е непријатно да дојде некој и ти да му го пипкаш и депилираш,и притоа да го тешиш да не се плаши и да не плаче од болка.
    За другар верувам дека и јас никако не би прифатила,ама добро.
    Можеби ако има голем интерес од страна на мажите,најпаметно би било да отвориш салон,каде ќе вработиш едно машко,кое ќе е задолжено за господата и за нивните височества.
    Може доста да се профитира.
    Инаку, :clap: за таквите машки кои ги има во се поголем број и кои се депилираат,немора цели ама на одредени места мора да се одржува хигиена,а не да се оправдуваат со тоа: Несакам да сум педерастичен,подобро ќе одам со влакна!

14. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.892
    Допаѓања:
    15.806
    И така јас одлучив да си купам восок и тоа овој [​IMG]
    ама внатре нема ленти за тргање да речам..само воскот,и влажни марамчиња за потоа...
    Нз што да употребам за ленти?

15. lallyy

lallyy Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    3
    Јас откако знам за себе одам на козметичар,сметам дека е најдобро и баш хигиенски.

16. Tikvice

Tikvice Популарен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    250
    Направи си крпчиња од некоја стара гардероба сто не ти треба,од чарсав на пример таков матријал да биде.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  17. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.036
    Допаѓања:
    10.590
    Колку е восоков?Планирам да си купам :)
    Ако може да ми кажете како ги топите восоциве , некој полесен начин :&?Маки мачам со восоциве . :devil: :@ :(

18. biky

biky Нов член

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0
    Јас има 2-3 појдено на депилација на козметичар.И После 2 недели,ми се појавува како точки црвенило и тое изгледа е како мало мозолче.многу многу мало и кога ќе го стегнал теци вода или нз што е.е сега прашувам зошто вака се појавува, а па дома сама не можам да се депилиррам.И сега кажете ми што е како е?!

19. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    Јас не одам на интимна депилација, оти имам среќа (или не) на дечко ми му сум посекси недепилирана, кога сум депилирана се чуствувал како педофил. :)

20. Maca-maci

Maca-maci Нов член

Се зачлени на:
    3 мај 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Od licno iskustvo smetam deka topliot vosok e poveke efikasen i pobezbolen od ladniot, bidejki ladniot premnogu se zacvrstuva za kozata i moze da predizvika odredeni oshtetuvanja na kozata. Pozzz