Koнечно успеав да најдам добар начин на депилација. Вит плавите ленти, супер! Презадоволна! Взоната и усните ги средив.. Само имам проблем.. Како ли да ги отстранам влакненцава кај задникот. Се двоумам повторно со брич да се манам на таа страна.
Zdravo zenski, nikogas ne sum se depilirala i nemam odeno na kozmeticar zatoa sto i strav mi e i stram , sekogas so bric ama kako sto vikate nekoi da za dva dena se pojavuvaat vlaknenca i mnogu imam podkozni mozolcinja i so da kazam nozete mi se katastrofa nevidena nikade ne mozam da se pojavam vo kratko i bez hulahopki . citam tuka i se odluciv da odam na kozmeticarka samo ke ve zamolam da mi preporacate nekoja fina i so dobro rabotno iskustvo,AMA VO STIP!
Здраво женски ...пред неколку дена на рацете се напрајв со брич..ве молам помагајте што да направам сега..vlaknencata mi obrasnata i stanaa poostri...so da napravam???
Kako i da e, mislam deka najdobro e da si pojdi covek na depilacija kaj kozmeticar- Doma, dodeka gubis vreme so vosok, pa toplenje, pa nasekade lepi....ili maki da si macis so lenti, pa kaj fatilo- kaj se potkinalo i ne fatilo eeeee eksik ....A na kozmeticar si sreden za nekolku minuti i drug ti go beri gajleto Pozz
Дефинитвно сум за интимна депилација. На почетокот можеби малце е непријатно и страшно, ама со тек на време се навикнува, и болката е помала. Раат сум си цел месец а и со депилација се избегнува непријатното чувство на чешање после бричење.
Вака девојки имам еден проблем ... уште на почетокот кога почнав да се бричам се пресеков еднаш потоа пак истото место ми се случи несакајќи да го пресечам и ми се појави како топче и од година во година како да е поголемо многу ми е страв и мајка ми исто така имаше вака и го извадија,но после неколку години таа имаше циста во главата па мораше на операција а уште пред да ја оперираат во глава го зема резултат од ова изваденото што е од бричот за да видат дали нешто има врска тоа со тоа што и се појави циста во глава докторите рекоа нема врска(но сепак ете имало шанси штом ги земаа во предвид и тиа резултати) ... а сепак јас сум во паника... незнам што да правам ве молам дали може некој да ми каже дали има нешто некоа течност или слично да го мачкам па само да падне кај мене не е големо многу кај мајка ми беше со големина на тапа а кај мене е ептен малечко но сепак ми е страв ... ВЕ МОЛАМ за помош !!!
Спојлер Angelce201 Искрено мислам дека треба да одиш на доктор, можеби е ништо страшно, но барем нема да го мислиш. Матичната ќе знае кај да те упати
Мислам дека не кожен лекар треба да се обратам,бидејќи топчето ми е на нога ... но пак ми е страв @@ Јас се извинувам можеби ја погрешив и темата бидејќи е интимна депилација ... SORRYYYYYYYY
Немојте да се замарате со восоци и ленти, одете си на козметичар барем знаете дека ќе бидете средени убаво и без нервози ќе си поминете, ќе бидете средени две недели како ништо (барем јас лично) а и не е воопшто скапо. Со восок дома немам никогаш пробано, со ленти еднаш згрешив се направив цела црвени топчиња ми течеше крв ненормално. Од тогаш па наваму само на козметичар, ми беше малце страв првиот пат, а богами и срам ама нели за се има прв пат. Болката е прилично голема, ама се намалува со тек на време, мене ми е секогаш различно, некогаш дури воопшто не сеќавам, некогаш мислам дека ќе умрам од болка ама трпиш, се навикнуваш, после барем ни чешање ни ништо.
девојки,што би рекле за депилација под пазувите,имам слуснато дека излегувале цисти и слично дека не е здраво,ама затоа сто имам ептен темни влакна и со брич и израснуваат за еден ден.па сакам да пробам со депилација.но сепак страв ми е заради тие работи..!?
Јас Имам лошо искуство со депилација под пазуви и не ја препорачувам .. една работа што влакната растат по два три дена а друго и најбитно е тоа што наредниот ден неможев рацете да си ги помрднам ми се Направија како грутчиња под пазувите .. тука ти се сите жлезди И не се игра со таа депилација. Мој совет не пробувај , останатото твое е .. те поздравувам
Девојки вчера бев на депилација... и како и секој пат така и овој,ме депелираат целосно.Но од кога ми се смири кожата од депилацијата денеска забележав како црвенило и некако како насобрана кожичката (значи зборам за надворешен дел) и предпоставувам дека е како изгорено од восокот или од тегнењето на лентата па зашто понежен е тој дел... Појма немам што е... не верувам дека има некоја опасност но да се косултирам, дали треба нешто да се мачкам. Инаку воопшто не ме боле или пече и слично.