Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимна депилација

Дискусија во 'Тело' започната од jasmin, 11 ноември 2009.

?

Како ја депилирате интимната зона?

1. Дома, со восок

292 глас(а)
    12,0%
  2. Дома, со ленти

352 глас(а)
    14,4%
  3. На козметичар

1.453 глас(а)
    59,6%
  4. Дома со жилет

341 глас(а)
    14,0%
  1. aquamarine-123.4

aquamarine-123.4 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2012
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    22
  2. Marie.m

Marie.m Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    764

Веројатно ова е за понежни вланкна, не како на интимата, барем јас така мислам.

3. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    Koнечно успеав да најдам добар начин на депилација. Вит плавите ленти, супер! Презадоволна! Взоната и усните ги средив.. Само имам проблем.. Како ли да ги отстранам влакненцава кај задникот. :D :$ Се двоумам повторно со брич да се манам на таа страна. |(

4. gangstergirl

gangstergirl Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2013
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    88
    Не може и тоа да се среди со Вит плавите ленти, или? :?:

5. Lutki4ka

Lutki4ka Активен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    1
    Zdravo zenski, nikogas ne sum se depilirala i nemam odeno na kozmeticar zatoa sto i strav mi e i stram :lol: , sekogas so bric ama kako sto vikate nekoi da za dva dena se pojavuvaat vlaknenca i mnogu imam podkozni mozolcinja i so da kazam nozete mi se katastrofa nevidena :( nikade ne mozam da se pojavam vo kratko i bez hulahopki :( :( . citam tuka i se odluciv da odam na kozmeticarka samo ke ve zamolam da mi preporacate nekoja fina i so dobro rabotno iskustvo,AMA VO STIP! :) :*

6. Lutki4ka

Lutki4ka Активен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    1

i sekako dokolku znaete cena :D

7. Glopost

Glopost Нов член

Се зачлени на:
    25 мај 2014
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Здраво женски ...пред неколку дена на рацете се напрајв со брич..ве молам помагајте што да направам сега..vlaknencata mi obrasnata i stanaa poostri...so da napravam??? :( :( :(

8. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.625
    Допаѓања:
    13.307
    Сеа ќе си отидеш со восок да ти ги издепилираат и више заборави го бричот. ;)

На Glopost му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Glopost

Glopost Нов член

Се зачлени на:
    25 мај 2014
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    A so krema za depilirajne dali ke se otstranat sega? :(...

10. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.625
    Допаѓања:
    13.307
    Исто срање, различно паковање. Отиди си на депилација бре девојко и мирна ти глава.

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.667
    Допаѓања:
    2.153
    Kako i da e, mislam deka najdobro e da si pojdi covek na depilacija kaj kozmeticar- Doma, dodeka gubis vreme so vosok, pa toplenje, pa nasekade lepi....ili maki da si macis so lenti, pa kaj fatilo- kaj se potkinalo i ne fatilo eeeee eksik :D ....A na kozmeticar si sreden za nekolku minuti i drug ti go beri gajleto :) Pozz

12. Emilijaa13

Emilijaa13 Активен член

Се зачлени на:
    14 мај 2014
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    29
    Дефинитвно сум за интимна депилација. На почетокот можеби малце е непријатно и страшно, ама со тек на време се навикнува, и болката е помала. Раат сум си цел месец а и со депилација се избегнува непријатното чувство на чешање после бричење.

13. Angelce201

Angelce201 Активен член

Се зачлени на:
    10 септември 2012
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    6
    Вака девојки имам еден проблем ... уште на почетокот кога почнав да се бричам се пресеков еднаш потоа пак истото место ми се случи несакајќи да го пресечам и ми се појави како топче и од година во година како да е поголемо многу ми е страв и мајка ми исто така имаше вака и го извадија,но после неколку години таа имаше циста во главата па мораше на операција а уште пред да ја оперираат во глава го зема резултат од ова изваденото што е од бричот за да видат дали нешто има врска тоа со тоа што и се појави циста во глава докторите рекоа нема врска(но сепак ете имало шанси штом ги земаа во предвид и тиа резултати) ... а сепак јас сум во паника... незнам што да правам ве молам дали може некој да ми каже дали има нешто некоа течност или слично да го мачкам па само да падне кај мене не е големо многу кај мајка ми беше со големина на тапа а кај мене е ептен малечко но сепак ми е страв ... ВЕ МОЛАМ за помош !!!

14. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.856
    Допаѓања:
    5.200
    Angelce201 Искрено мислам дека треба да одиш на доктор, можеби е ништо страшно, но барем нема да го мислиш. Матичната ќе знае кај да те упати :)

15. Angelce201

Angelce201 Активен член

Се зачлени на:
    10 септември 2012
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    6
    Мислам дека не кожен лекар треба да се обратам,бидејќи топчето ми е на нога ... но пак ми е страв :@@@
    Јас се извинувам можеби ја погрешив и темата бидејќи е интимна депилација ... SORRYYYYYYYY

16. Madilyn

Madilyn Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2014
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    126
    Немојте да се замарате со восоци и ленти, одете си на козметичар барем знаете дека ќе бидете средени убаво и без нервози ќе си поминете, ќе бидете средени две недели како ништо (барем јас лично) а и не е воопшто скапо.
    Со восок дома немам никогаш пробано, со ленти еднаш згрешив се направив цела црвени топчиња ми течеше крв ненормално. Од тогаш па наваму само на козметичар, ми беше малце страв првиот пат, а богами и срам :tmi: ама нели за се има прв пат. Болката е прилично голема, ама се намалува со тек на време, мене ми е секогаш различно, некогаш дури воопшто не сеќавам, некогаш мислам дека ќе умрам од болка ама трпиш, се навикнуваш, после барем ни чешање ни ништо. :D

17. Valentina.Vaki

Valentina.Vaki Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2013
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    579
    Каде прават шеќерна депилација во Скопје? некој да сподели искуство,Силуете,Афродита???

18. Korali

Korali Нов член

Се зачлени на:
    5 јуни 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    девојки,што би рекле за депилација под пазувите,имам слуснато дека излегувале цисти и слично дека не е здраво,ама затоа сто имам ептен темни влакна и со брич и израснуваат за еден ден.па сакам да пробам со депилација.но сепак страв ми е заради тие работи..!? :) :D

19. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Јас Имам лошо искуство со депилација под пазуви и не ја препорачувам .. една работа што влакната растат по два три дена а друго и најбитно е тоа што наредниот ден неможев рацете да си ги помрднам ми се Направија како грутчиња под пазувите .. тука ти се сите жлезди И не се игра со таа депилација. Мој совет не пробувај , останатото твое е .. те поздравувам :rofl:

20. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.956
    Допаѓања:
    1.267
    Девојки вчера бев на депилација... и како и секој пат така и овој,ме депелираат целосно.Но од кога ми се смири кожата од депилацијата денеска забележав како црвенило и некако како насобрана кожичката (значи зборам за надворешен дел) и предпоставувам дека е како изгорено од восокот или од тегнењето на лентата па зашто понежен е тој дел... Појма немам што е... не верувам дека има некоја опасност но да се косултирам, дали треба нешто да се мачкам. Инаку воопшто не ме боле или пече и слично.