Веројатно е од восокот ако бил многу жежок. Ако не те боли ни пече тогаш веројатно само ќе ти се излупи кожата таму и никому ништо. Ако не ти се смири местото по неколку дена барај памет од поупатени, вака јас мислам дека не е ништо страшно
Здраво Валентина. Ваки- јас имам одено на шеќерна на две места- едните се кај воденица во капиштец, александрија профешонал, а другата е во аеродром инфлуенс- ако сакаш бројче ќе ти дадам во лп. Од двете сум презадоволна, но јас одев смао на депилација на интима- нозе и раце не депилирам со шеќерна.
Здраво. До сега не сум била на депилација, но планирам да одам, па сакав да ве прашам колку време после бличење одприлика треба да се растат влакната,(колку мм, цм) и дали многу боли како за првпат Благодарам однапред.
За болење,боли. Без разлика дали е на интимата или на нозе/раце. Се немам депилирано таму. Но кога козметичарката ќе ми ги депилира препоните т.е. околу интимата умирам од болка. Ако планираш таму да се депилираш избери термин додека си во овулација.Бидејќи пред менст. и за време на менс. боли 100 пати повеќе. И имам прочитано,пред таква депилација да се напие аспирин или аналгин(не ми текнува точно),ги намалувал болките.
Девојки, утре планирам дома да се депилирам со ленти (ладен восок) ама нешто многу страв ме фати хахах ..што е подобро да купам? ленти или оној ладниот восок што се загрева и се прави топол восок? и дали боли многу? 13години имам,но имам мн потреба да се депилирам
kupi si lenti (laden vosok) jas ti preporacuvam mala e bolkata mene ne me bolese koga se depilirav ne boli slobodno probaj
Со ленти нема ништо да направиш штом ти е прв пат .Појди си на козметичар , нека те средат таму. , па после депилирај се во домашни услови .
А дали може да се најде од таа траката за депилирање? Во топлите восоци што се продаваат има ставено неколку парчиња, но тие се малку.
Сакам да прашам дали е добро долу да се издепилирам сама со онаа шеќерен восок што се купува од парфимерија или со ленти за депилирање? Со шеќерен восок се имам депилирано на раце не болеше толку,ама за долу незнам :\
Јас за депилирање си користам ДЕПИЛАТОР , што ќе одам во салон секој месец(закажување,чекање...) вака во домашни услови два пати месечно : нозе(само до колена нагоре ме боли), раце, под пазуви(првите 10-15 пати ме болеше ПРЕмногу после ми стана рутина) додека на интимата со брич- нема шнси таму ни восок ни депилатор мислам дека ќе умрам од болка башка ме срам да се рачепатувам за депилација no way
Мислам дека таква трака гледав во ДМ во Гтц за цена незнам да не те излажам. Инаку јас практикувам да си се депилирам сама со ленти од елеа
Девојки сакам да одам на депилација. Но страв ми е и срам ми е. Сакам на нозете и на интимата но не знам колку ке боли од тоа ми е страв. Кажете ми некој поискусен како е дали боли и се дриго. И уште нешто восокот кој го користат козметичарките само го прецадуваат страв ми е да не фатам некоја инфекција незнам што да правам но не можам со брич ми здосади...
Значи пошо немав дозвола за депилација таму долу денес за прв пат си ја избричив интимата и дека ме чекаа малку паничев сега ми е страв но се трудев да бидам нежна како и да е , не користев никакви лосиони и пењи само вода и брич ипосле бањањето само бекутан помада се намачкав океј ли е? Сеа малце ме чеша
Веројатно се нафрли од иритацијата на која ја изложи кожата и чешањето. Ќе помине, треба трпение сега. Требало да користиш некоја подлога, крем/пена за бричење, сапун.
3-4 mm, барем мене тоа ми е идеално и најмалку болно. Иако мислам дека тоа е индивидуално, затоа што за некоја 3 милиметри се премалку можеби за да успешно се извадат влакненцата, но кога се подолги повеќе боли и поголема е можноста да се искинат влакната. Голтни еден Аспирин пола саат пред депилација и немаш мака.