Интимна депилација

Discussion in 'Тело' started by jasmin, Nov 11, 2009.

?

Како ја депилирате интимната зона?

1. Дома, со восок

302 vote(s)
    12.0%
  2. Дома, со ленти

352 vote(s)
    13.9%
  3. На козметичар

1,503 vote(s)
    59.5%
  4. Дома со жилет

367 vote(s)
    14.5%
  1. Madam-A

Madam-A Популарен член

Веројатно е од восокот ако бил многу жежок. Ако не те боли ни пече тогаш веројатно само ќе ти се излупи кожата таму и никому ништо. Ако не ти се смири местото по неколку дена барај памет од поупатени, вака јас мислам дека не е ништо страшно ;)

2. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Ти благодарам :) :*

3. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Стави си бебешко масло, ќе ја омекне кожата и ќе го убрза залекувањето. :)

4. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Здраво Валентина. Ваки- јас имам одено на шеќерна на две места- едните се кај воденица во капиштец, александрија профешонал, а другата е во аеродром инфлуенс- ако сакаш бројче ќе ти дадам во лп. Од двете сум презадоволна, но јас одев смао на депилација на интима- нозе и раце не депилирам со шеќерна.

Valentina.Vaki likes this.
  5. alexsandraa

alexsandraa Популарен член

Здраво. До сега не сум била на депилација, но планирам да одам, па сакав да ве прашам колку време после бличење одприлика треба да се растат влакната,(колку мм, цм) и дали многу боли како за првпат :$ :$ :tmi: Благодарам однапред. :*

6. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

За болење,боли. Без разлика дали е на интимата или на нозе/раце. :!: Се немам депилирано таму. :$ Но кога козметичарката ќе ми ги депилира препоните т.е. околу интимата умирам од болка. :@ Ако планираш таму да се депилираш избери термин додека си во овулација.Бидејќи пред менст. и за време на менс. боли 100 пати повеќе. И имам прочитано,пред таква депилација да се напие аспирин или аналгин(не ми текнува точно),ги намалувал болките.

alexsandraa likes this.
  7. alexsandraa

alexsandraa Популарен член

Фала :) :*

8. Angella13

Angella13 Истакнат член

Девојки, утре планирам дома да се депилирам со ленти (ладен восок) ама нешто многу страв ме фати хахах ..што е подобро да купам? ленти или оној ладниот восок што се загрева и се прави топол восок? и дали боли многу?
    13години имам,но имам мн потреба да се депилирам

9. minika

minika Истакнат член

kupi si lenti (laden vosok) jas ti preporacuvam mala e bolkata mene ne me bolese koga se depilirav ne boli slobodno probaj ;) :*

10. cooll

cooll Популарен член

Со ленти нема ништо да направиш штом ти е прв пат .Појди си на козметичар , нека те средат таму. , па после депилирај се во домашни услови .:)

11. rainlover

rainlover Истакнат член

А дали може да се најде од таа траката за депилирање?
    Во топлите восоци што се продаваат има ставено неколку парчиња, но тие се малку.

12. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Сакам да прашам дали е добро долу да се издепилирам сама со онаа шеќерен восок што се купува од парфимерија или со ленти за депилирање?
    Со шеќерен восок се имам депилирано на раце не болеше толку,ама за долу незнам :\

13. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Јас за депилирање си користам ДЕПИЛАТОР :) , што ќе одам во салон секој месец(закажување,чекање...) вака во домашни услови два пати месечно : нозе(само до колена нагоре ме боли), раце, под пазуви(првите 10-15 пати ме болеше ПРЕмногу после ми стана рутина) додека на интимата со брич- нема шнси таму ни восок ни депилатор мислам дека ќе умрам од болка башка ме срам да се рачепатувам за депилација no way :$

14. lattie

lattie Популарен член

Мислам дека таква трака гледав во ДМ во Гтц за цена незнам да не те излажам. Инаку јас практикувам да си се депилирам сама со ленти од елеа

15. litt-le

litt-le Активен член

Девојки сакам да одам на депилација. Но страв ми е и срам ми е. Сакам на нозете и на интимата но не знам колку ке боли од тоа ми е страв. Кажете ми некој поискусен како е дали боли и се дриго. И уште нешто восокот кој го користат козметичарките само го прецадуваат страв ми е да не фатам некоја инфекција незнам што да правам но не можам со брич ми здосади...

16. osmatetratka

osmatetratka Активен член

Значи пошо немав дозвола за депилација таму долу денес за прв пат си ја избричив интимата и дека ме чекаа малку паничев сега ми е страв но се трудев да бидам нежна како и да е , не користев никакви лосиони и пењи само вода и брич ипосле бањањето само бекутан помада се намачкав океј ли е? Сеа малце ме чеша

17. osmatetratka

osmatetratka Активен член

ОФ НЕКОЈ ВЕДНАШ ИТНО ДА ДОЈДЕ ЛП АКО МОЖЕ? МНОГУ МИ Е ПОТРЕБНО!!! :@

18. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Веројатно се нафрли од иритацијата на која ја изложи кожата и чешањето. Ќе помине, треба трпение сега. Требало да користиш некоја подлога, крем/пена за бричење, сапун.

19. velesanka

velesanka Популарен член

За прв пат интимна депилација во салон, која е идеална големина на влакната :$ :$

20. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

3-4 mm, барем мене тоа ми е идеално и најмалку болно. Иако мислам дека тоа е индивидуално, затоа што за некоја 3 милиметри се премалку можеби за да успешно се извадат влакненцата, но кога се подолги повеќе боли и поголема е можноста да се искинат влакната. Голтни еден Аспирин пола саат пред депилација и немаш мака. :D

Miss.M5 and velesanka like this.