Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимна депилација

Дискусија во 'Тело' започната од jasmin, 11 ноември 2009.

?

Како ја депилирате интимната зона?

1. Дома, со восок

292 глас(а)
    12,0%
  2. Дома, со ленти

352 глас(а)
    14,4%
  3. На козметичар

1.453 глас(а)
    59,6%
  4. Дома со жилет

341 глас(а)
    14,0%
  1. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.006
    Веројатно е од восокот ако бил многу жежок. Ако не те боли ни пече тогаш веројатно само ќе ти се излупи кожата таму и никому ништо. Ако не ти се смири местото по неколку дена барај памет од поупатени, вака јас мислам дека не е ништо страшно ;)

2. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.956
    Допаѓања:
    1.267
    Ти благодарам :) :*

3. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.949
    Допаѓања:
    81.260
    Стави си бебешко масло, ќе ја омекне кожата и ќе го убрза залекувањето. :)

4. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    646
    Допаѓања:
    586

Здраво Валентина. Ваки- јас имам одено на шеќерна на две места- едните се кај воденица во капиштец, александрија профешонал, а другата е во аеродром инфлуенс- ако сакаш бројче ќе ти дадам во лп. Од двете сум презадоволна, но јас одев смао на депилација на интима- нозе и раце не депилирам со шеќерна.

На Valentina.Vaki му/ѝ се допаѓа ова.
  5. alexsandraa

alexsandraa Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    737
    Здраво. До сега не сум била на депилација, но планирам да одам, па сакав да ве прашам колку време после бличење одприлика треба да се растат влакната,(колку мм, цм) и дали многу боли како за првпат :$ :$ :tmi: Благодарам однапред. :*

6. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891
    За болење,боли. Без разлика дали е на интимата или на нозе/раце. :!: Се немам депилирано таму. :$ Но кога козметичарката ќе ми ги депилира препоните т.е. околу интимата умирам од болка. :@ Ако планираш таму да се депилираш избери термин додека си во овулација.Бидејќи пред менст. и за време на менс. боли 100 пати повеќе. И имам прочитано,пред таква депилација да се напие аспирин или аналгин(не ми текнува точно),ги намалувал болките.

На alexsandraa му/ѝ се допаѓа ова.
  7. alexsandraa

alexsandraa Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    737
    Фала :) :*

8. Angella13

Angella13 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2013
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    7
    Девојки, утре планирам дома да се депилирам со ленти (ладен восок) ама нешто многу страв ме фати хахах ..што е подобро да купам? ленти или оној ладниот восок што се загрева и се прави топол восок? и дали боли многу?
    13години имам,но имам мн потреба да се депилирам

9. minika

minika Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    104
    kupi si lenti (laden vosok) jas ti preporacuvam mala e bolkata mene ne me bolese koga se depilirav ne boli slobodno probaj ;) :*

10. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.036
    Допаѓања:
    10.591
    Со ленти нема ништо да направиш штом ти е прв пат .Појди си на козметичар , нека те средат таму. , па после депилирај се во домашни услови .:)

11. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    633
    А дали може да се најде од таа траката за депилирање?
    Во топлите восоци што се продаваат има ставено неколку парчиња, но тие се малку.

12. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.892
    Допаѓања:
    4.896
    Сакам да прашам дали е добро долу да се издепилирам сама со онаа шеќерен восок што се купува од парфимерија или со ленти за депилирање?
    Со шеќерен восок се имам депилирано на раце не болеше толку,ама за долу незнам :\

13. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.152
    Допаѓања:
    13.516
    Јас за депилирање си користам ДЕПИЛАТОР :) , што ќе одам во салон секој месец(закажување,чекање...) вака во домашни услови два пати месечно : нозе(само до колена нагоре ме боли), раце, под пазуви(првите 10-15 пати ме болеше ПРЕмногу после ми стана рутина) додека на интимата со брич- нема шнси таму ни восок ни депилатор мислам дека ќе умрам од болка башка ме срам да се рачепатувам за депилација no way :$

14. lattie

lattie Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    204
    Мислам дека таква трака гледав во ДМ во Гтц за цена незнам да не те излажам. Инаку јас практикувам да си се депилирам сама со ленти од елеа

15. litt-le

litt-le Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    3
    Девојки сакам да одам на депилација. Но страв ми е и срам ми е. Сакам на нозете и на интимата но не знам колку ке боли од тоа ми е страв. Кажете ми некој поискусен како е дали боли и се дриго. И уште нешто восокот кој го користат козметичарките само го прецадуваат страв ми е да не фатам некоја инфекција незнам што да правам но не можам со брич ми здосади...

16. osmatetratka

osmatetratka Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    11
    Значи пошо немав дозвола за депилација таму долу денес за прв пат си ја избричив интимата и дека ме чекаа малку паничев сега ми е страв но се трудев да бидам нежна како и да е , не користев никакви лосиони и пењи само вода и брич ипосле бањањето само бекутан помада се намачкав океј ли е? Сеа малце ме чеша

17. osmatetratka

osmatetratka Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    11
    ОФ НЕКОЈ ВЕДНАШ ИТНО ДА ДОЈДЕ ЛП АКО МОЖЕ? МНОГУ МИ Е ПОТРЕБНО!!! :@

18. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.090
    Веројатно се нафрли од иритацијата на која ја изложи кожата и чешањето. Ќе помине, треба трпение сега. Требало да користиш некоја подлога, крем/пена за бричење, сапун.

19. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.613
    Допаѓања:
    2.472
    За прв пат интимна депилација во салон, која е идеална големина на влакната :$ :$

20. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.949
    Допаѓања:
    81.260
    3-4 mm, барем мене тоа ми е идеално и најмалку болно. Иако мислам дека тоа е индивидуално, затоа што за некоја 3 милиметри се премалку можеби за да успешно се извадат влакненцата, но кога се подолги повеќе боли и поголема е можноста да се искинат влакната. Голтни еден Аспирин пола саат пред депилација и немаш мака. :D

На Miss.M5 и velesanka им се допаѓа ова.