Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимна депилација

Дискусија во 'Тело' започната од jasmin, 11 ноември 2009.

?

Како ја депилирате интимната зона?

1. Дома, со восок

292 глас(а)
    12,0%
  2. Дома, со ленти

352 глас(а)
    14,4%
  3. На козметичар

1.453 глас(а)
    59,6%
  4. Дома со жилет

341 глас(а)
    14,0%
  1. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.950
    Допаѓања:
    81.264
    Мене со топол восок болката ми е помала. Со депилатор не би ни помислила да пробам, ниту пак со ладен восок.
    Или топол восок или шеќерна депилација, со неа пак најмалце ме боли. :)

На black-angel му/ѝ се допаѓа ова.
  2. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.653
    Допаѓања:
    4.557
    Јас јунак се правев издржав едвај до пола , надоле кај усните не ни помислив да поминам . Ај ќе пробам со топол восок да видам , до сега само со жилет се средував (така ми налагаа некои работи ) па не сум многу ни запознаена ни внесена во депилции со восок . Фала на одговорот :)

3. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.950
    Допаѓања:
    81.264
    Ма јака ти душа штом си издржала со депилатор, макар до пола. Јас се ежам уште кога помислувам на таа опција. :$
    Јас наизменично се средувам, еднаш со восок, еднаш со брич, наводно за да не ми се прават поткожни и немам мака. Порано постојано бев со бричот во рака, ама откако заглавив со едно баеги огромно поткожно влакно, почнав да правам вака. :)

На black-angel му/ѝ се допаѓа ова.
  4. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    5.887
    За машките препорачливо е да се депилираат со ленти? - на интимата :^) :$

Дали можете да ми ги кажете потезите за депилирање на машко и женско тело?

5. angelwings

angelwings Активен член

Се зачлени на:
    25 септември 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Нема врска дали се депилирате со ладен или топол восок,според мене подобро е со топол восок бидејки чувствувам помалку болка а и плус одам во салон каде што веднаш пред тебе го фрла искористениот восок,така што нема простор за паника и бактерии :) Позз

6. kiki.sunshine

kiki.sunshine Активен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2013
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    30
    Имам прашање во врска со депилацијава..
    Само јас се правам лом доле после депилација, па кога ќе почнат да растат по малце или шо е работава?
    Бубуљички црвени, бели, секакви. Пробувам со полинг нешто, ама не ја бива работава.
    Страшно е. Дури знаат и да болат некогаш. Доле многу не се дешава нишо, ама напред горе пред депилација, после депилација. Незнам што да правам веќе...
    Користите лосиони некакви за интимни "акни", гелови некои што ќе ми помогнат..? Феминки...беспомошна сум веќе :( :( :( :(

7. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.950
    Допаѓања:
    81.264
    Не со пилинг, никако. Таа област е многу нежна и не смееш да замислиш да ставаш такви агресивни препарати како пилингот за тело. Подобро ставај бебешка пудра на местата каде што ти избиваат акничките.
    Јас после депилација секогаш обилно нанесувам пудра и облекувам памучен долен веш. Неколку пати во текот на првите 2-3 дена после депилацијата ќе нанесуваш бебешка пудра и би требало да биде во ред. :)

8. Samer

Samer Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2014
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    169
    Јас се депилирам на козметичар со топол восок и не би променила ништо.
    Супер сум задоволна и чуството после депилација е незаменливо . ;)

9. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.053
    Допаѓања:
    6.546
    Истиот проблем го имам и јас. Од што ми излеваат поткожни и акни, имам проблем понекогаш и при односите. Чуствувам болка од поткожните кои навлегуваат длабоко внатре :doh:
    Одма после депилација немам никаква реакција, но од наредниот ден сум тотална катастрофа :sweat:
    планирам да се депилирам на 2-3 месеци. Вака редовно, жабе немам влакна кога се е катастрофа :doh:

10. orchid28

orchid28 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    156
    Јас го имав истиот проблем до пред некој месец значи беа слични на бубулици и ужасно ме болеа кога ќе пробам да ги стиснам...но тоа е единствен начин и така ми поминаа зашто откако ќе го стиснам искача се дури и подкожното влакно па после некој ден престанува да боли ... сеа веќе ми се изгубија неколку месеци не сум имала

11. asimoska

asimoska Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2014
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    9
    девојки со крема вит на колку дена растат влакната?

12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Исто колку со брич.

13. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770
    Дали има некој користено ваков крем или нешто сл. за отрпнување на местотото на депилација и дали има ефект или е само фрлање пари?

14. LoveIsAllAround

LoveIsAllAround Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    113
    Значи сакам сама да си направам депилација на интимниот дел. Сега сакам да ги прашам сите оние што го прават ова сами со што се депилираат? Со ленти или со восок? Кои производи ги користат ,од која марка и одпрликика ако можат да ми ја кажат цената на истите. Ви благодарам женски :*

15. LoveIsAllAround

LoveIsAllAround Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    113
    Некој да ми одговори на прашањето ако може дека навистина ми е потребно :|

16. gabitem

gabitem Нов член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Zdravo,
    sakam da ve prasam nesto, cel zivot se depiliram na kozmeticar, megutoa poslednive dvba meseci otkako ke se izdepiliram posle 1 nedela pocnuva uzasno da me cesa, bev na ginekolog napraviv ispituvanje nemam nisto....dali znae nekoj kako da si pomognam, me izluduva cesanjevo????

fala devojki :)

17. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    36.074
    Пробај со бебешка пудра.Ако не се смири чешањето, обрати се на лекар.Можеби се работи за иритација на кожата за што треба совет од стручно лице.

18. pp1994

pp1994 Активен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Не знам баш дали е соодветна темава за моето прашање, но да не знае некој во Диор, Автокоманда колку наплаќаат за депилација?

19. Devotion

Devotion Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2013
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    32
    Најчесто идам на козметичар, но кога се депилирам дома користам топол восок, гранули кои се растопуваат во алуминиумски сад од Силк. Не сум сигурна за цената, мислам дека е околу 180ден. Најчесто сум задоволна од резултатот, ситните влакненца ги фаќам со депилатор или пинцета, чисто да си комбинирам степени на болка хаха. Пробај, мислам дека восок ти е најдобра опција :)

На JessieT му/ѝ се допаѓа ова.
  20. barbiegirl.24

barbiegirl.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    4.453
    Во промедика, со восок за една употреба, чиста работа. :D