Се депилирам дома бидејќи не ми е хигиенски ... колку и да се трудам не можам восокот не го сменуваат а јас незнам кој се правел предходно ... Вистина дека се прочистува ама колку може да се прочисти и најчесто ми се прават поткожни мислам дека се од тоа секој има различна кожа ... неможам колку и да се убедувам :/
се депилирам дома со восок, но не сама сестра ми има завршено курс за козметичар и таа е задолжена за тој дел Сум одела и на козметичар секако, во зависност од условите. Раат и милина, нема ништо подовро од депилација, веќе не сакам да помислам на брич мислам дека ќе полудам бидејќи кога го користев многу брзо почнуваат да растат и чешањето е нешто неподносливо. Брич? never more
zdr.... ne ti preporacuvam da se depiliras doma bidejki sepak e intima i malku po spesificna depilacija.... jas licno iako sum bivsi kozmeticar odam vo salon....i sekako najefikasna i najbezbolana depilacija e sekernata depilacija
zosto bas vo DIOR probaj da ides vo Lady M vo aerodrom e kaj nova zeleznicka pozadi zgradata na ONE tamu cenite se povolni
јас досега се бричев но сакам да почнам да се депилимар срам ми е многу и страв ми е дека ќе боли,дали може да ве успијат па да ве депилираат?
Не. Да не те плашам, ама ако си се бричела претходно, влакната ти се најверојатно доста зацврстени и голема е веројатноста да те боли. Ама ќе стегнеш заби за првиот пат, трпи ќерко за убајна, а потоа лакше се дише.
Јас ќе се мрднам! Ќе се откажам и од депилација и ќе шетам со шума доле! Се депилирав со топол восок еднаш, ми пораснаа после 7 дена. После тоа пак се депилирав со топол восок, пак по 7 дена, плус поткожни едни језиви големи. Ајде и сама дома со шеќерна, мене искрено повеќе со шеќерна ме боли, вака со восок тегнам еднаш и моментално боли, а пастава ми се топи брзо и повеќе боли.Арно ама, ем што пораснаа после 7-8 дена, ме чеша НЕНОРМАЛНО. Како срамни вошки да имам, не знам веќе што да правам. Пак се депилирав, пак чеша.Сменив и гел за туширање, пак чеша. Не ме чеша внатре, како да имам инфекција, туку на усните и каде што растат влакна. Не е од шеќерната само, и од восокот ме чешаше, а различен беше...
а да пробаш со ленти, има за чувствителна кожа, јас Стреп ги користам со години и никогаш не сум имала проблем со чешање. се надевам ќе се среди
Јас од тој пусти страв дека не го менуваат восокот одам на козметичар ама исклучиво ладна депилација. Не е страшно боли ама првите пати потоа се намалува болката или јас се навикнав на болката А и откако почнав со ладна, немам проблем со подкожни влакна, пробај, види како ќе ти биде
Женски мене ми е незгодно да одам на козметичар за интимна депилација, зошто нашите козметичарки даваат невкусни коментари од типот аууу ти сега прв пат доаѓаш да се депилираш или прават некои скиселени фаци, што воопшто не ми се допаѓа. Ваков случај имав првите пати кога одев веѓите да ми ги средат, а за долу можам да замислам... Имам пробано со депилатор до пола премногу ми се вцрвенува кожата, а со восок ми се прават мозолчиња. Си запремитев на површината дека ми се направи како голема светло кафеава бемка. Не знам дали е бемка или поткожно влакно ? Ви се има ли нешто вакво случено ? Пробав да го прицнам ама многу боли
Тие работи не се чепкаат може е гној може е поткожно влакно свртено или како и да е остави го со тек на време ќе видиш како ќе се одвива сотуацијата
Јас искрено еднаш бев на интимна депилација од различни причини немав ојдено претходно ... И многу сум задоволна овие дена ќе одам пак. Во Битола има една срцка теткичка депилира со арапска депилација. Шеќерна. Многу е хигиенски и брзо и се на се сум задоволна
Одам во Сандра кај Зелено пазарче,но исклучиво кај едно девојче Тања. Нежна рака има и добро работи,со восок за една употреба 200 денари е. Ама влакна ко влакна растат нерамномерно па тие во меѓувреме шо ке пораснат со машинка
Се депилирам со топол восок кај една козметичарка и многу ми беше океј супер ме депилираше, ама престана да работи и морав да одам на друго место и отидов во ХЕРА и таму козметичарката ме издепелира како да кажам (можам да го дефинирам како насилнички) и ич не сум задоволна ниту од восокот Каде се наоѓа Сандра дали таму добро депилираат и со каков восок а може да ми предложите и други козметичарки кои добро ве депилираат
Odi vo Lady M devojceto e sovrsena.. Nema da osetis bolka a i brza e i sovrsena jas sum prezadovolna od nea
Сандра има повеќе салони,јас одам кај Зелено пазарче во првата кула ко ке идаш од Макпетрол,ама одам исклучиво кај Тања. Другите се крш
Па еднаш,но во меѓувреме се подсредувам и со машинка и брич. Сепак не мозам нон стоп да висам по салонине